Haberler

2018-2019 Devlet Yurtları Hakkında Bilgiler

2015-2016 Devlet Yurtları Hakkında Bilgiler

Üniversiteyi kazanan arkadaşlara yol göstermek amacıyla 2015-2016 yılı için devlet yurtları hakkında bazı bilgiler vereceğim. Yurtların yemek ücretleri, yemek kalitesi, odaların durumu, sıcak su, ısınma, temizlik vb. konularıyla ilgili kafanıza takılan sorulara açıklık getireceğim. Öncelikle yurt başvuru süresinde kesinlikle yurda başvuru yapmanızı öneririm çünkü özel yurtlar aylık 750-1500 TL arasında değişmekte. Özel yurtların yıllık fiyatıysa ortalama 12 Bin TL. Ayrıca özel yurtların devlet yurtlarından çok fazla bir farkı yok. Odalarda yine 2-3-4 kişi kalıyorsunuz. Bu durumu göz önüne alarak kesinlikle ilk sene devlet yurtlarını tercih edin.

2021 DEVLET YURTLARI HAKKINDA BİLGİLER makalesine göz atmanızı öneriyoruz. KYK yurtlarıyla ilgili güncel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

YouTube video

Devlet Yurtları hakkında genel bilgiler;

1- Yurt başvurularını KYK’nın internet sitesinden yapılacaktır.

2- KYK’ya bağlı farklı özellikte yurtlar vardır. Genel yurtlar ve yarı özel yurtlar olarak bilinen yurtlarda odalarda kalan kişi sayıları farklılık göstermektedir. Ancak odada kalan kişi sayıları haricinde yarı özel yurtların bir artısı bulunmamaktadır.

3- Öğrenciler yurtlara giriş çıkış yaparken parmak izini kullanmak zorundadır.
4- Yurt ücretleri 2018-2019 senesinde aylık 130 TL’dir. Yarı özel olarak bilinen yurtların ücretleriyse 170-228 TL arası değişmektedir.

5- Yurda kayıt esnasında öğrenciler bir aylık depozito vermek zorundadır. Kayıt sildirme sonrasında verilen depozito geri alınmaktadır.

6- Yurt ücretinin senelik peşin ödenmesi halinde %20 indirim uygulanmaktadır.

7- Yurt kurallarıyla bağdaşmayan işler yapmanız yurttan atılmanız için bir nedendir.

8- Yurtlarda internet bulunmaktadır.

9- Yurtlarda sıcak su, mini buzdolabı da bulunmaktadır.

10- Yurtlarda sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek çıkmaktadır. Devlet yurtlarda kalan öğrenciler için sabah kahvaltısında 2,5 TL akşam yemeğinde ise 5,50 TL beslenme yardımı vermektedir. Yani 2015-2016 senesinde günlük 8 TL; aylık 240 TL yemek yardımı yapılmaktadır.

11- Yemek alımlarında günlük fiş uygulaması kaldırılmış yerine parmak iziyle alım başlamıştır.

12- Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. Ancak okulunu uzatan öğrencilerin yurt içindeki durumları göz önüne alınarak en çok 1 sene daha yurtta kalmalarına izin verilebilir.

13- Her sene yurt, burs ve yemek yardımlarına cüzi miktarda zam gelmektedir. Örneğin 2014 senesinde günlük yemek yardım 7,30 TL iken 2015 yılında 8 TL’ye çıkarılmıştır.

14- Devlet yurtları yazın da açıktır. Ancak öğrencilerin çoğu evlerine döndüğü için yalnızca 3 aylık yaz döneminde tüm öğrenciler farklı bir devlet yurdunda toplanacaktır.

15- Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam eder.

16- Yurttan kendi isteğiyle ayrılan öğrenciler tekrar yurda başvurursa 2 katı ücret alınır.

17- Yurda her sene başvuru yapabilirsiniz. Yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra yedek veya asil olarak  iki farklı kategoride değerlendirilirsiniz. Asil kazanan öğrenciler direk kayıt yaparken yedek öğrenciler bulunduğu yedek sayısını beklemelidir. Çoğu zaman yedek öğrenciler yurtlara geç de olsa kaydını yaptırırlar.

KYK’ya başvuru süresini kaçırmış olabilir veya başvuru yapmış olmanıza karşın yurt çıkmadıysa endişelenecek bir durum yok. özel kız & erkek yurtları sitesi olan Yurt Rehberini ziyaret ederek Türkiye’de bulunan özel yurt ve apart listelerine ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu