Üniversite

Şartlı Geçme Nedir?

 

Sevgili arkadaşlar. Sosyal medya hesaplarımızdan şartlı geçme ile ilgili bilgi isteğinize karşın bu yazıyı yazıyoruz.

Koşullu geçme üniversitede mezun olmasına ramak kalan, mezun olmaya çalışan öğrencilerin hayatını kurtarmaktadır. Bu formül sayesinde öğrenciler D harf notu aldıklarında dersi koşullu geçerler. Ancak sınıfı geçmelerinin tek şartı mezuniyet için fakülte tarafından belirlenen ortalamayı yakalamanızdır.

Üniversite öğrencileri vize ve final sınavlarından aldıkları notlara göre dersleri geçerler veya ilgili dersi alttan alırlar. Sınavlardan alınan puanlar daha sonra AA, BC, CA gibi harf notlarına dönüştürülür. 100’lük sistemdeki puanlar karşılığındaki harflerle eşleştirilir. Bu kapsamda X dersindeki harf notunuz CD, DC veya DD olarak sisteme geçmişse bu dersleri koşullu geçmiş sayılırsınız. Bu durumda yapmanız gereken tek bir şey vardır. O da fakülte tarafından belirlenen mezuniyet için gereken not ortalamasını tutturmanızdır. Örneğin fakülteniz mezuniyet için 2.00 not ortalamasını sınır belirlemişse siz de 2.05 ortalamayla mezun oluyorsanız CD, DC veya DD aldığınız dersleri geçmiş sayılırsınız. Ancak not ortalamanız gereken sınırdan daha aşağıda ise bu dersleri tekrar almanız istenmektedir.

Üniversitede derslerden direkt olarak geçmek için almanız gereken harf notu CC olarak belirlenmiştir. Direkt olarak o dersten kaldığınız, alttan aldığınızı gösteren harf notu ise FF olarak belirlenmiştir. FF aldığınız dersleri bir sonraki dönem tekrar almanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu