Bölüm Tanıtımları

Dumlupınar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

Dumlupınar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

    Bölüm merkez kampüste bulunup Tavşanlı yolu üzeri 10. km’dedir. Özel halk otobüslerinin 3 hattı şehrin belli bölgelerinden kampüse ulaşımı sağlamaktadır. Fakültede özel kütüphane, spor sahaları ve kantinler bulunmaktadır. Kantinlerde çeşitli masa oyunları bulunmaktadır. (bilardo, masa tenisi, langırt) Bunun haricinde fakültenin bulunduğu yerleşke merkez kampüs olduğundan diğer sosyal aktivitelere de katılım rahattır.

Dumlupınar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde hazırlık zorunlu değildir, isteğe bağlıdır. Kapsamlı bir hazırlık okulu açılıp bütün yeni kazanan DPÜ öğrencileri için zorunlu olması planı gündemdedir fakat ne zamana yetişir bilmiyorum.

Dumlupınar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir;

Matematik 1: Fonksiyon tanımı ve bazı özel fonksiyonlar, Limit ve süreklilik, Türev, türev uygulamaları, belirsiz integral, integral alma yöntemleri, belirli integral ve uygulamaları görüyoruz.

Fizik 1: Fizik ve Ölçme, Tek Boyutta Hareket, Vektörler ve üç boyutta analizi, İki Boyutta Hareket, Hareket Kanunları, Dairesel Hareket, İş ve Kinetik Enerji vs. gibi temel fizik konularını görüyoruz.

Genel kimya: Madde ve özellikleri, atom ve atomun yapısı, periyodik tablo, kimyasal reaksiyonlar, sıvılar, katılar, gazlar, sıvı çözeltiler denge, asitler ve bazlar konularını görüyoruz.

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı: Bilgisayar temel kavramları, işletim sistemi ve Ofis yazılım kullanımı, internet uygulamaları ve mesleki uygulama programları konuları görüyoruz.

Elektirik Elektronik Mühendisliğine Giriş: Mühendislik, elektrik-elektronik mühendisliği, etik, temel kavramlar gösteriliyor.

Bilgisayar Destekli Teknik Resim: Teknik resime giriş,iz düşüm metodları,perspektif görünüşler,ölçek ve ölçeklendirme gibi konuları görüyoruz. 

Temel Bilgisayar Bilimleri: Bir programlama dilinin temel bilgilerinin teorik ve pratikte verilmesi, mesleki uygulamalar için altyapının oluşturulması.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu