Bölüm Tanıtımları

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tanıtım Yazısı

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tanıtım Yazısı

Hazırlık için çok fazla soru geliyor. Önce hazırlık sınıfı hakkında bilgiler vereceğim.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bildiğim kadarıyla Uluslararası İlişkiler, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerinde hazırlık sınıfı var. Hazırlık sınıfı Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Fakat fakültede yer olması halinde hazırlık öğrencilerinin bir kısmı fakültede öğrenim görebilir. 2012 girişli öğrencilerin yarısı Gölbaşı’nda yarısı ise Beşevler’de İİBF’de öğrenim gördü fakat 2013 girişlilerin tamamı Gölbaşı ilçesinde YDYO binasında öğrenim gördü. İlerleyen günlerde bunun için gerekli açıklama yapılacaktır.

Şimdi gelelim hazırlık sınıfı ile ilgili bilmek istediklerinize;

Öncelikle hazırlık sınıfını atlamak için kayıt olduktan 1 hafta sonra (tam tarih iibf.gazi.edu.tr tarihinden açıklanır) hazırlık atlama sınavına gireceksiniz. Hazılık geçme notu 60’tır.

Hazırlık sınavına girmek zorunlu değildir. Girmeyen öğrenciler hazırlık okuyacaklardır. Bu da 1 senenizin boşuna gitmesi demektir. Gazi Üniversitesi’nin hazırlık bölümü çok faydalı değildir. Ayrıca düşündüğünüz gibi 1,2,3 ve 4.sınıfta bulunan ingilizce derslerinizde size çok fazla fayda sağlamaz. Şöyle ki;

Kamu yönetimi 1.sınıfta Siyaset Bilimi, İktisada Giriş dersleri ingilizce. Fakat her iki derste de tamamen terim ve tanımlar önemli. Hazırlık sınıfında alacağınız ingilizcenin üst sınıfta alacağınız derslere etkisi olmayacaktır. Bunu bilmenizde fayda var.

Her türlü sorunuzu http://twitter.com/GaziAkademi bu hesapta DM atarak sorabilirsiniz. 

 

HAZIRLIK MUAFİYET SORU ÖRNEKLERİNİ BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Türkiye’nin en başarılı ve en büyük iktisadi ve idari bilimler fakültesidir. Bünyesinde aşağıda sıraladığım 7 bölüm bulunmaktadır.
Kamu Yönetimi
İşletme
İktisat
ÇEKO
Ekonometri
Uluslararası İlişkiler
Maliye

ÖNEMLİ: 2014 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin ikinci öğretim programları kapatılmıştır.

Türkiye’nin eski ve köklü, hem eğitim-öğretim alanında hem de sosyal alanlarda Türkiye’nin en önde gelen birkaç fakültesinden biridir. Öğrenci sayısına göre, genel bütçeden alınan pay son derece düşük olmasına karşın, özellikle kpss ve kamu kurumlarının kendi sınavları olmak üzere, her türlü işe giriş ve mülakat sınavlarındaki başarısı ile yıllardan beri ilk sıralarda yer alması, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültenin en belirgin özelliği olarak kabul edilmektedir.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ‘‘Mülkiye’’ lakabına karşılık Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ünvanı ‘‘Akademi’’dir. Fakültenin sloganıysa ‘‘Akademili olmak ayrıcalıktır.’’

Gazi Üniversitesi İİBF’li, Akademili olmanın ne tür avantajları vardır ?

-Öncelikle dezavantajından bahsetmek istiyorum. Fakültemizin 9.000 civarı öğrencisi bulunmaktadır. Her sene artan kontenjanlarla bu rakam birkaç sene içerisinde 10.000’in üzerini aşacaktır. Bu rakam dersliklerin yeterince büyük olmaması, derslerde devam zorunluluğun olmaması gibi etmenlerle birlikte okulun prestijini düşürmektedir.
-Akademili olmanın avantajlarına geçecek olursak;
* Fakülte yerleşkesi Ankara’nın göbeğindedir. Beşevler metrosuna 2 dakika uzaklıktadır. Hem otobüsle hem dolmuşla hem de metroyla ulaşım çok basit ve hızlıdır. Ankara’da öğrencilerin uğrak mekanı olan 7.cadde’ye çok yakındır.

* Öğretmen kadrosu çok iyidir, fakülte bilimsel ve teknik anlamda yükselen bir grafiğe sahiptir. Bünyesinde 2013 yılı itibariyle Ümit Özdağ, Kadir Cangızbay, Kemal Görmez, Ömer Keskinsoy ve daha bir çok önemli ve tanınmış profesör barındırmaktadır.

* Liderler yetiştiren bir gelenektir Gazi İİBF.

– Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ‘Akademi’ mezunudur. Aynı zamanda yıllarca fakültede Türkiye Ekonomisi derslerinin hocalığını yapmıştır.

– Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.

– Diğer önemli mezunları da yazacak olursak;

Demokrat Parti Eski Genel Başkanı; Merhum Aydın Menderes,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı; Rifat Hisarcıklıoğlu,
Spor yorumcusu, eski hakem; Erman Toroğlu,
Kenan Işık,
Ziraat Bankası Genel Müdürü; Hüseyin Aydın,
ve bir çok Gazeteci-yazar bulunmaktadır. Aynı zamanda devlet kademelerine yerleşmede Gazi İİBF mezunları başı çekmektedir.

 

 

* İnternet ortamında Gazi Üniversitesi ile ilgili okuduğunuz birçok bilgi gerçek dışıdır. Şöyle ki; Gazi Üniversitesi’nin faşistlerin yuvası olduğu, bu yüzden okunası bir yer olmadığını çevrenizde söyleyen bir çok insanla karşılaşacaksınız. Evet Gazi Üniversitesi’nde ülkücüler var. Bu bölücü terör örgütü sempatizanı olmayan hiçbir öğrenciyi rahatsız etmiyor. Çünkü ülkücülerden kaynaklı siyasi kavga olmuyor. Siyasi gruplaşmaları ve kavgalar üniversite seçiminizi etkileyecekse eğer Ankara Üniversitesi, ODTÜ,  Hacettepe’yi kesinlikle tercih listenize yazmayın. Siyasi kavgalar, yumurtalar, yumruklar, sloganlar, afişler ve teröristler bu okullarda barınmaktadır. 

Dünya çapında bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmada dünyadaki en iyi 500 üniversite sıralamasında Türkiye’den üç üniversite var.
ODTÜ
İTÜ
Gazi Üniversitesi 


 

* Fakülte içerisinde ne gibi faaliyetler yapabilirsiniz ?

– Fakülte büyük bir bahçeye sahiptir.
– Orta büyüklükte konferans salonuna sahiptir ( 100.yıl Konferans Salonu)
– Fakültemizde 3 adet kantin bulunmaktadır. ( 2 dış 1 iç)

Kışın genellikle iç kantin, havaların iyi olduğu günlerde de 2 dış kantin kullanılır. 
A Blok önündeki kantinin adı YAŞAM,
B Blok önündeki kantinin adı ise PİKNİK KAFE’dir. 

Çok fazla öğrenci olduğu için oturacak yer bulmakta çoğu zaman zorlanırız. 
– Kantin içerisinde buz hokeyi ve langırt masası bulunmaktadır.
-Merak edenler için fakülte içerisinde spor salonu bulunmaktadır. (Aylık 25 TL) civarı bir mebla ödeyerek spor salonuna yazılabilirsiniz. 
– Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde büyük bir yemekhane bulunmaktadır. Yalnızca öğle vaktinde yemek çıkmaktadır. 
Yemek ücreti 1 TL’dir. 

Kendinizi geliştirmek adına fakülte içerisinde bulunan topluluklara kayıt olabilirsiniz.
Bu toplulukların listesi aşağıdaki gibidir:

Araştırma Toplulukları

 
Akademi Borsa Merkezi (ABM)
Akademi Dış Ticaret Topluluğu 
Çalışma Ekon. Ve End. İliş. Araştırma Topluluğu (ÇEKAT) 
Ekonometri Araştırma Topluluğu (EKAT) 
İktisat Araştırma Topluluğu (EBAT) 
İşletme Araştırma Topluluğu (İAT) 
Kamu Yönetimi Araştırma Topluluğu (KAYAT) 
Kariyer Yönetimi (KAR-YÖN) 
Maliye Araştırma Topluluğu(MAT) 
Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu (UAT)

Kültür ve Düşünce Toplulukları 
Akademi Kültür ve Şiir Kulübü 
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 
Türk Tarih Kulübü 
Türk Kültür Topluluğu 
Akademik Düşünceler Topluluğu 
Münazara Topluluğu

Spor Toplulukları 
Akademi Doğa Sporları Kulübü 
Gazili Kartallar 
Gazili Fenerliler 
Gazili Aslanlar 
Satranç Topluluğu 

Sosyal Aktivite Toplulukları 
Akademi Rock Topluluğu 
Akademi Fotoğraf Kulübü
Halk Müziği Topluluğu 
Modern Dans Topluluğu
Tiyatro Akademi 
Akademi Eşli Danslar Topluluğu
Yabancı Uyruklu Öğrenciler Topluluğu

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu