Bölüm Tanıtımları

Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği

Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Tanıtımı

Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği, mesleki bilgilerle donatılmış makine mühendisleri yetiştirme amacı ile kurulmuştur. Bölümün hem örgün, hem de ikinci öğretim programları bulunmaktadır. Örgün öğretim öğrencileri, hazırlık sınıfı görmektedir. Hazırlık yabancı dil üzerine derslerden oluşmaktadır. Hazırlığı başarı ile tamamlayan öğrenciler, mesleki dersleri görmeye hak kazanmaktadır. Makine Mühendisliği bölümünde ilk sınıfı okuyan öğrenciler matematik, fizik, statik, dinamik gibi bölüm dersleri görmektedir. Birinci sınıf sonunda 4 üzerinden 2.0 ortalama yakalayabilen öğrenciler bir üst sınıftan ders alabilirler. Eğer öğrencinin not ortalaması (AGNO) 2.0’ın altında ise yaz okulunda kaldığı veya düşük notla geçtiği dersleri tekrar alarak, not ortalamalarını yükseltebilirler. Bu sayede üst sınıftan ders almaya hak kazanmış olurlar.

Birinci sınıfı tamamlayan öğrenciler, dilerlerse yurtdışında en az 1 dönem okuyabilmek için Erasmus adlı programa katılmak için başvuruda bulunabilirler. Bu program, ülkemiz dışında eğitim veren üniversitelerle anlaşmalı olarak, öğrenci değişikliği uygulaması yapmaktır. Örneğin Almanya’nın Nümberg Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri ile Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencilerinin bir kısmının belirli dönem boyunca yer değiştirmesidir. Bu programın yanı sıra Makine Mühendisliği’nin öğrenciler için sunduğu programlardan bazıları da: Çift Anadal Programı, Yan Dal Programı, Yüksek Lisans Programı gibi eğitimleri için gerçekleştirilen uygulamalardır. Bu programlara dahil olan öğrenciler, eğitimlerini bir adım öne taşıyarak, sektörde daha kaliteli mühendisler olabilmektedir.

Deneyimli ve bilgili hocalara sahip Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği öğretim üyeleri uzman olduğu konularda ders vermektedir. İlk sınıfı okuyan öğrenciler, 2. ve 3. sınıflarda laboratuar dersleri görmektedir. Bu dersler teorik derslerden farklı olarak öğretim üyeleri ve asistanları tarafından verilmektedir. Daha çok mesleki ve pratik konularda öğrencilerin uzmanlaşması için verilen laboratuar dersleri, öğrencileri mühendis olma yolunda bir adım öne taşımaktadır. Makine Mühendisliği Bölümü’nün tüm derslikleri ve programları teknolojiye uyarlanmış olup, daha kaliteli eğitim verebilmek için donatılmıştır. Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, özel sektörde, devlet kurumlarında veya yurtdışında çalışma imkanlarına sahip olabilirler. Ayrıca mezun öğrenciler, Yüksek Lisans ve Doktora programların başvurarak, Üniversite bünyesinde öğretim üyesi olarak görev alabilirler.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu