İnceleme

En Yaygın Oto Ekspertiz Hataları Nelerdir?

En Yaygın Oto Ekspertiz Hataları Nelerdir? Hadi bunu birlikte inceleyelim. Günümüzde bazı sürücüler, otomobillerini satabilmek veya takas edebilmek için otomobillerinin değerini bilmek istediklerinden dolayı bir otomobil ekspertizini arıyorlar. Oto ekspertiz şirketleri otomobilleri değerlendirirken genellikle çeşitli sorunlara yol açabilecek hatalar yapıyor., değerlendirdikleri otomobiller yakınlarının olduğunda uzman veya profesyonel davranmıyor. Ek olarak oto ekspertiz de arabalar hakkında sağladığı bazı bilgiler doğru olmayabiliyor. Birçok araba ekspertizi, ticaretini çevrim içi olarak uyguluyor. Çoğu durumda, bu çevrim içi oto ekspertiz uzmanı, bir aracın değerine ilişkin doğru bir değerlendirme yapmak için gerekli olan herhangi bir deneyime veya bilgiye sahip olmayabiliyor. Ayrıca araç özellikleri dikkate alınmadan yapılan ekspertizler sonucu araçlarda değer kaybı veya araç alıcıları tarafından daha pahalıya mal olabiliyor.

Bir oto ekspertizinin yaptığı yaygın bir hata, değerini tahmin ederken bir arabanın mekanik durumunu hesaba katmamasıdır, bu da beklenenden daha düşük bir teklifle sonuçlanabilir. Ayrıca, expertiz de yetkin olmayan bir oto ekspertizci, arabanın tamamını değerlendirmez, sadece gövde veya motora odaklanır. Bu yanlıştır çünkü bir otomobilin değeri dış görünümüne ve hatta açılır tavan ve deri koltuklar gibi ekstralara bağlı olabilir. Oto ekspertiz yapan usta, yeterince iyi durumda olduğunu düşünmedikleri için bir arabanın değerini hafife alabilir, aracın durumunun yalnızca belirli yönlerini değerlendirebilir, arabanın motoru veya iç mekânına odaklandıkları gibi diğerlerine odaklanmazlar. Bazen bir oto ekspertizi, çatlak bir ön cam veya ezikler gibi, iyi görünmeseler bile bir araba hakkındaki şeyleri gözden kaçırabilir. Ayrıca, potansiyel alıcılar bunu bilmek isteyeceklerinden kusurların bir arabanın değerini düşürdüğünü hesaba katmayabilirler ve yanlış değer belirtebilirler.

Oto Ekspertizinde en sık yapılan hatalar aşağıda listelenmiştir:

– Arabanın mekanik durumunu dikkate almamak

– Dış veya motor gibi tek bir yöne odaklanmak

– Aracın tamamını değerlendirememek

– Aracın bakım kayıtlarını istememek

– Satıcı veya satıcıların araba uzmanı tarafından kandırılması ve arabanın değeri hakkında şişirilmiş bir fikre sahip olması

– Akrabasına, fiyatı arttırmak amacıyla yanlış bilgiler vermesi

Oto Ekspertiz Hatalarını Nasıl Önleriz?

En yaygın yapılan Oto Ekspertiz hatalarını öğrendik peki bu hataların önüne nasıl geçebiliriz? Gelin 3 maddede Oto Ekspertiz hatalarını Nasıl Önleyeceğimizi öğrenelim:

#1 Doğru verileri kullanın

İlk tavsiye, araç değerlendirmenizde doğru verileri kullandığınızdan emin olmaktır. Raporunuzdaki yanlışlıklar, bir arabanın gerçek değerini olduğundan farklı görünebilir, buda alıcının veya satıcının zarar etmesine neden olabilir.

Otorapor Oto Ekspertiz gibi saygın kaynaklardan alınan doğru bilgileri ve güncel istatistikleri kullandığınızdan ve aracınızın doğru ekspertiz incelemesinden geçirildiğinden emin olun.

#2 Piyasayı takip edin

Değerleri etkileyebileceğinden otomobiller için yerel pazarınızda neler olup bittiğine göz kulak olmanız önemlidir. Araba fiyatları, tatiller veya hava değişiklikleri gibi mevsimsel olaylar nedeniyle belirli aylarda dalgalanma eğilimindedir. Bu, bölgeniz için hangi sayıların doğru ve güncel olduğunu bilmeniz için belirli modellerin veya markaların değerini etkileyebilecek her türlü trendin farkında olmanız gerektiği anlamına gelir.

#3 Ne kadar süreceğini ve gittiğiniz ekspertizin güvenilir olup olmadığını bilin, ayrıca mümkünse online ekspertiz raporu yerine yüz yüze ekspertiz raporu oluşturun.

Acele etmeyin ve ettirmeyin, bazen iyi bir oto ekspertiz raporu için 1 haftalık bir süre bile gerekebilir. Bu yüzden sakin kalın ve acele etmeyin. Acele etmek, çeşitli yanlışlara sebep olabilir ve bu da sizin için kötü sonuçlara sebep olabilir. Ayrıca, gittiğiniz ekspertizin alanında deneyimli ve tecrübe sahibi olduğundan sizin arabanızın markasından ve modelinden bir arabada daha önce doğru bir eksper raporu hazırladığından emin olun. Her şeyden emin olduktan sonra yüz yüze eksper raporu oluşturun. Genelde, online yapılan 10 ekspertiz raporunun yedisi hatalı çıkıyor. Bu yüzden, biz size yüz yüze rapor yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Otorapor.com katkıları ile hazırlanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu