Sınavlar

ALES Netlerini Arttıracak 5 Taktik

ALES Netlerini Arttıracak 5 Taktik

Akademisyen olmak isteyen kişiler için büyük önem taşıyan ve üniversitede eğitmen olacaklar kişilerin başvurularında en çok dikkat edilen unsur olan ALES sınavı, her sene yüzlerce akademisyen adayının hayallerine ulaşmasında büyük bir rol oynuyor. ALES sınavı yapısı itibariyle üst düzey bir sınav olup soru seviyeleri yüksek ve soru orijinalliği fazla olan, 4 bölümden oluşan bir sınavdır. Bu konumuzda sizlere ALES sınavında netlerinizi nasıl arttırabileceğinizi anlatacak ve bazı taktikleri vereceğiz.

‘’Yorumlama yeteneğinizi geliştirmek için çaba gösterin.’’

Türkiye’deki eğitim sistemi ve bu sistemdeki sınavlara hazırlanan birçok kişi genellikle ezber ve konu odaklı çalışma taktiği izler. Bu taktik kimi sınav sistemlerinde başarı kazansa da ALES sınavında üstün bir başarı yakalamak isteyen kişiler için bu taktik işe yaramaz. Çünkü ALES sınavı her geçen gün yoruma dayanan ve bir üst kademeye geçen, orijinal soru kalıplarıyla dikkat çeken bir sınavdır. Özelliklerde Matematik kısmında her geçen gün sorular daha da çeşitlenmekte ve farklılaşmaktadır. Bu yüzden de yorumlama yeteneğinizi geliştirmek için orijinal soruların bulunduğu güncel ve sağlam kaynaklar edinmeli ve denemelerinizi iyi yayınlardan edinmelisiniz.

‘’Bol bol deneme çözmek gerekiyor.’’

ALES sınavına giren her 10 kişiden 8’i süre konusunda büyük sıkıntı yaşadığını dile getiriyor. Bunun temelinde ise az soru çözmek ve deneme yapmamak yatıyor. ALES sınavına hazırlanırken bol bol deneme çözmeli, birden fazla yayından yararlanmalı ve oldukça fazla soru çeşidi görerek yeni bakış açıları oluşturulmalıdır. Denemeler sizlerin ufkunu genişletecek ve yorumlama yeteneği kazandıracaktır.

‘’ALES’te Başarının Sırrı Matematik’’

ALES de başarının altın anahtarı tabi ki Matematik dersinde yer alıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Matematikte iyi bir net yapan kişilerin rahatlıkla derece yapabiliyor. Bu yüzden de ALES’e hazırlanırken bol bol Matematik çalışmalı, konu eksiklerini kapatmalı ve oldukça fazla soru çözerek hızlanılmalıdır.

‘’Sözel konuları çalışmak yerine bol soru çözün.’’

Sözel konulara çalışmak için uzun uzun zamanlar ayırmak büyük bir hatadır. Çünkü sözel konuları genellikle belirli kalıplar içerisinde yer alan ve her yıl belirli değişiklikler ile tekrar tekrar karşımıza çıkan, belirleyiciliği az olan bir bölümdür. Bu yüzden de konulara kalburüstü bakıp bol soru çözmek daha yararlı ve etkili olacaktır.

‘’Hızlanmak için taktikler üretin.’’

Piyasadaki birçok deneme günümüz ALES seviyesinin oldukça altında olduğu için birçok kişi evde yaptığı denemler de sınavı rahatlıkla yetiştirebilirken, sınav esnasında büyük sıkıntı çektiğini belirtiyor. Bu yüzden de sınava yönelik hızlanma taktiği yapmanız ve gerçek sınava hazırlanmanız gerekiyor. Bunun içinde kendinizi kısıtlamak amacıyla deneme sürelerinizi azaltabilir, test çözerken her soru için hedeflediğiniz minimum süre ile çalışma şartları hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde sizi hızlandıracağını düşündüğünüz taktikleri analiz edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu