Bölüm Tanıtımları

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi-Seyahat İşletmeciliği

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi-Seyahat İşletmeciliği

Puan Türü: YGS-5
Kontenjan: 77
Başarı Sırası: 321.000
En Küçük Puan: 337,000
Bu bilgiler 2013 ÖSYM verilerinden alınmıştır.

Fakültemiz Terzioğlu’nda yer almaktadır. Yerleşkesi dağlık, çok geniş bir alanda yer almaktadır. Okulun içinde ÖSEM yani Öğrenci Sosyal Etkinlikler merkezi bulunmaktadır. ÖSEM’de market, kırtasiye, yemekhane, kafeler ve 24 saat açık olan kütüphane bulunmaktadır.

Çanakkale iklim olarak İzmir’e çok benzemektedir. Öğrencilerin iklim konusunda bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Sadece gelişmişlik bakımından diğer illerimize göre oldukça geri kalmıştır. Çanakkale’ye gelirseniz eğer her an bir yakınınızın sizi arayıp Çanakkale Şehitlikleri’ni gezdirmenizi rica edebilir. Bu yüzden sık misafire alışmalısınız.

Çanakkale’de 2 kişilik özel yurtların ortalama ücreti 4.000 TL’dir. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fiyata dahildir. Ev fiyatları da ortalama 2+1 450 TL, 3+1 550 TL civarındadır. İlk sene arkadaş çevreniz olmadığı için eve çıkmak mantıklı değildir. 2. sene ailenizin maddi yükünü azaltmak adına eve çıkmanızda fayda var.

İlk gittiğim yıl özel bir yurda çıktım 2 kişilik odaydı ve ben yılda 4.000 lira ödüyordum.Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de dahildi bu fiyata.2.yılımda tek başıma 1+1 eve çıktım 300 liraydı kirası doğalgazlıydı ve şimdi boğaz manzaralı bir sitede 400 kira 100 lira aidat olan 2+1 evde arkadaşımla kalmaktayım.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seyehat İşletmeciliği bölümümüzün zorunlu hazırlık sınıfı mevcuttur. Fakat öğrencilerin genel kanaati hazırlık sınıfında yeterli düzeyde yabancı dil eğitimi verilmemektedir.

1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir:

Rusça: En sevdiğim derslerden biridir. Bizim için yepyeni bir dil ve alfabe olduğu için bu dersi başlangıç seviyesindeyken resimler çizerek öğrendik. Ayrıca ilkokul çocukları gibi 1 harfi 10 kez yazardık. Okulumuzda Rus hocalar da var ve eğitimimiz çok iyidir.

Seyahat İşletmeciliği: Bu ders bölümümle aynı isimi taşımaktadır. Bölüm başkanımızın girdiği bu derste okuduğumuz bölümün artı ve eksilerini görmüş olduk.

İngilizce: Okulumuzdaki İngilizce dersler, öğrencilerin dil gelişimi açısından yeterli değildir.

Biletleme: Bu dersimizde Galileo sertifikasını almak için bütün bir yıl sınıftaki diğer arkadaşlarımızla mücadele etmek durumunda kaldık. Dereceye girenleri THY’nin açtığı sınava götürecekti okul bu belgede bütün dünyada geçerliliği olan bir belge. Dersin hocasını da çok sevmemle birlikte sınava girmeye hak kazandım ve bu belgeyi aldım. Bu dersin mesleğime çok şey kattığına inanıyorum.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seyehat İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

Mezun olduktan sonra THY’de çalışabilirim.
Kendi acentamı açabilirim.
Organizasyon işiyle uğraşabilirim.
Öne çıkmış acentalarda çalışabilirim.
Otellerin satış ofislerinde çalışabilirim.
Turizm alanında da çalışabilirim.

Sonuçta okuldan mezun olduğum zaman 2 dil bilen ve insan ilişkileri ,hizmet sektöründe başarılı olacak eğitimi aldığım için işsiz kalacağımı düşünmüyorum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu