Bölüm Tanıtımları

Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği


Dokuz Eylül Üniversitesi  Makine Mühendisliği

9 Eylül Üniversitesi İzmir’de bulunmaktadır. Çoğu insanın da hak vereceği gibi Türkiye’de ki en yaşanabilecek en refah şehirlerden birisidir İzmir. Bunu rahatlıkla söylememin sebebi de insanların diğer şehirlere göre daha modern olmasıdır. Şehrin körfez etrafında kurulmuş olması insanların her an denizle kucaklaşmasına imkan vermekte. Yazın aşırı sıcağı dışında mükemmel bir iklimi var desek yalan olmaz. Konumu bakımıyla da bir çok tatil beldesine yakın olması da İzmir’in diğer bir cazip yanı.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyan arkadaşlar genellikle Buca ve Bornova’da ev tutmaktadırlar. Bornova’dan 515 numaralı otobüs ile 45 dakikada fakülteye gelebilirsiniz. Sakinliği, gerek ün yapmış Küçük parkının olmasından dolayı Bornova öğrenci için cazip semttir.
Mühendislik fakültesi Buca Tınaztepe kampüsünde bulunmaktadır. Merkez gibi gözükse de biraz uzak aslında. Sadece otobüs ve kendi özel aracınızla her an gidelebilir. Ayrıca belirli saatlerde şehrin belli noktalarına servisler kalkmakta.
Fakültemiz yerleşkeye taşındığından dolayı şu anda sadece kantin ve masa tenisi masalarımız mevcut. Kampüs içerisinde yemekhane, spor salonu, kütüphane ve birçok kafe mevcut. Ayrıca bir çok alanda öğrenci kulüpleri var.
Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünün hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Üniversitenin tüm hazırlık sınıfları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dokuzçeşmeler kampüsünde bulunmaktadır. Hazırlık sınıfında 4 kur vardır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü 1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir;

Matematik 1
Prof. Dr Hamza Bulut dersi vermekteydi şuan emekli oldu kendisi. Sosyal medyada nam salmış bir hocamızdır kendisi. Ayrıca köy enstitüsü mezunu idealist bir insan olması nedeniyle herşeyin eksiksiz ve kusursuz olmasını istemesinden dolayı bir çok öğrenci için geçmesi sıkıntılı bir ders olmuştur. Genel matematik konuları olan limit, türev, integral, matrisler ders alanı kapsamındaydı.

Fizik 1
Yar. Doç Sevil Bayburt dersi vermektedir. Yoklama takıntısı ve öğrencilere sen gel çöz demesiyle bizi liseye götüren hocamızdır. Çoğu öğrencinin yıldızı barışmaz. Sevdiğine  her türlü şişirmeyi yapıp diğerleri umurunda pek olmaz. Neyse odur. Vektörlerle başlayıp içimiz dışımız vektör olasıya kadar devam eden her şeyin başlangıcı dersimizdir.

Teknik İngilizce 1
Prof.Dr Seçil Erim o senenin talihlisi hocamızdı. Sürekli değişen hocalara sahiptik bu derste. Makina Mühendisliği alanında ingilizce terimler ve makine işleyişleri üzerine bir derstir.


Atatürk
İlke ve İnkilap Tarihi 1
Yar. Doç. Mehmet Emin Elmacı dersin hocasıdır. Güncel konularla ders işlemesiyle herkesin sevgisini kazanmış muazzam bir tarih hocasıydı. Genel olarak ne konuştuysak ondan sınav yapardı bu yüzden herkesin çok rahat yüksek notlarla geçtiği bir ders olmuştur.

Türk Dili 1
Okutman Füsun Atila dersi vermekteydi. S
ınavda kompozisyon yazdırıp geçirmişti çok hatırladığım söylenemez.

Teknik Resim 1
Ö
ğretim Görevlisi Kemal Varol’un en son öğrencileriydik. Kendi kitabından ders işleyip sizi bu kitabı almak zorunda bırakan slayt üzerinde anlatıp daha sonra uygulama ve ödev vermesiyle bilinen hocamızdır kendisi. Temel Teknik çizim dersi olan bu ders makine mühendisliği için olmazsa olmazdır. Her şeyin başlangıç noktası bu diyebiliriz. 4 saat boyunca taburede oturup bir şeyler çizmeye çalıştığımız nihayetinde bize makine mühendisi olduğumuzu hissettiren dersti.

Temel Bilgi Teknolojileri
Yar. Doç. Tahsin Başaran o zaman bu dersi vermekteydi. Bilgisayar kullanımı hakkındaki girişten sonra Office programları ve quick basic konuları hakkında eğitim gördük. Mouse kullanmayı bilen herkesin geçeceği türden bir ders.

Kimya
Dr. Zihni Yılmaz tarafından verilmekteydi ancak geçtiğimiz senelerde hocamız emekli oldu. Makine bölümünün en efsane hocasıydı denilenebilir. Derste telefonla konuşur, notları her zaman 10’un katıdır sonuç doğruysa sıkıntı yok yanlışsa 0 olduğundan dolayı. Genel kimya konuları hakkında temel bilgileri tekrardan ders olarak görmüştük.

Statik
Prof. Dr. Seçil Erim bu konuda derslere girmekteydi. Mükemmel ders anlatışı ve çözdüğü örnekler dışında sınavlardaki paralel olmayan sorular çoğu öğrencinin bu dersi 2 den fazla almasına neden olmuştur. Statik problemleri 3 boyutlu düşünme yeteneği istediğinden 1. Sınıf için en zor ders diyebiliriz. Statik içinde ise vektörler, kupl sistemleri 2 boyutlu, 3 boyutlu denge, vektör vidası, kafes sistemler, iş makinaları, ağırlık ve atalet merkezi hesapları bulunmaktadır.


Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

     Özellikle Ege bölgesinde adıyla ün salmış bölümümüz mezunlarına İzmir ve çevresindeki şehirlerde birçok iş olanağı bulunmaktadır. Makine imalatı, Kaynak ve Döküm sektörü, Isıtma Havalandırma sektörü, Otomotiv sektörü, Talaşlı imalat, Proje çizim ve uygulaması gibi alanlarda bir çok yerde makine mühendisleri çalışabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu