Haberler

Etkili Bir Cv Oluşturmak İçin 6 Tüyo

Etkili bir cv hazırlama amacı ile doğru bilinene yanlışlar vardır. Bu yanlışlar, işe alım sürecinde ne yazık ki sizi bir adım geriye atacaktır. Bu yazımızda sizi bir adım ileriye götürecek cv oluşturma tüyolarından bahsettik. Elbette ki bu tüyolar cv örnekleri incelendiğinde daha iyi anlaşılacaktır. Dilerseniz, detaylara geçelim;

CV Nasıl Oluşturulur?

  1. Kişisel bilgilerinizi yazın
  2. Hedeflerinizden ve kendinizden bahsedin
  3. İş deneyiminizi yazın
  4. Eğitim bilgilerinizi eklemeyi unutmayın
  5. İlgi alanlarınızı ekleyin
  6. Program becerilerinizi ve yabancı dil bilgilerinizi ekleyin

1.Kişisel Bilgilerinizi Yazın:

CV örneği oluştururken öncelikle; İsim, soy isim, şehir, ilçe, doğum yeri, doğum tarihi, cinsiyet, mail adresi ve telefon numarasını yazmanız gerekir. Sayfanın sol üst bölümüne başvuracağınız iş yerine uygun bir fotoğraf ekleyin. Ayrıca askerlik durumunuzu ve ehliyet sürücü belgenizin olup olmadığını yazın.

2.Hedeflerinizden ve Kendinizden Bahsedin:

CV hazırlama da kendi özelliklerinizden, tutkularınızdan, başarmayı istediğiniz ve başardığınız hedeflerinizden bahsedin. Ayrıca tutkularınızı ve aradığınız şeylerden bahsederek kendinizin küçük bir profilini oluşturun. Özelliklerinizi ve hedeflerinizi anlatırken abartmamaya, yalan söylememeye, akıcı ve sade bir dil ile anlatmaya özen gösterin.

3.İş Deneyiminizi Yazın:

CV örneği oluştururken daha önceden çalıştığınız yerin adını, nerede çalıştığınızı, hangi tarihte çalıştığınızı ve ne zaman ayrıldığınızı yazın. Hangi departmanda görev aldığınızı ve iş unvanınızı yazmanız gerekir. Eklemek istediğiniz ekstra bir şey olursa ‘’Açıklama’’ bölümüne yazabilirsiniz.

Bu kısma görevlerinizi, sorumluluklarınızı ve çalışarak geliştirdiğiniz yeteneklerinizi açık ve sade bir biçimde anlatabilirsiniz. Başvurduğunuz firmanın ne aradığını dikkatle inceleyin. Bu bölüme şirketin ihtiyacını karşılayacak bir metin seçip yazabilirsiniz.

4.Eğitim Bilginizi Eklemeyi Unutmayın:

CV hazırlama da eğitim bilginize; üniversite adını, şehrin adını, başlangıç tarihi ve mezuniyet tarihini yazın. Eğer okul not ortalamanız yüksek ise ya da dereceye girdiyseniz eklemeniz gerekir. Eklemek istediğiniz bir şey olursa ‘’Tanım’’ bölümüne yazabilirsiniz. Bu kısma katıldığınız kurslardan bahsedebilirsiniz. Katıldığınız kursun size neler kattığını kısaca anlatabilirsiniz. Son aldığınız eğitim olmadığı sürece ilk ve ortaokuldan bahsetmeyin.

5.İlgi Alanlarınızı Ekleyin:

CV örneği oluştururken yapmaktan keyif aldığınız etkinliklerinizi, hobilerinizi ekleyebilirsiniz. Spor, seyahat, fotoğraf gibi işverene kendiniz hakkında bilgi verecek ilgi alanlarını anlatabilirsiniz. Bunun dışında başvuracağınız pozisyon için önemli olan ve bu pozisyonla ilgi kurulabilecek hobilerinizden bahsetmeye özen gösterin.

6.Program Becerilerinizi ve Yabancı Dil Bilginizi Ekleyin:

Bildiğiniz Word, Excel, bilgisayar programlarını ve öğrendiğiniz yabancı dilleri yazıp karşısına hangi seviyede olduğunuzu yazarak CV oluştur adımlarını tamamlayabilirsiniz. Bu bölüme sadece işiniz ile ilgili işe yarayacak becerilerinizden bahsetmeye özen gösterin.

Cv örnekleri incelendiğinde bahsedilen 6 tüyo daha net bir şekilde anlaşılacaktır. Unutmamak gerekir ki; bir işe girmeden önce başarılı işlere göz atmak gerekir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

CV de İş Deneyimi Yoksa Ne Yazılır?

Yeni mezun CV hazırlayan kilerin iş deneyimi bulunmadığı için, üniversite okurken yaptığı stajı yazabilir, gidilen kursları ekleyebilir ve işe uygun gittiği seminerleri, konferanslar yazılabilir. Açıklama bölümüne güçlü yanlar ve başarılar da eklenebilir.

CV de Hobi Kısmına Ne Yazılır?

Özgeçmiş hazırlama da hobi kısmına İşvereninizin sizi tanıyabilecek etkinlikleri yazmanız gerekir. Bunun dışında başvurduğunuz bölümün dışına çıkmadan ve bu pozisyon ile ilgili hobilerinizi ekleyebilirsiniz.

CV de Hobiler Olmalı Mı?

Özgeçmiş örneği hazırlarken mutlaka hobilerinizi eklemeniz gerekir. İlgi alanlarınız sayesinde işveren sizi daha yakından tanıma fırsatı bulur. Fakat absürt, alakasız ve konu dışı yazılar yazmamaya özen gösterin.

CV’ye Okul derece Nasıl Yazılır?

‘’Eğitim Bilgisi’’ bölümünde ‘’Not Ortalaması’’ ya da ‘’Okul Derecesi’’ seçeneğine yazmanız tavsiye edilir. CV örneği oluştururken özellikle okul not ortalamanız yüksek ise mutlaka yazılması önerilir.

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu