Haberler

ÖSYM’ye İtiraz Dilekçesi Nasıl Gönderilir?

ÖSYM’nin yıl içinde onlarca sınavına yüz aday aday katılmaktadır. Yapılan sınavlarda adaylar sınavın yanlış değerlendirildiği, kitapçıktaki işaretleme ile hedef sistemindeki işaretlemelerin olduğu farklı gibi birçok sorunla karşılaşmaktadır.

ÖSYM, para bu sorunlarına karşı haklarını arayabilme olanağı elde etmektedir. Bunun için de ÖSYM’ye “genel amaçlı dilekçe” ile birlikte süresinde itiraz edilerek hatalı düzeltebilme imkanınız bulunmaktadır. Sırayla “ÖSYM’ye dilekçe nasıl yazılır?” , “ÖSYM dilekçe örneği” , “ÖSYM dilekçe örneği” , “ÖSYM dilekçe ücreti” , “ÖSYM dilekçe ücreti yatırma” gibi yazılı detaylı olarak sizleri bilgilendireceğiz.

ÖSYM’ye İtiraz Dilekçesi Gönderme

ÖSYM’ye yapılacak yazışmalarda mutlaka Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılmalıdır. Dilekçe örneği çıktını çıktısını sonra ilgili mavi tükenmez kalemle doldurduktan sonra banka dekontunu da ekleyip posta / kargo yoluyla göndermelisiniz. Faks yoluyla gönderilen dilekçeler işleme alınmaz.

1- ÖSYM Dilekçe Örneği İndirme

ÖSYM’ye gönderilecek dilekçelerin işleme konulabilmesi için mutlaka Amaçlı Dilekçe örneği kullanılmalıdır. Mavi yazılı alana pdf formatındaki dilekçe örneği indir sonra çıktısını alın. İsim soyisim, telefon, adres, posta kodu, evrak numarası kısımlarını okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurun.

2- ÖSYM Evrak Referans Numarası Nasıl Alınır?

ÖSYM’ye gönderdiğiniz dilekçeyi takip edebilmek için mutlaka Aday İşlemleri Sistemine ais.osym.gov.tr adresinden giriş yapmak “Evrak Referans No Al” kısmından referans numarası genel amaçlı dilekçe örneğiğinde ilgili kutucuğa bu numarayı yazmanız gerekmektedir. İzlemeyi kullanarak evrak referans numarası.

Evrakınızın evrak numarasını ile sorgulayabilirsiniz.

 

3- ÖSYM’ye Dilekçe Ücreti Ödeme

  • Yazı yazmak için uyruklu yazı yazmak
  • Engelli adaylar için sağlık raporu ile engel durumunu belirttiği, engelli olarak sınava girme
  • Sınav / iç sonuçlarının araştırılması ( 5,00 TL )
  • Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesi talep eden itirazlar sınavında 3 iş günü İngiliz Amaçlı Dilekçe Örneği ile yapılması. Her bir dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtilmeli ve soru başına 20,00 TL itiraz ücreti ÖSYM’nin Halk Bankası IBAN numarasına gönderilmelidir. Banka dekontunu da dilekçe ekine eklemeyi unutmayın.
  • Her bir oturuma ait Soru Kitapçığı ve Cevap Kâğıdının adaylar tarafından incelenme talebi: ( 50,00 TL ) (e-sınavlar hariç)

4- ÖSYM Banka Hesap Numarası – IBAN’ı Nedir?

ÖSYM’ye ait hesap numarası Halkbank Ankara Kurumsal şubesine aittir.

  • ÖSYM IBAN: TR 40 0001 2009 4520 0044 0002 07

5- ÖSYM Dilekçe Adresi Nedir?

  • Dilekçeyi ÖSYM’ye gönderirken adres kısmına: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No: 1 06800 Bilkent / ANKARA yazmalısınız.
  • Postada alıcı kısmına ise: ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı yazabilirsiniz.

6- ÖSYM’ye İtiraz Dilekçesi Kaç Gün İçinde Yapılmalıdır?

ÖSYM’ye yapılacak itirazlarda süre sınav ve itiraz konusuna göre değişmektedir. İtirazların kaç gün içinde yapılacağı girmiş sınavın kılavuzunda yer almaktadır. Süresi içinde gönderilmeyen dilekçeler işleme alınmaz. Posta / APS veya kargo yoluyla gönderilecek itiraz dilekçelerinde posta / kargo gecikmelerinden ÖSYM sorumlu değildir. Bu yüzden en hızlı gönderimi yapacak kargoyu seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Dikkat!  Sitede yer alan sınav degrade ve IBAN bilgileri ÖSYM tarafından kullanılarak. Bu yüzden yazı kaynağı olan https://www.osym.gov.tr/TR,15540/adaylar-tarafindan-dilekce-gonderilmesi-ve-islem-ucretleri-03012019.html buraya bir ücret ve IBAN bilgilerinin doğrulanmasını teyit edin.

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye