Haberler

2016 KYK Burs Ücreti Ne Kadar Olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya mitinginde üniversite öğrencilerine müjdeli haberi verdi. Yılbaşından itibaren burs / kredi ücretleri 400 TL olacak.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Malatya mitinginde konuşma yaptı. Konuşmada “10 maddelik cumhuriyet bayramı müjde paketi” başlığında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, 10 maddelik paketin birinci maddesinde üniversite öğrencilerine daha önce 330 TL olan burs ücretlerini 400 TL yapacağını söyledi. “330 TL’den 400 TL’ye enflasyonun çok üzerinde.” diyerek 2016 yılında öğrencilere 70 TL zam yapılacağını söyleyen başbakanın diğer maddelerinde ise polis, asker, muhtar maaşlarında düzenlemeye gidileceğini söyledi.

Üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bir diğer konu da gelir testi borçlarıydı. Davutoğlu gençlerin gelir testi borçlarının da silineceğini söyledi.

Burs başvuru sonuçlarının aralık ayında açıklanması bekleniyor. İlk defa burs alacak öğrenciler ise burslarını 6-10 Ocak tarihleri arasında TC kimlik numaralarının son hanesine göre farklı günlerde alacaklardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu