Haberler

Erciyes Üniversitesi Öğrencisinden Pi Rekoru

Daha önce pi sayısı ezberleme rekoru 606 basamak ile ODTÜ öğrencisi Yasemin Gülenbaş’a aitti. Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediği yarışmadaysa rekor tam iki katına çıktı.

Erciyes Üniversitesi Matematik Kulübünün düzenlediği yarışmada Muhammed İşçi isimli öğrenci pi sayısının virgülden sonraki 1024 basamağını ezberleyerek rekor kırdı. Noter huzurunda yapılan yarışmada Muhammet İşçi, pi sayısının virgülden sonraki 1024 basamağını 12 dakika ezbere okudu. 14 Mart Dünya Pi Günü dolayısıyla Erciyes Üniversitesi Matematik Topluluğu tarafından bir yarışma düzenlendi. Fen Fakültesi konferansında yapılan yarışmada Türkiye rekoru kırıldı.

Gözleri bağlanarak sandalyeye oturtulan Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Muhammed İşçi, noter huzurunda öğretim görevlilerinin de teşrifleriyle yapılan yarışmada pi sayısının virgülden sonraki 1024 basamağını okuyarak rekor kırdı.

Pi sayısı okumada dünya rekoru kimde?

Başarı denince akla gelen Japonya’da bir psikiyatr, virgülden sonra sonsuza giden pi sayısının tam 83, 431 basamağını ezberleyerek dünya rekorunu kırdı. Japon psikiyatr Akira Haraguchi, Tokyo’nun doğusunda Çiba kentinde yapılan rekor denemesinde virgülden sonra tam 83,431 basamak okudu. Saatler süren rekor denemesi yetkililerce onaylandı.

japon psikiyatr akira haraguchi, tokyonun doğusundaki çiba kentinde yapılan rekor denemesinde yüzlerce izleyicinin önünde, pi sayısının virgülden sonraki rakamlarını saymaya başladı. haraguçi, öğlene doğru yaklaşık 16 bininci basamakta iken bir rakamı unuttu. bir süre dinlenen haraguçi, virgülden sonrasını saymaya yeniden başladı ve 11 saat sonra önceki rekoru olan 54 bininci basamağa ulaştı.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu