Haberler

Akdeniz Üniversitesi KYK Kız Yurdu

Akdeniz Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Üniversite sınavını kazanmak ile stres bitmiyor. Bu seferde başlıyor barınma sorunu. Nerede kalanıcak , kalınabilecek yerlerin imkanları neler, ücretleri ne,yemesi içmesi nasıl, ulaşımı ne şekilde, güvenliği var mı ? Derken karar verilmesi gereken birçok şey daha ortaya çıkıyor. Hal böyle olunca başta da belirttiğim gibi stres gene tavan yapıyor. Bu konuda stresinizi biraz da olsa azaltabilmek için Antalya Akdeniz Üniversitesi KYK ile ilgili bilgiler derledik. Akdeniz Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu hakkında bilmeniz gerekenler ;

  1. Yurtlarla ile ilgili en önemli şeylerden biri de belki de ulaşımdır. Bu anlamda Akdeniz Üniversitesi KYK’sı oldukça avantajlı çünkü kampüs içerisinde yer alıyor. Bu yüzden tüm fakültelere ulaşabilme açısından çoğu özel yurtlara göre elbette daha avantajlı. Birde KYK ‘nın yüksek ücretli olanı mevcut o kampüsün içerisinde değil. Öğretmen evi yakınlarındadır.

  2. KYK barınma ücreti, değişen burs ücretiyle beraber her yıl değişir. Bu yüzden daha sağlıklı bir bilgi için Akdeniz Kredi Yurtlar Kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. Ama şunu diyebiliriz ki maddi açıdan da bir çok özel yurda göre ciddi anlamda daha uygundur.

  3. Yeme-içme sistemi, sabah ve akşam kullanımınız için kişisel fişler oluşturulmuştur. Bu fişleri parmak izi sistemi ile kullanabilirsiniz. Sabahları bloklarınızın kantininde kahvaltı yapabilirken, akşamları yemeği yurdun yemekhanesinde yiyebilirsiniz. Artan fişlerinizin üstünü para olarak talep edemezsiniz. İçecek vb ürünlerle tamamlayabilirsiniz. Fişinizin üzerinde bir harcama yaparsanız, o miktar kadarını nakit olarak ödemeniz gerekir. Yemekhane de yemek için tercih edebileceğiniz iki ayrı bölüm vardır. Biri ev yemekleri bölümü diğeri de fastfood bölümü. Fastfood bölümünde beklentinizi hamburger ve pizza konusunda yüksek tutmayın derim.

  4. Güvenlik 7/24 hem yurt girişinde hem de blok girişlerinde vardır. Sürekli kamera sistemi ile izlenme mevcuttur. Kız bloklarında, bayan güvenlikler bulunmaktadır.

  5. Bu madde de değişen bir sistemden bahsedeceğim. Daha önce kız ve erkek öğrenci blokları aynı avludayken artık arka tarafa yapılan yeni yurt ile birlikte erkek ve kız blokları ayrılmıştır. Buna bağlı olarak da yemekhane de ayrılmıştır. Kızlar ve erkekler farklı kapılardan giriş yapıp ayrı bahçeleri paylaşıyorlar.

  6. Kız yurtlarında odalar genel olarak 6 kişilik ama bazı eski bloklarda da 4 kişilik odalar mevcuttur.

  7. Basketbol, voleybol vs gibi etkinliklere katılmanız için yurtta imkanlar mevcuttur.Aynı zamanda yurt öğrencileri için tahsis edilmiş ücretli spor salonu da mevcuttur. Bu spor salonu ile yurt dışındaki spor salonları arasında ücret açısından kaydadeğer bir fark yoktur.

  8. Her oda da birer tane mini buzdolabı, çalışma masası , ayakkabılık mevcuttur. 6 kişilik bir odayı düşündüğümüz de sayıca yetersiz kalıyor diyebiliriz.

  9. 6 kişilik odalarda tuvalet banyo oda içerisindeyken , 4 kişilik odalarda tuvalet banyo kat ile ortaklaşa kullanılıyor.

  10. Odalarda ve katlarda her gün temizlik yapılsa da özellikle 4 kişilik odaların bulunduğu bloklarda kişi sayısında düşen tuvalet banyo sayısı az olduğu için hiçte hijyenik değildir. Bu temizlik görevlileri ile ilgili bir durum olmayıp tamamen bu bloklarda barınan öğrencilerin hijyen ve temizlik konusunda ki tutumlarımdan kaynaklanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu