Haberler

KYK Yurtlarıyla İlgili Sık Sorulan Sorular

KYK yurtlarıyla ilgili başvuru, ücret, izin, yemek ve daha bir çok konuda üniversitelilerin kafasına takılan sorular bulunmakta. Biz de KYK’nın web sitesinden 30 soruyu derledik. İşte 30 soruda KYK yurtlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler;

1. Yurt başvuruları nasıl ve ne zaman yapılır?
Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin ardından kyk.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurularak e-devlet portalı üzerinden alınır. Yayınlanan başvuru formunda öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumları hakkında bilgi istenir. Yapılan puanlamada en yüksek puandan başlanarak boş kontenjanlara öğrenciler yerleştirir. Asil olarak yerleşmeye hak kazanamayan öğrencilere yedek sıra verilir.

2. Daha önce lisans eğitimim için yurtta kaldım. Yeniden lisans eğitimine başlayacağım başvuru hakkım var mı ve fazladan ücret öder miyim?
Evet, yeniden müracaat edebilirsiniz. İkinci lisans eğitiminizin normal süresi kadar barınma hakkınız vardır. Fazladan herhangi bir ücret ödemezsiniz.

3. İlk kayıt ücreti nedir ve bu ücret ne kadardır?

İlk defa yurda yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. Sabit bir tutar değildir. İlgili banka ATM’lerinde, kyk.ziraatbank.com.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak gözükmektedir. Güvence bedeli öğrenci yurt kaydını sildirdiğinde iade edilir.

4. İlk kayıt ücretini yatırdım. Başka yapmam gereken işlem var mıdır?
İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından e-devlet YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Başvuru sonuç ekranında öğrencilere yurt müdürlüğüne öğrenci belgesi ve varsa öncelik belgelerini teslim etmeleri için tarih belirtilir.

5. Yurtta kalmaya hak kazanan ve güvence bedelini yatırarak onay işlemini yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde yurt müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir?
İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrencilerin akademik takvime göre yurtta bulunmaları esastır. Öğrenci eğer okula başlamayacaksa yurtla irtibata geçip izin almalıdır. Daha sonraki dönemlerde yerleşenlerin ise kayıt parasını yatırdıktan sonra yurtta barınmaya başlamaları aksi halde yurttan izin talebinde bulunmaları gerekmektedir.

6. İlk kayıt ücretini yatırdım ama taahhütname onayını yapmadım ve yurtta kalmak istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Yerleştirmenizin yapıldığı yurt müdürlüğü ile görüşünüz. Size ait IBAN numarasının yer aldığı kayıt sildirme dilekçenizi yurt müdürlüğünüze ulaştırınız. Kayıt sildirdiğiniz tarihten sonraki yurt ücreti tarafınıza iade edilir.

7. Yurtta barınma hakkı kazandım ama yurtta kalmak istemiyorum ne yapmalıyım?
Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Süresi içerisinde ücret ödemediğiniz takdirde yerleştirme işleminiz iptal edilecektir.

YouTube video

8. Yurt yerleştirmem yapıldı ama kayıt yapmadım. Seneye tekrar başvuru yapabilir miyim, gitmediğim için cezası var mıdır?
Barınma hakkı kazandığınız yurda kayıt yaptırmak zorunda değilsiniz. Sonraki yıl yeniden başvuru yapabilirsiniz. Herhangi bir cezai işlem bulunmamaktadır.

9. Yedek sırada yurt hakkı bekliyorum ama farklı bir ilde üniversiteye geçtim yeniden başvuru yapabilir miyim?
Evet, yeniden başvuru yapmanız gerekmektedir. İlk başvurunuz sırasında verilen yedek sıranızın iptal edileceği uyarısı ile karşılaşacaksınız. Başvuruya devam etmeniz halinde ilk başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

10. İlk kayıt ücretini yatırdım ama taahhütname onayımı süresi içerisinde yapamadım. Ne yapmam gerek?
Bu öğrenciler yerleştirilmiş oldukları yurt müdürlüğüne başvuru yaparak taahhütname onaylarının yapılmasını talep edebilirler. İlk kayıt ücretinin süresi içerisinde ödenmesi şarttır.

11. Beslenme yardımından nasıl yararlanabilirim?
Kurum yurtlarında kalmakta olan bütün öğrencilerin beslenme yardımından yararlanma hakkı vardır. Ayrıca bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

12. KKTC de eğitim görmekteyim. Yurt başvurusunda bulunabilir miyim?
Kredi ve yurtlar kurumu olarak KKTC’de eğitim görmekte olan kız/erkek öğrencilerimiz için yurtlarımız bulunmaktadır. Belirtilen başvuru döneminde yurt başvurusu yapmanız gerekmektedir.

13. Ücretsiz barınma hakkı olanlar kimlerdir?
Anne ve babası(her ikisi de) vefat etmiş olanlar, devlet koruması altında olanlar, şehit gazi çocukları, gazi olanlar, yetiştirme yurdunda barınarak lise ve dengi öğrenimini tamamlayanlar, 2330 sayılı Kanun kapsamında yazılı hallerde ölenlerin çocukları.

14. Başvuru sonuç ekranında yedek sırada olduğum yazıyor. Yapmam gereken işlem nedir?
Kurumca belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanır. Bu sonuçları kyk.gsb.gov.tr internet adresinden takip etmeniz gerekmektedir.

15. Yurtlarınızda izin hakkı kaç gündür?
Öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebilecektir. Öğrenciler izinlerini parça parça kullanabileceği gibi bir defada izninin tamamını da kullanabilecektir.

16. Yurt ücretimi hangi gün ödemeliyim?
İlk kayıt ücretini ödediğiniz aydan sonraki her ay ücret ödemeniz gerekmektedir. Her ayın son iş günü saat 16.00’dan önce o ayın yurt ücretinin ödenmesi gerekir.

17. Yurt ücretimi ödemeyi unuttum ne yapmalıyım?
Yurt ücretini ayın son iş gününde ödemeyen öğrencilere mahsuplaştırma işlemi yapılır. Yatırmadığı ayın yurt ücreti güvence bedelinden mahsup edilir. Öğrencinin yurt ücretini ödemediği ayı takip eden ayın en geç 10’uncu günü güvence bedelini tamamlaması gerekmektedir. Ayın 10’uncu günü resmi tatil olması durumunda ücretin takip eden ilk iş gün yatırılması gerekmektedir.
Bu kıstasa uygun olarak yurt ücretinin yatırmayan öğrencinin kaydı silinir. Güvence bedelinden var ise alacağı il müdürlüğünce iade edilir.

18. Kaydım silindi, güvence bedeli iade işlemim nasıl olacak?
Yurt müdürlüğünce kaydı silinen öğrencilerin alacakları tutarlar hesaplanarak yurdun bağlı olduğu il müdürlüğüne gönderilir. Öğrencilerin yurt müdürlüğüne bırakmış oldukları dilekçelerinde yer alan kendilerine ait IBAN numaralarına “İL MÜDÜRLÜĞÜ” tarafından iade yapılır. İade işlemini yapmaya il müdürlüğü yetkilidir.
IBAN numarası kesinlikle öğrenciye ait olmalıdır. Sadece öğrencinin vefatı halinde mirasçıları talep edebilir.

19. Kaydım silindi yeniden yurt başvurusu yapmak istiyorum ne kadar ücret öderim?
Herhangi bir sebeple yurt kaydı silinen/sildiren hiçbir öğrenciden aylık yurt ücreti farklı olarak talep edilmez. Bütün öğrenciler aylık yurt ücretini öderler.

Sadece ilk kayıt ücretinde ödenen güvence bedeli istisnadır. Bu istisna da şu şekildedir; eğer öğrencinin kaydı “yurt ücretini ödemediği” için silinirse ve bu öğrenci kaydının silindiği aynı eğitim/öğretim dönemi için tekrar müracaat yapar ve yurt yerleştirmesi yapılırsa güvence bedeli İKİ KAT talep edilir. Arzu eden öğrencilere eğitim/öğretim yılı bitiminde güvence bedelinin BİR KATI iade edilir.

20. Erasmus veya Farabi ile yarım veya tam dönem farklı bir üniversitede eğitim göreceğim ne yapmam gerekmektedir?
Erasmus öğrencilerinin kalmakta oldukları yurt müdürlüğünden Erasmus sebebiyle kayıtlarını sildirmeleri halinde dönüşlerinde “öncelikli” olarak yurt kayıtları yapılabilmektedir. Farabi öğrencilerinin ise yarım veya tam dönem öğrenim görecekleri ilde bulunan herhangi bir yurda nakilleri yapılır. Dönüşlerinde asıl kayıtlı oldukları yurda yine nakil yoluyla yerleşmeleri sağlanır. Erasmus ve Farabi öğrencilerinin dönüşlerinde asıl kayıtlı oldukları yurtta boş yer olmaması halinde açılan ilk boş yatağa kayıtları yapılır.

21. Yurtlarda barınma şartları nelerdir?
a) Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,
b) Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi (%40 engelli, yetiştirme yurdunda kalarak liseyi tamamlayan, anne ve babası vefat etmiş olan, Devlet koruması altındaki öğrenciler hariç)
c) Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)
ç) Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,
d) Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,
e) Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,
f) Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,
g) Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması

22.Yurtta barınan ancak normal öğrenim süresi içinde öğrenimini bitiremeyen öğrencilerin durumu ne olacak?
Kurum yurtlarında barınan öğrenciler; Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi “Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır.” hükmüne istinaden bir öğretim yılı daha barınmaya devam ederler. Yurtta barınmayan öğrenciler yurtlara ara sınıf başvuru türünden başvuru yapacaklardır. Başvurularının olumlu sonuçlanması durumunda yurtlarımızdan 1 yıl süreyle faydalanabileceklerdir.

23.Başvuruda hata yapılması durumunda gereken işlemler nelerdir?
Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası “Öğrencinin beyanına güven esastır. Kurum, öğrencinin yurtta barındırılmasına esas teşkil eden bilgi ve belgelerin doğruluğunu araştırabilir. Araştırma sonucunda, beyan ile tespitler arasında fark tespit edilmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarından alınan bilgi ve belgelere göre işlem yapılır.” hükmü yer almaktadır.
Son başvuru tarihinden sonra hiçbir şekilde bilgi değişikliği, hata düzeltme vb. işlem yapılmayacaktır. Başvuru sırasında hatalı kodlama yapan öğrencilerin durumları tespit edilerek “Yanlış Beyan” dan kayıtları silinir. Kurumca daha sonra açıktan başvuru alınması halinde öğrenciler tekrar başvuru yapabilirler.

24.Barındıkları Yurt Müdürlüğünün bulunduğu il/ilçe dışında üniversite veya bölüm değiştiren, yatay ya da dikey geçiş yapan öğrenciler için yapılması gereken işlemler nelerdir? Yurt nakil işlemi yapılabilmekte midir?
Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi “Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.” hükmünü içermektedir. Nakil işlemi yapılmamaktadır.

25.Aynı il içerisinde üniversite değişikliği yapan öğrencilerin yeniden yurt başvurusu yapmasına gerek var mıdır?
Aynı il içerisinde üniversite değişikliği yapan öğrenciler kalmakta olduğu yurtta barınmaya devam ederler. (Örn. Ankara merkez ilçelerinde eğitim gören bir öğrenci, yine Ankara merkez ilçelerinde üniversite değiştirdiği takdirde barınmakta olduğu yurtta kalmaya devam edebilir.)

26.Yurtlarda misafir olarak kalmak isteyen Kurum yurtlarında kalmayan öğrencilerin yapması gereken işlemler nelerdir?
Kurum yurtlarında kalmayan yükseköğrenim öğrencilerinin geçici barınma talepleri İllerde İl Müdürlüklerince ilçelerde ise Yurt Müdürlüklerince değerlendirmeye alınmaktadır.
Kurum yurtlarında misafir olarak barındırılabilecek öğrenciler şunlardır;
a) Yükseköğrenime devam etmekte iken öğrenim gördükleri okulun sınavlarına girmek üzere gelen öğrenciler,
b) Pedagojik formasyon eğitimleri ile yüksek öğretim kurumlarınca zorunlu tutulan kurs, staj vb. eğitim çalışmalarına katılan öğrenciler,
c) Üniversiteler, belediyeler, spor federasyonları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen ulusal veya uluslararası inceleme, araştırma, proje, sosyal, kültürel, sportif, eğitsel vb. faaliyetlere katılan öğrenciler (Türkçe öğrenmek amacıyla yükseköğretim kurumlarının ilgili programlarına devam eden öğrenciler dâhil)

27.Kurum yurtlarında kalmakta iken staj sınav vb. nedenlerle başka bir yurtta kalmak isteyen öğrencilerin yapması gereken işlemler nelerdir?
Kurum yurtlarında barınan öğrenciler diğer il ve ilçelerdeki yurtlarda kısa süreli kalmak isterse Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 18 inci maddesinde yer alan “Yurtlarda barındırılan öğrenciler son aya ait yurt ücretlerini ödediklerini belgelemeleri kaydıyla diğer il ve ilçelerdeki Kurum yurtlarında yurt müdürlüğünce uygun görülmesi halinde 10 güne kadar ücretsiz kalabilirler” hükmü gereğince barındırılırlar. Ayrıca bu durumdaki öğrencilerden diğer il ve ilçelerde sınav, kurs, staj, yaz okulu vb. eğitim faaliyetine katılanlar da, boş yer bulunması halinde, faaliyet süresince Kurumun diğer il veya ilçelerdeki yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabilirler.

28.Yurtta kalmakta olan bir öğrencinin ücretli çalışma kıstası nedir?
Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin “Barınma Şartları” başlığı altında 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde “Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması” hükmü yer almaktadır.

29.Başvurusu bulunmayıp öncelikli öğrenci statüsünde olanlar için yapılacak herhangi bir işlem var mıdır?
Yurt başvurusu olmayan öncelikli öğrenciler değerlendirmeye alınmamaktadır. Bu öğrenciler kyk.gsb.gov.tr internet adresinden yapılması muhtemel başvuru duyurularını takip edeceklerdir.

30.Aylık yurt ücretlerini aksatan öğrencilerin durumu nasıl değerlendirilmelidir. Bu durumdaki öğrencilerin ve bu öğrencilerin barındığı yurt müdürlüklerinin yapması gereken işlemler nelerdir?
Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 11 inci maddesine göre yurt ücretini ödemeyenler hakkında aşağıdaki hükümler uygulanır:
a) Yurt ücretini ayın son iş günü belirlenen saate kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti aynı gün saat 16.00’dan sonra güvence bedelinden mahsup edilir. Güvence bedelini tamamlaması için izleyen ayın 10’u mesai bitimine, ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar süre verilir. Verilen bu sürenin sonunda güvence bedelini tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de güvence bedelinden mahsup edilerek öğrencinin kaydı silinir. Kaydı silinen bu öğrencilerin başvurularının kabulü halinde aynı öğretim yılı için iki kat güvence bedeli alınarak yurda kayıtları yapılır. Öğrencinin talebiyle dönem sonunda tek kat güvence bedeli iade edilir.
b) Yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı, kaza veya hastalık ve diğer zorunlu haller sebebiyle yurt ücretlerini zamanında yatıramayan veya verilen sürede güvence bedelini tamamlayamayanların, hastalık durumunda rapor bitim tarihinden itibaren 5 gün, diğer durumlarda ayın 15’ine kadar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, ödenmesi gereken yurt ücreti tahsil edilerek barındırılmalarına devam edilir. Hastalık raporlarının; aile hekimliği, Sağlık Bakanlığına bağlı diğer resmi sağlık kurumları veya Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi gerekir.

 

İlgili Makaleler

85 Yorum

  1. benim gibi abimde üni ye gidiyor ama başka şehre aynı anda ikimizede urt çıkaar mı

  2. merhaba ben önlisans mezunuyum tekrar başka bı önlisans bölümü okusam KYK yurtlarına başvuru yapabilirmiyim gelir mi

  3. merhabalar kyk yurdunda kalıyormuş online olduğu için ise gireceğim sigorta+asgari ücret alacagim acaba bir sıkıntı olur mu yurttan atılma durumum var mi

  4. Merhaba ben şu an da lisans öğrencisi 4.sınıfım ve yurtta kalıyorum ve mezun olduktan hemen sonra yine aynı üniversitemde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum yurda tekrar mı başvuru yapmam gerekiyor yoksa dilekçe falan yazarak yüksek lisans eğitimim boyunca da aynı şekilde kalmaya devam edebilir miyim lütfen cevap verir misiniz

  5. Bana yurt çıktı ama ben yanlışlıkla kaydımı sildim ocakta başka bir il’e yatay geçiş yapacağım tekrardan başvuru yapabilir miyim

  6. Merhaba. Kyk da yurt izninden düşmeyen hafta sonu günleri cuma-Cumartesi gecesi olarak mı giriliyor ? Yoksa Cumartesi pazar gecesi mi? Yardımcı olur musunuz?

  7. Merhaba ben ilk kayıt ücretini yatırdım ama taahhütname onayını yapmadım. Yurt müdürlüğüne başvurarak tekrar yapabilirsiniz diyorlar. Benim okula gelip öyle mi yapmam lazım. Biraz geç bir tarihte gelmeyi planlıyordum.
    Bilgisi olan varmı yardımcı olurmusunuz?

  8. Merhaba 4.sınıf bitirdim bu sene kykda kalmaya başladım ancak okulumu 1 sene uzattım. Kayıt sildirmek zorunda mıyım yoksa kykda kalmaya devam edebilir miyim? cevaplarsanız sevinirim.

  9. Çağrı Bey özel durumlar dikkate alınır diye tahmin ediyorum. KYK yurt müdürü ile irtibata geçerseniz mutlaka sorun çözülür.

  10. Merhaba ben KYK aylık yurt ücretini ödemeyi unuttuğumdan dolayı kaydım silinmiş yanlız bir sebebim var babam birkaç ay önce vefat etti kendisinin bu bayram kara bayramıydı taziyeden dolayı gelen çoktu o yüzden unutmuşum acaba birşey yapilabilirmi

  11. kyk çıktı yurda kayıt yaptırıp 2-3 gün kalıp yurtdan kaydımı sildirsem tekrar başvuru yapabilirmiyim

  12. Ders seçimi yapmayı unuttum yurttan ilişkim kesilirmi ücreti ödememe rağmen?

  13. Ben kyk yurdundan 1 aydır çıktım geri dönmek istiyorum kayıt silindi ama dönmem mümkün mü??

  14. Yanlış beyandan kaydım silindi ama ben tekrardan kyk yurduna gitmek istiyorum nerden ne zaman başvuru yapabilirim ve nerden takip edebilirim lütfen yardımcı olun

  15. Ben yurt başvurusu yaparken belgeleri falan yanlış kodlamışım yani yanlış beyan olmuş o yüzden benim kaydım silindi ama ben tekrardan kayıt yapmak istiyorum ne zaman yapabilirim ve nerden takip edebilirim acaba yardımcı olurmusunuz

  16. Bana yurt çıktı fakat bölümüm online olduğu için eve geri döndüm yurtta kalmıyorum. Yurt iznim var kaydım devam ediyor ama ücret ödemeye devam edecek miyim

  17. Üniversite kaydımı dondurursam KYK yurdundan atılır mıyım?

  18. Ben yırt kaAndkm ancak parayı yatırmadım için kaydım silindi şimdi nolacak 19 May üniversitesinde okuyorum 4 ekimde dersim başlıyor açıkta kaldım

  19. Ünv mezun oldum kykda kalma sürem de doldu diploma almaya gitmem gerek yurtta kalabilir miyim?

  20. Merhaba ben lisans ve önlisans öğrencisiyim yurt başvurumu hangi bölüme göre yapmalıyım?

  21. Merhaba bir konuda bilgi almak istiyorum yurtta kalmaya başladım diyelim aradan 2 ay felan geçtikten sonra yurttan ayrılabilir miyim yoksa yılı doldurmak şartmı ?

  22. Merhaba , bn iki farkli ilde bir lisans biri onlisans okuyrm onlisans ta 2. Yilim ve gecen kis lisanstaki yurt kaydimi sildirdimyurt kaydi yapabilir miyim onlisans universitem icin ?

  23. ben myp ile yatay geçiş yapacağım daha önce de kyk yurdunda kalmadım hiç (nakil olmayacak yani) geçtiğim yere kyk başvurusunu direkt olarak herkesle aynı tarihte yapacağım değil mi yani ayrı bir tarih yok ?

  24. myp ile başka bir şehire yatay geçiş yapacağım ağustosun sonuna kadar kesin kaydım yapılmış olacak daha önce de hiç kyk yurdunda kalmadım ( nakil olmayacak yani) başvuruyu herkesin başvuru yaptığı tarihte yapacağım değil mi ? ayrı bir başvuru tarihinde değil.

  25. Ben ücret yatiramadigim için yurt kaydım silindi tekrar başvuru yapabilir miyim ve beni tekrar yurda alabilirler mi?

  26. Merhabalar ben Hemşirelik 3. Sınıf öğrencisiyim. 2. Sınıfta yatay geçiş yaptım başka şehire ve orda Yurtta kalıyordum. Yurt başvurusunu tekrar yapacağım ama bir arkadaşım ara sınıflara zor yurt çıkıyor demişti. Doğru mu bu bilgi

  27. Merhaba Lütfen cevaplar mısınız acil. Benim a üniversitesinde kaydım var (internet üzerinden kayıt yaptırmıştım 2019 yılında kazandım) ama üniversiteye hiç gitmedim. 2021 yılında da yeni bir üniversite tercih yapacağım ve devlet yurduna başvuru yaparsam yurt ve burs yada kredi çıkar mı? A üniversitesinde kaydının olması buna engel olur mu?

  28. Ben önlisans mezunu olcam dgs ile aynı okulu kazanırsam tekrar mı kayıt olmam gerekir. Olmazsa bu pandemi süreci yüzünden eşyalarım orada kaldı ve almam gerekiyor kaydımı silmezsem eşyalarıma dokunamazlar değil mi daha sonra alabilmem için

  29. Merhaba, ben 1.sinifta yurttan kaydımı silip eve çıktım. Şuan 4. sınıfım, tekrar yurt başvurusu yapma hakkım var mı acaba?

  30. Ben tıp fakültesinde 3. Sınıfım şuan ve ailemin oldugu şehirdeyim ama 4. Sinifta baska sehre gecis yapmak istiyorum. hicbir bolum korona yuzunden baslamasa bile bizim stajlar basliyo. kyk yurt basvurusu almiyolar mi dersler baslamiyo diye? benim ne yapmam gerekicek?

  31. Teoman Bey merhaba,

    Evet bu şekilde mantıklı. Üni yurduna kayıt olmanıza engel değil.

  32. Merhaba ben üniversitenin kendi yurduna başvurmadan önce ordaki kyk yurduna başvursam mantıklı olur mu? Üniversite yurdunda yer bulamazsam kyk yurduna giderim diye düşündüm. Eğer ünide yer varsa birde kyk çıkarsa kykya gitmem yedeklerden birine verilir dedim. Ama mantıklı olur mu? Üni yurduna kayıt olmama engel olur mu? (Hacettepe Üniversitesi)

  33. KYK’dan kaydınızı sildirmeniz lazım yoksa başvuru yapamazsınız.

  34. Merhabalar, ben yatay geçiş yaptım 2.sinifa .1.sınıfta kyk da kalıyordum kırşehirde bu sene de başka bir ile geçiş yaptim kyk da kalmaya devam etmek istiyorum onun için tekrardan başvuruda bulunmam gerekiyor fakat ilk kaldigim yurttan kayıt falan sildirmeme ya da bir işlem yaptirmama gerek var mi ?

  35. Merhaba. Okul acılana kadar ise girdim fakat asgari ucretten fazla maas alirsam yurt kaydim siliniyormus. Acaba 2324 tlden fazla mi olursa yoksa brut 2934 tlden fazla olursa mi silinir?

  36. Merhaba. Bir şey sormak istiyorum. Benim üniversitem bir ilçede bulunmakta. Ben istersem merkezde bulunan kyk yurtlarına başvuru yapabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

  37. Bahar Hanım merhaba,

    Kendiliğinden silinmez. KYK’yı aramanız gerek. Sildirirseniz kaydınızı depozito yatar.

  38. Merhaba, yurt kaydımı silmedim kendiliğinden silinir mi? Bu saatten sonra sildirsem depozito yatar mı?

  39. Merabalar ben kyk yurdunda kalıyordum mezun oldum kayıt kendiliğinden silinir mi yoksa bizim gidip sildirmemiz mi gerekiyor

  40. Bir sene Kyk yurdunda kaldıktan sonra kaydımı sildirdim ve yeniden sınava hazırlanıp üniversite kazaninca herhangi bir ilde yeniden Kyk yurdunda kalma hakkım olur mu cevaplayabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

  41. Merhaba ben farabi ile başka bir üniversiteye geçeceğim. Direk nakil mi olur yoksa tekrar basvuru mu yapmak zorundayım?

  42. Rica ederiz Can bey, elimizden geldiğince sorulara dönüş yapıyoruz. Başarılar dilerim.

  43. Elif hanım aynı şehirde üniversite kazanırsanız problem olmaz ancak farklı bir şehirde üniversite kazanırsanız yurtla ilişkiniz kesilir. Yeniden başvuru yapmak durumunda kalırsınız.

  44. Merhaba. Ben 2019 Ekim’den beri KYK’da kalıyorum. Ama şu an okuduğum bölümden memnun olmadığım için okula gitmiyorum. Üniversite sınavına tekrar gireceğim. Sınavdan sonra başka bir üniversiteyi ya da aynı üniversitenin farklı bir bölümünü kazandığımda süreç nasıl işler? Okuldan veya yurttan kaydımı sildirmem gerekli mi? Eğer öyleyse okuldan sildirdiğimde otomatikman yurttan da silinmiş mi olurum? Sildirmem gerekiyorsa ne zaman? Çünkü dönem sonuna kadar yurtta kalmak istiyorum.

  45. Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim hocam. Iyi ki varsınız. Şu an çok rahatladım. Sizin gibi insanlar hep var olsun. Emeğinize, yüreğinize sağlık hocam. :)

  46. Can merhaba, haksızlıkla bir ilgisi yok. Yurtta yer varsa her zaman öğrenci alımı yapılabilir. Başarılar dilerim.

  47. Hocam merhaba iyi akşamlar.
    Ben yurtta kalırken kaydımı sildirdim ama sonra çok pişman oldum ve müdür ile konuştum hocam çok pişman oldum bir anlık oldu dedim ve ben tekrar yurda girmek istiyorum gidecek yerim yok dedim. O da memurla falan irtibata geçti sonra sanirim yurtta yine bir yer varmış beni tekrardan yurda kaydımı yaptılar. Ben şundan çekiniyorum acaba buraya kadar her şey yasal demi hocam yani ortada bir haksızlık yok. Çünkü bazen aklıma geliyo yoksa ben bi yanlış mı yaptım diyorum çünkü o kadar öğrenci var ve ben kaydımı sildiriyorum ve tekrardan kayıt yaptırıyorum. Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim hocam. Iyi Günler.

  48. Muhammed merhaba, bu şekilde farklı bir üniversiteye geçiş yaparsanız KYK yurdunda kalamazsınız. Normalde kalabilirsiniz ancak 4 yıldır kalıyor olmanızdan dolayı yeni üniversitenizde bu şekilde KYK size barınma hakkı sunmaz.

  49. merhaba hocam,
    yukarıda durumumu belirttim fakat siz bana MYP ile geçiş metnini önerdiniz.
    benim amacım yatay geçiş yapmak değil,
    ben yeniden sınava girip yeni puanımla başka bir şehirde başka bir bölüme kayıt yaptırdığım takdirde yurt durumunun ne olacağının yanıtını sizden rica ediyorum.
    4 yıldır kyk yurdunda kaldığım için yeni bölümde de 4 yıl hakkım olur mu?
    teşekkürler iyi günler…

  50. merhaba ben 4 yıldır kyk yurdunda kalıyorum.
    ama okuduğum bölümden memnun değilim.
    haziranda ösym merkezi yerleştirme ile istanbulda bir başka bölümde okumak amacım var.
    eğer sınavdan yeteri puanı alır ve bölümü kazanırsam
    kyk yurdunda kalabilir miyim?
    bir 4 yıl daha kalma hakkı tanınıyor mu?
    şimdiden teşekkürler…

  51. Sedat bey yurt başvuruları bitti ancak yurtta boş yer varsa gidip konuşabilirsiniz bu şekilde de alım oluyor.

  52. daha önce yurt başvurusu yapmadım ve yarıyılda başka şehre nakil vericem. nakil verdiğim sehrin kyk yurdunda boş yer var beni alırlar mı alırlarsada ben nasıl başvuru yapıcam ?

  53. @Sare merhaba. Size cevap verdim. Aynı İP’den mesaj gönderiyorsunuz. Yine cevap vereyim. KYK yurduna yalnızca ağustos ayında başvuru yapabiliyorsunuz. Yatay geçişler için de yurt başvuruları eylül ayında oluyor. Bu tarihler dışında başvuru yapmak mümkün değil. Ancak yatay geçiş yapacağınız üniversitenin bulunduğu şehirdeki KYK İl Müdürlüğüne giderek yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz. Eğer yurtta boş yer varsa sizi alabilirler.

  54. Merhaba yılın başında kyk ya başvuru yapmamışdim ama suan durumlar degisdi suan kyk yurduna basvurabilir miyim?

  55. Nilay hanım merhaba, KYK yurduna yalnızca ağustos ayında başvuru yapabiliyorsunuz. Yatay geçişler için de yurt başvuruları eylül ayında oluyor. Bu tarihler dışında başvuru yapmak mümkün değil. Ancak yatay geçiş yapacağınız üniversitenin bulunduğu şehirdeki KYK İl Müdürlüğüne giderek yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz. Eğer yurtta boş yer varsa sizi alabilirler.

  56. Merhaba ben yasadigin sehirde ozel unide tam burs kazanmistim bu yuzden kyk yurduna başvurmadım fakat simdi başja şehre yatay geçiş yapmak istiyorum kyk yurduna başvurabilirmiyim hangi tarihlerde başvurabilirim

  57. Kyk yurdunda kalıyorum ama her haftasonu evim yakın olduğu için ailemin yanına gidiyorum cuma günü dersim olmadığı için perşembeden çıkıyorum ama bugün izin almayı unuttum ve şimdi aklıma geldi saat 10 ü çoktan geçtigi izin hiç alamıyorum şimdi ne yapmalıyım başıma ne gelir

  58. Hasan bey merhaba, evet çıkabilir. Ancak yeniden başvuru yapmanız gerekecektir.

  59. Ben yurtta kaydımı yaptım ama okulu dondurdum yurdu da kaydımı sildim gelecek sene bi bölüm kazanırsam yurda tekrar basvurabılırmıyım bu sene çıktı gelecek senede çıkar mı

  60. Yurttan ayrılmak istiyorum. Aileye sms yada mektup ile bilgilendirme gidiyor mu bu konuda bilgisi olan var mı?

  61. Hazırlık sınıfındayım ilk dönem geçip ikinci dönem okulu dondurma düşüncem var yaparsam kyk yurt kaydım silinir mi yoksa o da mı donar?

  62. Merhaba ben Okulumu dondurmak istiyorum okula gitmediğim halde yurtta kalmaya devam edebilir miyim?

  63. Benim yurt kaydım silinmiş olmasına rağmen son kalan yurt ücretimi yatırabildim ve depozito ücretimi geri almayı düşünüyorum. Son yatırdığım yurt ücreti neden alındı ve onu nasıl geri alabilirim merak ediyorum.

  64. Yurda kayit yapmak istiyorum suan nasil yapabilirim kayitlar bitmis internette pazartedi ve persembe deniliyolarda olmuyor

  65. Bana yurt çıktı ama ilk ücreti yatıramadım şu anda yurdum kaybettim . Ek Yedek başvürüsü Var mı acaba ‘︿’ ve yeniden başvürabilir miyim !? Yoksa yedek listeye eklendim mi acaba !?

  66. Cesim merhaba, maalesef net olarak bilgim yok yurt müdürlüğüne sorarsanız daha faydalı olur.

  67. Yurtta kalıyorum ama ayrılacam yurt başladı Eylül’ün 1 de bende aynı gün çıkış yapsam o ay ücretinin tamamını ödüyormuyum , yoksa kaldığım gün kadar ödüyorum?

  68. Merve hanım merhaba, KYK il müdürlüklerinin inisiyatifinde bu durum. Lütfen KYK İl Müdürlüğü ile irtibata geçin. Uygunsa nakil işlemi yapabilirsiniz.

  69. Sakarya’da bir Kyk yurdunda kalıyorum fakat birçok sebepten ötürü yurdumu değiştirmek istiyorum. İkisi de aynı bölge de ve şuan Kyk alımları başladı. Benim nakil için başvuru zamanını mı beklemem gerekir? Bu başvuru zamanı ne zaman olur acaba? Kyk alımları sürerken benim nakil işlemim yapılabilir mi? Teşekkürler

  70. Merhaba, yurda kayıt hakkınız kaybolur sakın böyle bir şey yapmayın Ayşe hanım.

  71. Merhaba bana yurt çıktı son kayıt tarihi 3 eylül diye biliyorum yurt ücretini daha sonra yatırsam ve taahüttnameyi daha sonra onaylasam yani kaydı daha sonra yapsam sorun olur mu?

  72. Bana yurt çıkmıştı 1. sınıfken kaydımı sildirmiştim biraz kaldıktan sonra. 2 .sınıfta tekrar KYK ya başvurabilir miyim?Her hangi bı engel var mi

  73. Merhaba, yarıyıl izni 75 günden düşmüyor anladığım kadarıyla. Bu otomatik mi işler yoksa memurlarla gidip konuşmak mi gerekir çünkü benim iznimden düşmüş

  74. Merhabalar.Ben şuanda inşaat mühendisliği 2. Öğretim öğrencisiyim ve kyk da kalıyorum,2.dönem için ders kaydı yapmazsam yurt ile ilgili herhangi bir problem olur mu?

  75. Abdullah bey merhaba. Kredi ve Yurtlar Kurumu web sitesini takip edin ayrıca e-devlet üzerinden de takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı bilgi alabilmek için KYK destek hattını arayabilirsiniz.

  76. Bana yurt çıktı ancak gitmedim.Daha sonra pişman oldum ve bir daha başvurdum. Başvurumu nereden takip edebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu