Google Dijital Akademi Ücretsiz Mi?
Google Dijital Akademi’nin verdiği eğitimi alan kişilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Eğitimi alan kişilere Google tarafından onaylı sertifika veriliyor. Eğitimin kapsamında dijital reklamcılık ile ilgili bilgiler yer alıyor. Bu sertifikayı alan kişilerin dijital pazarlama ile ilgili yeterli donanıma sahip olmaları mümkün oluyor.
Google Dijital Akademi’de Eğitim Çeşitleri Nedir?
Google Dijital Akademi’deki alınabilecek çok sayıda eğitim çeşidi bulunsa da temel olarak alınabilecek eğitim çeşitleri şunlardır:
- Dijital pazarlamada yer alan temel kavramlar
- Mobil cihazlar aracılığı ile müşteriler ile iletişim kurma
- Kurumsal olarak yapılan tasarımlar
- İşletmelerin güvenliğinin çevrimiçi yapılması
- Çevrimiçi yapılan farklı kampanyalar
- Kariyer ile ilgili gelişimler
- Teknoloji ve veri ile ilgili gelişmeler
Google Dijital Akademi’de kişiler bu eğitimlerden istediklerini alabiliyor. Bu konuda herhangi bir şart bulunmuyor.
Alınan Eğitimler İş Başvurularında Etkili Oluyor Mu?
Günlük yaşamda dijital dünyanın öneminin giderek arttığı ortaya çıkıyor. Ayrıca dijital dünyanın insanların hayatına sayısız imkânlar sunduğu da görülüyor. Bu nedenle dijital dünyanın doğru ve etkin bir şekilde kullanılması da büyük önem taşıyor.
Diğer taraftan eğitim ve alışverişin online yapılması da dijital dünyanın sunduğu en önemli imkânlar arasında gösteriliyor. Aynı zamanda dijital dünyanın kişilere iletişim konusunda da ciddi faydalar sunduğu ortaya çıkıyor.
Bu hususlar göz önüne alındığında kişilerin dijital dünya konusunda bilgi sahibi olmaları yapacakları iş başvurularında da büyük önem taşıyor. Bu nedenle özellikle de iş başvurusu yapacak kişilerin normal seviyede dijital pazarlama konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor.
Eğitim Sertifikası Nasıl Alınır?
Eğitim sertifikasını almak isteyenlerin öncelikle Google Dijital Akademi’de yer alan tüm aşamaları tamamlamaları gerekiyor. Ayrıca videolar sayesinde kişilerin becerilerini geliştirebilmeleri ve edindikleri becerileri girdikleri sınav ile test etmeleri de mümkün oluyor. Kişilerin eğitimi tamamlamalarının ardından final sınavına girmeleri gerekiyor. Girilen final sınavını kazanan kişilere Google Dijital Akademi tarafından eğitim sertifikası veriliyor. Böylelikle kişilerin istedikleri takdirde eğitim sertifikalarını kariyer yapmak için de kullanmaları mümkün oluyor. Sertifikayı almak için Google Dijital Atölye Final Sınavı Cevapları
hakkında çalışmanızı sağlayacak web sitelerini de inceleyebilirsiniz.
Eğitim Sonrası Hangi Beceriler Kazanılıyor?
Kişilerin aldıkları eğitim sonrası pek çok beceri elde ettikleri görülüyor. Bu beceriler şunlardır:
- Dijital pazarlamada etkin işletme planı oluşturulması
- Müşterilere nasıl hitap edileceği ve markanın tanıtımının arttırılması
- Reklamlarda doğru kitleye nasıl ulaşılacağının belirlenmesi
- Pazarlama alanında E-posta ile uzmanlaşma imkanı
- Seo planı ve oluşturulma şekillerinin öğrenilmesi
- Doğru bir şekilde sosyal ağ paylaşımlarının oluşturulması
- Online mağaza oluşturmada bilinmesi gereken araçlar
- Web optimizasyonunun doğru bir şekilde yapılması
Kişilerin kazandıkları bu beceriler ile her alanda kendilerini yetiştirebilmeleri mümkün hale geliyor.
Kimler Bu Eğitimi Alabiliyor?
Google tarafından verilen bu eğitimi alabilmek için herhangi bir şart bulunmuyor. Yani isteyen herkes bu eğitimi alabiliyor. Üstelik eğitimlere katılabilmek için de dijital pazarlama konusunda herhangi bir bilgi sahibi olma şartı da aranmıyor. Eğitimler, 3 farklı seviyede veriliyor. Bunlar acemi, orta ve ileri seviyelerden oluşuyor.
Dijital Pazarlama İle Geleneksel Pazarlama Farklı Mı?
Pazarlama sektöründe çok sayıda pazarlama yöntemi bulunuyor. Bu açıdan her pazarlama yönteminin ayrı bir stratejisinin olduğunun bilinmesi gerekiyor. Ayrıca pazarlama stratejilerinin genel olarak dijital pazarlamanın türevlerinden oluştuğu ortaya çıkıyor.
Bu nedenle dijital pazarlama ile geleneksel pazarlama karşılaştırıldığında maliyet, iletişim, zaman, hedef kitle ve performans türü faktörler açısından dijital pazarlamanın her zaman bir adım önde olduğu görülüyor. Bu sebeple ileriki zamanlar da dijital pazarlamaya olan talebin ve önemin de giderek artması bekleniyor.