Haberler

2017 KYK Yurt Ücretleri

KYK yurtlarında kalmayı düşünen öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de KYK yurt ücretleridir. Kredi ve Yurtlar Kurumunun yayınladığı listede tüm KYK yurtlarının listesi ve farklı bloklara ait oda ücretlerine ulaşabilirsiniz. 2017 yılı KYK ücretleri 130-228 TL arasında değişmektedir.

Peki yaklaşık 100 TL’lik bu fiyat farkı neden kaynaklanmakta?
KYK’nın ülke genelinde 700’den fazla yurdu bulunuyor. Bu yurtlar da farklı tarihlerde yapıldığı için eşya, oda büyüklüğü, imkanlar, üniversitelere ulaşım gibi farklı özelliklere sahip. Özellikle yeni yapılan binalarda odalarda bulunan eşyalar, mini buzdolabı, hızlı internet alt yapısı, parmak izli giriş çıkış sistemi, odaların büyüklüğü gibi avantajlara sahip. Bu yüzden yeni yapılan yurtların ücretleri 200 TL’nin üzerindedir. Fiyat farkındaki diğer etken ise odalarda kalan öğrenci sayısıdır. 2-3-4-5-6 kişilik odalarda kalan öğrenciler farklı ücretler ödemektedir.

KYK yurt başvurusu yaparken yurt seçimi yapamıyorsunuz. Sistem üniversitenize en yakın yurda atıyor. Elbette üniversitenize uzak bir yurdun çıkma olasılığı da var. Örneğin İstanbul’da Avrupa yakasındaki bir üniversiteyi kazanan öğrenciye Asya yakasındaki bir yurt çıkabilir. Bu sorunları aşmak için bulunduğunuz ildeki yurt müdürlükleriyle irtibata geçebilirsiniz.

TÜRKİYE’DEKİ TÜM KYK YURTLARININ ÜCRETLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ. 

Devlet yurtlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi almak için 2017-2018 Devlet Yurtları başlıklı yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu