Haberler

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma İstanbul ve diğer metropollerimizde farklı yaş gruplarından kadın ve erkeklerin tercih ettiği estetik diş hekimliği prosedürleri arasında yer alır. Dişlerin rengi kimyasal maddelerin dentin ve mine tabakalarında renk değişikliğine neden olması sonucu değişebilir. Dr. Sait Gezer diş hekimliği prosedürlerindeki deneyimi ve uzmanlığı ile hayata geçirdiği diş beyazlatma uygulamaları ile hastalarının dişlerinin beyazlatılmasını sağlayarak sağlıklı ve güzel gülüşler elde etmelerinde önemli bir rol üstlenir.

Diş beyazlatma ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olmak üzere iki farklı yöntem kullanılarak gerçekleştirilir. Ofis tipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanır. Ev tipi diş beyazlatma ise yine diş hekiminin kontrolünde olsa da hastanın kendisi tarafında ev ortamında gerçekleştirilir.

Diş Beyazlatma İşlemine Neden İhtiyaç Duyulur?

Diş beyazlatma hızlı ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan, güvenilir bir yöntemdir. Güzel görünen ve sağlıklı dişlere sahip olmak bireyin sosyal hayatından özel hayatına kadar her alanda dikkat çekmesini, öz güveninin artmasını ve kendi görünümünden hoşnut olmasını sağlar.

Ağız ve diş sağlığına gereken özeni göstermemek dişlerde renklenmeye neden olarak diş beyazlatma işlemine ihtiyaç duyulmasına yol açabilir. Çok fazla asitli içecek tüketmek ve sigara kullanmak, ağız ve diş bakımı eksiksiz uygulansa da dişlerin istenilen beyazlıkta olmasını engelleyebilir. Bu nedenle diş beyazlatma uygulamaları gündeme gelebilir.

Çeşitli fizyolojik rahatsızlıklara bağlı olarak kullanılan ilaçlar ve antibiyotikler dişlerde renk değişikliğine neden olabilir. Bunun sonucunda dişlere eski renginin geri kazandırılması için yalnızca dişlerin fırçalanması yeterli gelmez. Bu tür durumlarda diş beyazlatma prosedürü ile dişler eski renklerine geri döndürülebilir.

Kişinin estetik olarak renginden memnun olmadığı dişlerinin rengi diş hekimi tarafından ya da diş hekimi kontrolünde uygulanan diş beyazlatma ile güvenli bir şekilde beyazlatılabilir. Bu sayede sağlıklı ve güzel gülüşlere sahip olunması sağlanabilir.

Diş beyazlatma uygulaması bazı durumlarda uygulanamaz. Bunlar arasında ilk sırada kişinin diş eti rahatsızlığı olması gelir. Diş beyazlatma uygulamalarında kullanılan diş beyazlatma ajanlarından peroksite alerjisi olanlara, alkol ve sigara bağımlılarına, hamilelere, emzirme dönemindeki kişilere, dişlerinde çürük ve tedavi edilmesi gereken farklı diş sağlığı sorunları olan kişilere diş beyazlatma yapılamaz. Diş sağlığı ile ilgili farklı sorunlar yaşayan kişilerde ilk olarak dişlerdeki sorunların giderilmesine yönelik tedavilerin uygulanması ardından güvenli bir şekilde diş beyazlatma yapılması söz konusu olabilir.

Diş Beyazlatma Sonrası Hassasiyet Oluşur mu?

Diş beyazlatma işleminden sonra dişlerde az ya da çok hassasiyet meydana gelmesi riski vardır. Geçici bir durum olan bu hassasiyet genellikle 48 saat içinde ortadan kalkar. Bu hassasiyetin giderilmesi amacıyla diş hekiminin reçete ettiği ağrı kesicilerin kullanılması fayda sağlayabilir.

Bu süreçte içinde dişlerde aşınmaya neden olabilecek maddeler içeren diş beyazlatma etkili diş macunlarının kullanılmasına ara verilmelidir.

Diş Beyazlatma Zararlı mı?

Diş beyazlatma işleminden sonra dişlerde az ya da çok hassasiyet meydana gelebilmesine karşın diş beyazlatma dişlere zarar veren bir yöntem değildir. Tabii ki bunun için diş beyazlatmanın bu konuda uzman ve deneyimli bir diş hekimi tarafından, doğru tekniklerle uygulanması gerekir. Bu şartlar altında gerçekleştirilen diş beyazlatma prosedürünün dişlerde ya da diş etlerinde zarara neden olması söz konusu değildir. Diğer bir deyişle diş beyazlatma diş yapısına zarar vermediği gibi kalıcı hasar oluşmasına da neden olmaz.

Diş beyazlatma işleminden önce diş taşları temizlendiği eğer varsa diş ve diş eti problemleri tedavi edileceği için aslında diş beyazlatmanın son derece faydalı bir prosedür olduğu da söylenebilir.

Dişler Beyazlığını Nasıl Kaybeder?

Diş beyazlatma uygulamasından elde edilen sonuçların kalıcılığı kişi özelinde, farklı etkenlere bağlı olarak 6 ay ila 2 yıl arasında değişiklik gösterir. Kozmetik bir işlem olan diş beyazlatma diş yapısı ve kişinin kullanım alışkanlıkları gibi faktörlerden etkilenir.

Diş beyazlatma işleminden sonra kişinin ağız ve diş bakımına gereken özeni göstermemesi, asitli içecekleri fazla tüketmesi, sigara kullanması, diş ipi ve gargara kullanmaması gibi etkenlere bağlı olarak dişler yavaş yavaş beyazlığını yitirir.

Ancak yine de dişler başlangıçtaki rengine geri dönmez. Belirli aralıklarla diş hekimi kontrolüne gidilmesi ve gerekli prosedürlerin tekrarlanması dişlerin beyazlığının korunması noktasında önemli bir rol üstlenir.

Ancak diş beyazlatma işleminin mutlaka diş hekimi tarafından ya da diş hekiminin kontrolünde uygulanması gereken bir diş hekimliği prosedürü olduğu unutulmamalıdır.

Diş beyazlatma belirli standartlar sağlandığı takdirde risksiz ve kolay bir işlem olmasına karşın uygulama için mutlaka profesyonel ve güvenilirliğinden emin olunan klinikler tercih edilmelidir.

Diğer yandan diş beyazlatma işleminin ardından hastanın diş hekiminin talimatlarına uymaması halinde dişlerdeki beyazlatma etkisinin uzun süreli olamayacağı ve dişlerde yeniden renklenmeler meydana gelebileceği unutulmamalıdır. Diş beyazlatma ile dişlerdeki renklenmeler giderilebilmekle birlikte seçilen kliniğin ve diş hekiminin bu konudaki başarısı göz ardı edilmemelidir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, dişler nasıl beyazlar içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu