Bölüm Tanıtımları

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Puan Türü: TM-2
Tam Burslu Başarı Sırası: 6.120
Tam Burslu Başarı Puanı: 501,000

%50 Burslu Başarı Sırası: 17.600
%50 Burslu Başarı Puanı: 458,000

%25 Burslu Başarı Sırası: 23,500
%25 Burslu Başarı Puanı: 444,000
Bu bilgiler 2013 ÖSYM verilerinden alınmıştır.

İzmir kışları ılık ve 1-2 ay soğuk olan yazları çekilmez sıcağıyla iklimi yazın dışında çok iyi olan bir şehirdir. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kesimlerinden İzmir’e okumaya geliyorsanız eğer İzmir size cennet gibi gelebilir çünkü iklimiyle deniziyle çok güzel bir şehirdir. Saat 22.00’dan sonra çoğu yerde özellikle merkezi yerlerde Bornova, Alsancak, Güzelyalı, Konak, Buca, Balçova, Hatay, Gaziemir, Karşıyaka gibi vb. yerlerde eğlence ve sosyal yaşamın üst düzeyde olduğu bir şehirdir. Gezilecek çok yeri olması ve onlarca büyük AVM bulunması, sosyal ve eğlence hayatının çok iyi yaşandığı şehir olması İzmir’i diğer şehirlerden ayıran en önemli özelliğidir. Ayrıca trafik çilesinin olmaması rahatça gidebileceğiniz yere metro, izban, otobüs ve vapur ile ulaşımınızı sağlayabilme noktasında çok büyük avantajları olan bir şehirdir.

Ben ailem ile birlikte evde kalıyorum. Üniversiteye ait barınma olanakları ise http://www.gediz.edu.tr/Barinma.php link adresinde detaylı olarak yer almaktadır. Farklı olarak İzmir genelinde yurt hakkında sadece senelik 4-5 bin TL civarında olduğunu biliyorum. Çok iyi yurtlar olmakla birlikte tek kişilik odalarda 6 – 7 bin TL ye varan yurtlar bulunmaktadır. Ama bence İzmir’de okuyorsanız kesinlikle evde kalmanızı öneririm. Çünkü her türlü durumlarda ev çok cazip ve rahat bir üniversite hayatı sunmakta. Evde kalmak isteyenler için oturacağınız semt kira fiyatlarında bunu en çok belirliyor. 350 TL den başlayıp 650 TL ye kadar varan kira fiyatları var. Genelde ortalama olarak 2+1 evlerin kirası 450-500 TL civarındadır. Bornova da oturduğum için genelde kira fiyatları 500 TL gibidir.
Üniversitemize ulaşım hakkında detaylı bilgiyi bu linkten alabilirsiniz: http://www.gediz.edu.tr/Ulasim.php*

Gediz Üniversitesinde fakülteler tek bir merkezde olduğundan fakülteler karşılıklı bloklar halinde iç içedir. Bu yüzden bütün fakülteler için ortak sosyal yaşam, alan ve etkinlikler vardır. Fakülte bahçesi çok büyük değil fakat Ege Bölgesinde en büyük kampüsüne sahip üniversiteden birisidir, bunun yanında 2 büyük iç kantin bulunmaktadır. Alt kattaki kantinde ev yemekleri varken üst katta fastfood dediğimiz yemekler bulunmaktadır. 5 bloktan oluşan okulumuzda çok büyük bir kütüphane bulunmaktadır. (http://www.gediz.edu.tr/Pages/page.php?ID=69_588). Özellikte Hukuk Fakültesi için Türkiye’nin çoğu üniversitesinde bulunmayan bir çok kitap vardır. Yaklaşık 6-7 bin civarı Hukuk Fakültesi kitapları bulunmaktadır. Bir çok şehirden kitaplardan yararlanmak için okulumuzun kütüphanesine gelen öğrenciler vardır. Ayrıca büyük bir basketbol sahası vardır. Bunun yanında aylık ücreti 30 TL olan bir fitness salonu vardır.

Ayrıca üniversite için çok önemli olan 650 kişilik gösteri merkezi ile 150 kişilik sinema salonu vardır. Öğrenci topluluklarının yararlanması için 4 tane kulüp odası vardır. Yapımı bitmekte olan halı saha ve tenis sahası olan ve hukuk fakültesi öğrencisinin yararlanması için yapıl duruşma salonuna sahip güzel bir üniversitedir.

Gediz Hukuk Fakültesi Hukuk Kulübü facebook sayfası: http://www.facebook.com/gedizlawclub

     Gediz Üniversitesi’nde fakülteler tek bir merkezde olduğundan dolayı karşılıklı bloklarda farklı fakülteler yer almaktadır. Bu yüzden dolayı üniversite çevresindeki kafeler her fakülte için aynı mesafededir. Yeni bir üniversite olduğundan dolayı kafe sayısı çok sınırlıdır. Fakat ilerleyen yıllarda bu sayı çok artacaktır. Şuan üniversitenin hemen karşısında ve çok yakın olan 3 tane kafe bulunmaktadır.
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin hazırlığı yoktur. Fakat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içindeki bölümlerin hazırlık sınıfı vardır. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1.sınıfta aldığımız dersler aşağıdaki gibidir;

ANAYASA HUKUKU: Dersin hocalığını Yrd. Doç. Dr. Esra ATALAY yapmaktadır. 1.sınıftaki zor derslerden biridir. Güz döneminde ANAYASA HUKUKU I ( GENEL ESASLAR ) yaz döneminde ise ANAYASA HUKUKU II ( TÜRK ANAYASA HUKUKU ) dersleri görülür. Dersin hocası derslere bizzat kendisi gelmekte olup ayrıca derste anlattıklarından sorumlu tutmaktadır. Devamlılık göstereceğiniz güzel derslerden birisidir.

MEDENİ HUKUKU:
Dersin hocalığını
Doç. Dr. Hasan PETEK yapmaktadır. Güz döneminde MEDENİ HUKUK I ( BAŞLANGIÇ VE KİŞİLER HUKUKU ) ile yaz döneminde MEDENİ HUKUK II ( AİLE HUKUKU ) dersleri vardır. Derslere bizzat kendisi gelmektedir. Dersi geçmenin çok zor olmasına rağmen hem dersin hocasından hem de dersin içeriğinden dolayı çok güzel ve önemli olan derslerden bir tanesidir. Sınavları bir hayli zordur. Genellikle yapılan pratik çalışmalara benzer sınav soruları gelse de olaylar farklı ve karmaşık olduğundan dolayı genelde düşük notların alındığı bir derstir. Özellikle derse devam etmeli ve pratik çalışmaları asla kaçırmamalısınız. Pratik çalışmaları asistanlar tarafından yapılsa da çok verimli geçmekte bazen dersin hocası da bu pratik çalışmalara katılmaktadır.

Hukuk Başlangıcı: Dersin hocalığını Prof. Dr. Muhammet ÖZEKES yapmaktadır. Aynı zamanda fakülte dekanlığını yapan dersin hocası derse kendisi gelmektedir. Hiçbir derse öğrencilerin hepsi katılmazken hukuk başlangıcı dersine sınıf tam kadro olarak katılmaktadır. Dersin hocası o kadar çok kaliteli bir akademisyen ki öğrenciler pür dikkat hocayı dinlemekte ve en iyi şekilde dersten verim almaktadır. Hayatım boyunca tanıdığım ve bundan sonra da asla böyle birini tanımayacağım dediğim hocadır. Fakülte öğrencilerinin her seferinde arkadaşlarına bahsettiği, farklı üniversitedekilere öve öve bitiremediği ve her platformda dinlemek istediği değerli bir hocadır. Sınavları zor ama çok farklı olsa da dersi o kadar iyi anladığın için hiçbir sıkıntı çıkmamaktadır. Pratik çalışmalara kesinlikle katılmalısınız. Son olarak Muhammet Özekes hocanın gerçekleştirdiği bütün faaliyetleri asla kaçırmamanızı tavsiye ederim.

ROMA HUKUKU: Dersin hocalığını Yrd. Doç. Dr. İrem KARAKOÇ yapmaktadır. Derse kendisi bizzat katılmaktadır. Çok zor ve sıkıcı bir derstir. Çünkü aşırı derece latince kelimeler olduğundan bir süre sonra çekilmez bir hal almaktadır. Derse katılım sayısı çok azdır. Dersi geçmeniz için çok iyi bir ders notu bulmanız gerekmektedir.

TÜRK HUKUK TARİHİ: Dersin hocalığını Yrd. Doç. Dr. İrem KARAKOÇ yapmaktadır. Derse kendisi bizzat katılmaktadır. Çok zor ve sıkıcı bir derstir. Dersin konuları İslamiyet ve Osmanlı zamanındaki hukuk irdelenen bir derstir. Ayrıca Osmanlıca kelimeler çok sayıda bulunduğundan dolayı çok sıkıcı ve anlaşılması zor olan aşırı detay içeren bir derstir. Derse katılım sayısı çok azdır. Dersi geçmeniz için çok iyi bir ders notu bulmanız gerekmektedir.

HUKUK METODOLOJİSİ: Dersin hocalığını Prof. Dr. Yusuf KARAKOÇ yapmaktadır. Çok kolay bir derstir. Genelde derste hoca tecrübelerini anlatmaktadır. Sınava ilişkin ise hocanın bizzat kendi deyimiyle; ‘anlattıklarım, anlatmak isteyip de anlatamadıklarım, anlatmadıklarımdan sorumlusunuz’ der. Derse katılmanız yeterlidir.

SİYASET BİLİMİ: Dersin hocalığını Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÜSTÜN yapmaktadır. Çok güzel ve kesinlikle derse sürekli olarak katılmanız gereken bir derstir. Derse bizzat kendisi katılmaktadır. Bence hem kendinizi geliştireceğiniz hem de çok önemli konularda bilgileneceğiniz bir ders olmasından dolayı seçmeli ders olsa kesinlikle katılmanızı tavsiye ederim.

Türk Dili: Dersin hocalığını Öğr.Gör.İsa GÜLEÇ yapmaktadır. Derse katılmanız ve hocanın verdiği notlara çalışmanız yeterlidir. Çok kolay ve lise bilgilerinizle geçebileceğiniz bir derstir.

ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ: Dersin hocalığını Öğr.Gör.Nejdet KARAKÖSE yapmaktadır. Çok kolay olan bir derstir. Derse katılıp not almanız ve çok çalışmadan geçebileceğiniz bir derstir.

İNGİLİZCE: Derse katılmanız ve hocanın verdiği notlara çalışmanız yeterlidir. Çok kolay ve lise bilgilerinizle geçebileceğiniz bir derstir.

İŞLETME: Çok kolay olan bir derstir Seçmeli derslerden bir tanesidir. Derse katılıp not almanız ve çok çalışmadan geçebileceğiniz bir derstir. Genelde sınavları çok kolaydır.

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

– Mezun olduktan sonra avukat, hakim, savcı, noter, kaymakam, vali gibi çok çeşitli ve türlü kamu alanında bir çok mesleği sınavlarını ve mülakatlarını geçmeniz durumunda kazanmanız mümkündür.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu