Bölüm Tanıtımları

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

     Fakültemizin ana yerleşkesi Tınaztepe’de; sağlık yerleşkesi ise Balçova İnciraltı’nda bulunmaktadır. Ulaşım diğer ilçelerden otobüsle, İnciraltı öğrenci yurdundan ise minibüslerle sağlanmakta.
Dokuz Eylül Üniversitesi T
ıp Fakültesi olduğu için sosyal aktivite beklentilerini çok yüksek tutmamak gerekir fakat ben Dokuz Eylül’ün sosyal olarak aktif bir okul olduğunu düşünüyorum özellikle diğer tıp fakültelerine kıyasla. Okulda birçok topluluk var. Örnek verecek olursam şiir ve edebiyat, çevre, dağcılık, kitap, Atatürk vs. ayrıca  bu topluluklar gayet aktifler. Ayrıca okulumuzda yılda 2 ya da 3 kez tıp partileri düzenlenmektedir. İzmir de sosyal olarak aktif bir şehir ve Ege üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin şenlikleri de gayet keyifli geçmekte.

Balçova, İzmir’in en güzel ilçelerinden birisi ve İnciralt
ı, deniz kenarında kafa dinlemek yürüyüş yapmak için çok uygun bir yer. Hafta sonu çok tercih edilen bir semt ve bir çok kafe, balıkçı restaurant bulundurmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi T
ıp Fakültesi bölümü Türkçe olmasına rağmen hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Genelde tıp fakültesi öğrencilerine imtiyaz tanınıp dilekçe ile de 1. Sınıfa geçmesine yardım ediliyor ancak aldığı puanın çok düşük olmaması gerekiyor. Hazırlık atlama notumuz da 70 olması gerekiyor. Dokuz Eylül Üniversitesi muhafiyet sınavında grammer ve writing soruluyor.
 

     Dokuz Eylül Tıp Fakültesinin eğitim sistemi diğer fakültelerden birazcık ayrılmakta. Dokuz eylülde PDÖ denen probleme dayalı öğretim sistemi uygulanmakta. Diğer bir deyişle aktif eğitim. Öğrenci eğitiminde birebir rol almış oluyor. Nedir bu PDÖ biraz daha ayrıntılı bahsedilirse; her blok değişen onar kişilik gruplarla ders programında yer alan günlerde PDÖ sınıflarında toplanıp eğitim yönlendiricisinin eşliğinde bize verilen senaryoyu tartışıyoruz. Bu senaryoda o blok işlediğimiz konularla alakalı sorunlar yer almakta ve bizler bunu çözümlemeye çalışıyoruz. Eğitim yönlendiricisin yardımıyla eksik olan öğrenmemiz gereken hedefleri çıkarıyor bir dahaki oturuma hazırlanıp birbirimize anlatıp tartışıyoruz. PDÖ’ler toplam not ortalamasını %16 etkiliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde gördüğümüz dersler hakkında kısaca bilgi verecek olursak;

     1.sınıf 4 bloktan oluşuyor. 8 ya da 9 haftalık periyotlardan sonra bir haftalık sınav haftası var ve uygulama(anatomi ve histoloji), mesleki beceriler, teorik sınav yapılmakta. Diğer tıp fakültelerinden farklı olarak Dokuz Eylül anatomiye ilk dönemden başlamaktadır. Ayrıca ilk 3 sınıfın yaz tatillerinde zorunlu staj var. İlk yıl aile sağlık merkezinde 1 hafta, ikinci yıl hastanede 2 hafta ve son olarak üçüncü yıl tekrar aile sağlık merkezinde 1 hafta olmak üzere.

Gerçekten severek ve isteyerek tercih ederseniz pişman olacağınızı sanmıyorum. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu