Haberler

2019 KYK Burs/Kredi Taahhütname Süresi Uzatıldı.

KYK burs/kredi başvurusu yaptıktan sonra birçok öğrenci sistemsel sorunlar yüzünden veya unutarak taahhütnameyi süresi içinde onaylayamadıkları için burs/kredi alamadı. Mağdur olan birçok öğrenci seslerini sosyal medyadan duyurarak taahhütname onayı için ek süre talep etmişti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu web sitesinden bugün yapılan açıklamada burs/kredi taahhütname onay süresini kaçıran öğrenciler için 8 aralık 2019 saat 23.59’a kadar ek süre tanındı.

Taahhütname Onayını Ek Süre İçinde Yapanlar Ne Zaman Para Alacak?

Öğrencilerin merak ettiği en büyük konu ek süre içinde taahhütnamelerini onaylayan öğrencilerin burs ve kredileri hangi tarihte yatacağıdır. KYK’nın yaptığı açıklamaya göre;

  • Burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrencilere ekim, kasım, aralık, ocak ayları dahil olmak üzere ocak ayında dört aylık ödeme yapılacak.
  • Önlisans ve lisans öğrencileri için ekim, kasım, aralık ayları için aylık 500 TL, ocak ayı için 550 TL ödeme yapılacak. Kısacası ocak ayında önlisans ve lisans öğrencileri toplamda 2.050 TL ödeme alacak.
  • Yüksek lisans öğrencileri 4.100 TL ödeme alacak.
  • Doktora öğrencileri ise 6.150 TL ödeme alacak.

Burs/kredi hakkı kazanan ama kullanmak istemeyen ve taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2019-2020 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Taahhütname onayı gerçekleştirmeyen öğrenciler, bir sonraki eğitim öğretim yılında (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) burs/kredi için tekrar başvuruda bulunabilecek.

Genç Kart ile ilgili bilgiler

8 Aralık 2019 tarihine kadar tanınan ek süre içinde taahhütnameyi onaylayan öğrencilere 15 gün içinde Ziraat Bankasına ait Genç Kart gelecek. Burs/krediler bu karta yatacaktır. Yurt başvuru süresinde adınıza çıkarılan bir Genç Kart varsa paranız bu karta yatar.

Genç kartınız yoksa Ziraat Mobil uygulamasını indirin ve adınıza kart açılıp açılmadığını kontrol edin. https://kyk.ziraatbank.com.tr/ kartınızın takibini bu sayfadan da yapabilirsiniz.

Sizi çok seviyoruz, esen kalın. <3

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu