Sınavlar

ÖABT’ye nasıl çalışılır?

ÖABT’ye nasıl çalışılır?

Hepimizin de bildiği üzere ülkemizde yapılan sınavlarda sıkça değişiklikler meydana gelmektedir. En iyi ve en seçici olan sınav sistemini bulabilmek adına yapılan bu değişikliklerden birisi de 2013 yılından itibaren uygulanmaya başlanan ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi)’dir. ÖABT, üniversitede öğretmenlik okuyup da mezun olduktan sonra atanabilmek için bazı branşlar(Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Diller)’a zorunlu olarak getirilmiş 50 soruluk bir sınavdır.

Öğretmen adayları her yıl yapılan genel KPSS’nin yanı sıra bu sınava da katılmaktadır. Atama puanının hesaplanmasında %50 katkıya sahip olması nedeniyle son derece önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu nedenle öğretmen adaylarının ÖABT’ye sıkı bir şekilde çalışarak hazırlanması gerekir. Böylece atanma sıralamasında daha üst sıralara yükselerek atanma olasılığını arttırabilir.

Peki, ÖABT’ye nasıl çalışılır?

Bu soru ile ilgili uzman görüşlerinden derlediğimiz önerileri sizlerle paylaşalım. Her şeyden önce çalışılacak olan kaynakların seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Üniversitelerde okutulan kitaplar bu hususta diğerlerine nazaran daha ön plana çıkmaktadır. Bu kaynaklara yardımcı olarak diğer kaynaklar da mutlaka kullanılmalıdır. Bol bol tekrar ve farklı soruların çözülmesi sizleri hızlandıracaktır. Her ne kadar alan testi olsa da daha önceden karşılaşmadığınız kavramları görmeniz mümkün olmaktadır. Bu nedenle kaynak çeşitliliği size avantaj sağlayacaktır. Öğretmen olduğunuz için çeşitli konu çalışma tekniklerini deneyerek kendinizi bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Konu çalışmalarında bir konuyu öğrendikten sonra ara ara tekrar etmeyi unutmayınız. Böylece bilgileriniz daha kalıcı olacaktır. Bitirmiş olduğunuz konuları tekrar ederken bol bol soru çözmeyi de ihmal etmeyin. Bu da size hız kazandıracaktır. Sonuç olarak ÖABT’ye hazırlanırken öncelikle doğru kaynak seçilmeli ve farklı kaynaklardan bolca soru çözülüp tekrar edilmelidir. Sizler öğretmen olduğunuz için bu konuda daha bilgili ve tecrübelisiniz. Farklı öğrenme yöntemlerini de kullanarak sınava çok iyi hazırlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye