Haberler

ÖSYM Başkanı İstifa Etti!

ÖSYM Başkanı Ömer Demir bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinde düzenlenen basın toplantısında “Görevden ayrılma talebimi ilgili makama sundum” diyerek istifasını açıklayan Demir “İlgili personelin kasıt taşımayan dikkatsizlikleri sonucu ortaya çıkan yerleştirme hatası nedeniyle ÖSYM’nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama bugün itibarıyla sunmuş bulunmaktayım.” dedi.

NE OLMUŞTU?
12 Ağustos tarihinde ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra hata yaptığını açıkladı. Yazılı açıklamayla tablo 6C ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların bilgilerinin yanlış kullanıldığı, bu nedenle puan hatası yapıldığı belirtilerek 1100 adayın yeri değişti ve hata sonucu 1499 kişi açıkta kalmıştı.

ÖSYM KENDİNİ REVİZE ETMELİDİR!
Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan ÖSYM her yıl milyonlarca öğrencinin kaderini belirliyor. YGS, LYS, KPSS, ALES, YDS, TUS, DUS, Kaymakamlık, Hakimlik, Sayıştay, DGS ve askeri okulların sınavlarını hazırlayan ve her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin sınavlarına girdiği ÖSYM, tavırlarıyla öğrencileri çileden çıkarıyordu.
1- Üniversiteye yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı gün duyurulmuş ÖSYM yerleştirme sonuçlarını gece 22.00’da açıklamıştır.
2- Sınav ücretleri çok yüksek. ÖSYM sosyal devlet anlayışının gereklerini yerine getirememektedir.
3- KOPYA! Yıllardır ÖSYM’nin yaptığı sınavların tamamına yakınında kopya haberleri çıkmış ancak kurumdan bir açıklama gelmemişti. Hakimlik, kaymakamlık, KPSS, YGS ve LYS sorularının binlerce kişiye dağıtılmış ve bu gerçek seneler sonra ortaya çıkmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu