Haberler

2015 YGS Başvuru Sistemi

2015 YGS Başvuru Sistemi

2015 itibariyle değişiklik yapılan YGS başvuru sistemine yeni eklemeler yapıldı ve öncelik sistemi değiştirildi. Daha önceki yıllarda yapılan YGS başvurularında adaylardan öncelikli olarak YGS başvuru ücreti talep edilirken, ödeme alınmadan YGS başvurusu sisteme açılmıyordu. 2015 itibariyle bu sistem yürürlükten kaldırılırken, yeni sistemde önce başvuru yapılacak, bu işlemin ardından ödeme gönderilecek. Peki eski sistem neden değiştirildi? Diye soracak olursanız;

Eski sisteme göre para bankaya yatırıldığında ÖSYM’nin sistemine ücret düşmeden önce bir transfer süresi bulunuyordu. Transferde yaşanan sıkıntılar sonucunda kişiler başvuru işlemini gerçekleştiremiyorlardı. Üstelik bu sıkıntı başvurunun son günlerinde veya son saatlerinde olması durumunda büyük bir sıkıntıya yol açabiliyordu. Bunun yanı sıra birçok kişi YGS ücretini yatırdığı halde başvuru işlemini yapmayı unutuyordu. Çünkü birçok kişinin başvuru konusunda eksik bilgilendirilmesi sonucu sadece başvuru ücretinin yapılmasının yeterli olduğu şeklinde bir benimseyiş bulunuyordu. Başlıca bu sebepler ve daha birçok sebep sistemin yenileştirilmesine sebep oldu.

2015 YGS başvuruları 5 Ocak itibariyle başlarken 19 Ocak tarihine kadar başvurular alınmaya devam edecektir. Başvuru ücreti ise YGS’ye girmek isteyenler için 50 TL, sınavsız geçiş yapacak kişiler için 10 TL olarak belirlenmiştir. Ödemeleri ise ÖSYM ile anlaşmalı bankalara veya ÖSYM’nin aday sistemlerinden kredi kartı ile yapabilirsiniz. Yeni YGS sisteminde başvuru yaparken neler yapmanız gerektiğini adım adım anlatmak gerekirse;

1) AİS ÖSYM aday işlemleri platformunda hesabınız var ise internet üzerinden online olarak başvurunuzu yapabilir ya da ÖSYM başvuru merkezlerinden başvurularını yaptırabilirsiniz. Eğer ki AİS ÖSYM adayı hesabınız yok ise ÖSYM başvuru merkezlerinden açtırmanız gerekmektedir.

2) Başvuru alanlarını eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Kimlik bilgilerinizin doğruluğunu mutlaka kontrol etmeli, adres ve oturum seçimlerinin doğru bir şekilde yazmalısınız.

3) Başvuru bilgilerini adım adım doldurduktan sonra başvuru ve önizleme kısmına tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

4) Başvuru işlemi bittikten sonra bankamatiklerden, şube üzerinden veya kredi kartınızla ödeme işlemini, kendi TC kimlik numaranızı yazarak yapın.

5) AİS sisteminden ödemenin onaylandığını ve başvuru bilgilerinizi tekrar kontrol edin. Olası yanlışları düzenleyerek başvurunuzda 19 Ocağa kadar değişiklik yapabilirsiniz. Ancak bu süreç bitmeden hatasız bir başvuru oluşturduğunuza emin olun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu