Bölüm Tanıtımları

Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler İngilizce

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

Puan Türü: TM-2
Kontenjan: 52
Başarı Sırası: 32,800
En Küçük Puan: 397,000
Bu bilgiler 2013 ÖSYM verilerinden alınmıştır.

İzmir, Türkiye’nin 3. büyük şehridir. Diğer şehirlere nazaran güzelliğiyle ve insanlarının hoşgörüsüyle öne çıkar. İnsanları rahattır, Türkiye’nin yaşanabilir en güzel şehridir. Canınız sıkıldığında sinemaya, tiyatroya, ünlü kafeler sokağına gidebilirsiniz. Ayrıca Göztepe-Karşıyaka maçlarına gitmenizi ve Türkiye’nin en büyük derbisindeki heyecanı solumanızı tavsiye ederim. Bunaldığınız vakit sahile gidip uçsuz bucaksız denizi izleyebilirsiniz. Kaldığım semtte genellikle ev fiyatları 2+1 400-500 arası, 3+1 600-700 arasında değişmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünün hazırlığı vardır. Öncelikle muafiyet sınavına girilir. Öğrenci geçer not almazsa kurların belirleneceği bir sınava girilir. En iyilerden başlayarak A, B, C ve D olmak üzere 4 kura ayrılır. Yıl içinde toplam 4 vize ve 1 final yapılır. Finalde öğrenci en az 70 puan alarak sınıfı geçmeye çalışır.

Uluslararası İlişkiler 1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir;

Türk Dili 1: Dersin hocası Aliye Aydın’dir. Genelde ödev verebileceği gibi sınavlarına çalışılırsa yüksek notlar alınmasa bile geçilir.

Calculus: Dersin hocası Aysun Kapucugil İkiz’dir. Ders genel hatlarıyla türev, integral vb. konuların İngilizcesidir çoğu öğrenci zorlanmaktadır.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1: Dersin hocası Mithat Kadri Vural’dır. Tarihe eleştiren yönden bakabileceğin Mithat hoca iyi bir birikim kazandırabilir fakat dersi dinlemek çok önemlidir.

Integrated Language Skills: Dersn hocası Üntaç Türker’dir.  Derslerine çok özen gösteren hocamız genellikle ödevler verir ve öğrencinin bu ödevleri doğru yapmasına özen gösterir güzel konuşma ve yazma için çaba harcar.

Introduction to Political Science: Dersin hocası Celal Nazım İrem’dir. Bu derste genel olarak politikaya giriş işlenir ve ileriki yıllarda politik bilgilerimizi sağlam temellere oturtulması için önemli bir derstir.

Introduction to law: Dersin hocası Esen Akıntürk’tür. Bu derse günü gününe çalışmak çok önemlidir. Çünkü daha öncesinde herhangi bir bilgimizin bulunmadığı hukuk konusunda hocamız her hafta ödev verebilir ve kitabın her sayfasından sınavda sorumlusunuzdur.

Sociology: Dersin hocası Ömür Tezcan’dır. Hocamız fakültenin en kıdemli hocalarındandır ve onun dersinden geçmek pek de kolay değildir.  Sosyolojinin temel konularına girebileceğimiz bu derste arada quizler yapılır ve ödevler verilir.

Economics 1: Dersin hocası Burçak Müge Vural’dır. Bu derste ekonominin temeli anlatılır ve dersin üstüne biraz düşülürse rahatlıkla geçilebilecek bir derstir.

Humanities: Dersin hocası İbrahim Alper Arısoy’dur. Uygarlıkların tarihinin inceleneceği bu ders biraz çaba gösterilirse yüksek notlarla geçilebilir.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2: Dersin hocası Mithat Kadri Vural’dır. Dediğim gibi hoca tarihe eleştirel olarak yaklaşırken birçok bilgiyi göz önüne seriyor ve bu bilgilere dayalı olarak sınavlarını yapıyor.

Advanced Writing Skilss: Dersin hocası Üntaç Türker’dir. Bu dersin ilk vizesi yapıldıktan sonra politik bir konu hakkında rapor hazırlanır ve bunun hakkında sunum yapılır bu final yerine geçer bu derste de memo ya da note yazma gibi konular işlenir.

Constitutional law: Dersin hocası Deniz Kızılsümer’dir. Bu derste anayasa hukukuna giriş anlatılır bu derste de günü gününe çalışılmalıdır yok konu darcığı oldukça fazla olan bu derste kalınabilir.

Statistics: Dersin hocası Sabri Erdem’dir. Bu derste de istatistik hakkında temel durumlar öğretilir. Her hafta internetten quizler yapılır bu quizler çok önemlidir. Kötü not alınsa bile quize girmek çok önemlidir. Hoca çan yapabilir, çalışılmasa kalınabilir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu