Haberler

2017 Kaymakam Alım İlanı

İçişleri Bakanlığı 2017 Kaymakam adayı alımı ilanını bugün “Devlet Personel Başkanlığı” sitesinden duyurdu. Duyuruya göre yeni sınav ve mülakat sonucu neticesinde 100 kaymakam alımı yapılacak. 35 yaşını doldurmamış, üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bölümlerinden mezun olan adayların gireceği sınav 9 Eylül 2017 saat 10.00’da Ankara’da yapılacak. Sınava girebilmek için KPSS şartı olmadığını hatırlatmak isteriz. Yani yukarıda sayılan fakültelerin herhangi bir bölümünden mezun olan adaylar kaymakamlık sınavına katılabilecek. Geçmiş yıllarda yapılan sınava 20 bine yakın aday katılmıştı. Kaymakamlık sınavı hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için derledik. Bağlantıyı ziyaret ederek sınav hakkında bilinmesi gereken konuları öğrenebilirsiniz.

Kaymakamlık sınav bilgileri
Sınava başvuru tarihi: 13-20 Temmuz 2017
Sınav tarihi: 9 Eylül 2017 saat 10.00
Sınav yeri: Ankara
Sınav ücreti: 165 TL
Soru sayısı: 40
Sınav süresi 100 dakika
Sınav tipi: Açık uçlu klasik
Alım sayısı: 100
Mülakata katılacak aday sayısı: 400 (4 katı)
Sınav konuları: Türkçe (%15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı (%10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%10) ile ilgili sorulardan, Anayasa Hukuku (%10), İdare Hukuku (%20), Türkiye’nin İdari Yapısı (%8), Türkiye’de Mahalli İdareler (%7), Ekonomi (%15) ile ilgili sorulardan oluşacaktır. Soruların konu içerisindeki oranı %20 oranında eksik veya fazla olabilecektir.

Kaymakamlık sınavına başvurular ÖSYM’nin aday işlemleri sitesi olan ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır. Adaylar sınav ücretini sınav başvurusu yaptıktan sonra odeme.osym.gov.tr ekranına giderek kredi kartı ile yapabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu