Bölüm Tanıtımları

Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

     Kütahya kışları çok soğuk yazları çekilmez sıcağıyla iklimi çok kötü olan bir şehirdir. Sahil kesimlerinden Küyahya’ya okumaya geliyorsanız eğer alışmakta zorlanabilirsiniz çünkü deniz yok. Saat 22.00’dan sonra hayat duruyor; bunun nedeni memur kenti olmasındandır. Gezilecek çok fazla yeri ve yani açılan Sera AVM’den başka bir AVM’si yoktur. Merkez neredeyse 3 cadde ve meydanı Vazo’dan oluşmaktadır. Buralarda her ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kütahya’da kaybolmak imkansızdır; Çünkü her yol vazoya çıkar.

Fakültemiz Merkez Kampüs yerleşkesinde bulunmaktadır. Merkez Kampüs Tavşanlı yolu 10. km’de yer almaktadır. Kütahya’nın her yerinden tek otobüs kullanılarak kampüse ulaşım söz konusudur. Fakülte bahçesi çok büyük, bunun yanında 1 büyük dış, 2 büyük iç kantin bulunmaktadır. İç kantinlerde buz hokeyi ve langırt masa tenisi masaları ve playstation mevcuttur. Bunun dışında fakülte içerisinde büyük bir spor salonu vardır. ( öğrencilere aylık üyelik 30 TL) Dumlupınar Üniversitesi Merkez kampusünde öğle saatinde yemek çıkmaktadır. Yemek ücreti 1,5 TL’dir.

Fakültemizde bir çok kulüp bulunmakta ve siyasi, ekonomik, kültürel alanlara bir çok konferans ve panel düzenlenmektedir. Bunların dışında genellikle Ankara ve Antalya gezileri tertip edilmekte ve uygun bir fiyat söz konusu olmaktadır.
Dumlupınar Üniversitesi Siyasat Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü facebook sayfası: http://www.facebook.com/groups/sibu43
Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünün hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir;

İktisada Giriş (İngilizce): Dersin hocası her sene değiştiği için çeşitli yorumlar söz konusu oluyor. Ders içerik olarak biraz zor ama zevkli bir derstir. Genelde dersten sınıfın yüzde 75’i geçiyor.

Siyaset Bilimi (İngilizce): Bölüm derslerimizden birisi olan bu dersi Doç. Dr. Hüsamettin İnanç vermekte ve kendi kaleme aldığı kitaplarını kullanmaktadır. Derslerde her türlü görüşe anlayışla yaklaşan bu hocamızın sınavları zor dersleri eğlencelidir.

İngilizce: Derse giren hocaların çoğu kitaptan ders işlemektedir. Muhtemelen ‘’Build Up To Count Down’’ kitabıyla seneyi bitirirsiniz. Vize ve Finallerde sorular genellikle kitaptan çıkar.

Atatürk İlke ve İnkilapları: Kolay bir derstir, arkadaşlarınızdan ya da Kampüs fotokopiden alacağınız notlarla dersi geçebilirsiniz.

Türk Dili: Ders kolaydır ve ortalama yükseltmek için ideal bir derstir.

Uygarlık Tarihi: Cantürk Caner’in hocalığını yaptığı ders zevkli olmasına rağmen Cantürk hocanın hayatını dinlemekten dolayı çok sıkıcı bir hal alır. Ve Cantürk hocanın bütün derslerinde olduğu gibi bu dersten de geçmek çok zordur.

Sosyoloji: Bölüm başkanımız Cantürk Caner’den aldığımız bu ders çok sıkıcı ve geçmesi en zor derstir.

Hukukun Temel Kavramları: Ders çok zevklidir. Suat SÖYLEMEZ isimli bölüm hocamızla ders ayrı bir zevk kazanmaktadır.

Uluslar arası İlişkiler: Ders çok zevkli ve bu bölümü isteyek gelen bir öğrenci için çok yararlı bir derstir. Barış ADIBELLİ hocamızın girdiği bu dersten bütün derslere gelen bir öğrencinin geçmesi kolaydır. Fakat hocamızın Çin’e olan hayranlığından ve aldırdığı kendi kitaplarından çok sıkılacaksınız. Bu dersin vize ve finaline hazırlanırken güncel konuları çok iyi takip etmeniz gerekecektir.

Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü formasyonuna sahip olan öğrenciler mezun olduklarında oldukça geniş bir yelpazede istihdam imkanı bulabilmektedirler. Mezunlarımız, çeşitli devlet kurumlarındaki uzmanlık, denetmenlik, idari yargıçlık ve müfettişlik kadrolarına aday olabildikleri gibi, Dışişleri Bakanlığı’nda meslek memurluğuna da başvurabilmektedirler. Ayrıca Uluslararası İlişkilerin giderek artan önemine paralel olarak,  Uluslararası kuruluşlarda, diplomaside, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, basın sektöründe, finansal kurumlarda, yerli ve yabancı çok uluslu işletmelerde, sivil örgütlerde (NGOs) çalışabilecekleri gibi araştırmacı, danışmanlık ve akademik kariyer gibi meslek dallarına da yönelme şansına sahiptirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu