Bölüm Tanıtımları

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji İkinci Öğretim

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji

Puan Türü: TM-3
Kontenjan: 62
Başarı Sırası: 207.000
En Küçük Puan: 290,000
Bu bilgiler 2013 ÖSYM verilerinden alınmıştır.

Çankırı çok küçük bir şehirdir. Ankara’ya 2 saat mesafede bulunmaktadır. Ankara’ya bu kadar yakın olması Çankırı ili için büyük bir avantajdır. Çankırı’da güneş görmek kışın mucize gibi bir şeydir. Kışları çok soğuk olmakla birlikte yaz çok geç gelir ve kurak bir havası vardır. Çankırı’da en çok göreceğiniz şey kar olacaktır. Halkı çok yardımseverdir. Alışmakta sıkıntı çekmeyeceğiniz bir şehirdir Çankırı. Yurt ücreti aylık 120 TL civarındadır. Fakat tek odada 6 ya da 8 kişi kalmak çok zordur. Ev fiyatları da 3+1 500-600 TL arası değişmektedir.
Fakültemiz Yapraklı Toki’ de bulunmaktadır. Okulumuz merkeze çok uzak; sadece otobüsle gidebiliyoruz. Otobüsler yarım saatte bir ordu evi dediğimiz yerden kalkmaktadır.
Fakültemizde bilgisayar laboratuarı, kütüphane, büyük bir yemekhane bulunmaktadır ayrıca şirin de bir bahçesi vardır. Fakat sosyal etkinlik bakımından okulumuz diğer üniversitelere göre çok geride kalmıştır.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

1.sınıfta aldığımız dersler aşağıdaki gibidir:

Sosyolojiye Giriş I -II
Dersin hocalığını Hasan Alacacıoğlu yapmaktadır. Derste sosyologların hayatları, eserleri, yaptığı çalışmalar, yazdığı kitaplar ve görüşleri hakkında bilgiler öğrenmekteyiz. 1 ve 2. dönemde ders aynı şekilde sosyologlar üzerinden işlenmektedir. Hasan Alacacıoğlu Almanya’da yüksek lisans yapmış çok deneyimli bir hocadır bu yüzden sürekli bize kitaplar okutturur ve bizi geliştirme çabasındadır.

Psikolojiye Giriş
Dersin hocalığını Hakkı Kalaycı yapmaktadır. Hakkı hocayı herkes çok sever çünkü öğrenciyi zorlamaz. Dersi biz anlatırız onun dersinde konuları bölüştürür herkes haftası geldiğinde konusunu anlatır.

Sosyal psikoloji
Dersin hocalığını Hakkı Kalaycı yapmaktadır. Derste göreceğimiz konuları öğrenci gruplarına paylaştırır ve derste öğrencinin aktif olması için çalışır. Zevkli bir derstir.

Atatürk İlke ve İnkılapları
Kolay bir derstir. Üst sınıflarla arkadaşlık kurup hangi soruları sorduğunu öğrenin. Genelde aynı soruları soruyor.

Türk Dili I-II
Dersin hocalığını Ömer Çakır yapmaktadır. Ders kolaydır.

İngilizce 
Ders Face2face kitabı üzerinden işleniyor. Bu yüzden çok sıkıcıdır.

Felsefeye Giriş
Dersin hocalığını Ahmet Kavlak yapmaktadır. Ahmet Hoca çok zevkli ders anlatır. Fakat bu sene okuldan ayrıldığını öğrendim.

Antropolojiye Giriş – Sosyal ve Kültürel Antropoloji
İlk dönem Antropolojiye Giriş; ikinci dönem Sosyal ve Kültürel Antropoloji dersini gördük. Dersin hocalığını Celal Hoca yapmaktadır. Dersini aldıktan sonra aradan 1 yıl geçmesine rağmen hala anlattıkları aklımda. Bilgiyi öğrenciye aktarmayı çok iyi biliyor. Celal Hoca ilginç sorular sorar. Örneğin nenelerimizin evindeki renkli kilimler sizce hangi düşünceyle yapılmıştır? Kültürel anlamı var mıdır? Gibi ilginç sorular sormaktadır.

Metodoloji I-II
Dersin hocalığını Celalettin YANIK yapmaktadır. Bu ders, niteliksel ve niceliksel yöntem, bilimsel araştırma süreçleri gibi konular işlenmektedir. Celalettin hoca geldiği için ders çok eğlenceli ve akıcı geçmekteydi.

Toplumsal Düşünce Tarihi
Dersin hocalığını Ahmet TAK yapmaktadır. Çok bilgili bir hoca olmasına rağmen dersi aynı ses tonunda anlattığı için ders çok sıkıcıdır. Sınavı çoğu zaman klasik olur ve anlattıklarını sınavda harfi harfine isteyen bir hocadır. 

Eğitim Sosyoloji
Dersin hocalığını Şahin Doğan yapmaktadır. Dersi çok sıkıcıdır. Sürekli öğrencilere soru sorma eğilimindedir. Derste aile ve çocuk üzerine bilgiler öğrenmekteyiz.

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
Bilgisayar dersidir. Dersin hocalığını Şahin Doğan yapmaktadır. Word, Power Point gibi programları bilmeyenler öğreniyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ne olabilirim  ?

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıkları, TRT ve Kamu İktisadi Kuruluşlarında uzman olabiliriz. Formasyon aldıktan sonra da orta dereceli okullarda felsefe grubu öğretmeni olarak görev alabiliriz. Önemli olan sizin kendinizi yetiştirmeniz ben üniversite okudum tamamdır diyip iş aramaya koyulursanız eliniz boş dönmeniz kaçınılmazdır ama okurken de aynı zamanda kendinizi geliştirip dil öğrenip üzerine yüksek lisansınızı yaptıktan sonra şansınız daha da yükselececektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu