Haberler

2020-2021 Yatay Geçiş Tarihleri & Kontenjanları

Yükseköğretim Kurulu 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için yatay geçiş takvimi ve bölüm/sınıf bazlı olmak üzere kontenjan bilgilerini paylaştı.

Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden üniversitelerin yatay geçiş başvuru, değerlendirme, sonuç, kesin kayıt ve yedek kayıt tarihlerine ulaşabilirsiniz. Kontenjan listesi tüm üniversite ve sınıflar için belirlenmişken henüz tüm üniversitelerin yatay geçiş başvuru tarihleri belli değil.

2020 YATAY GEÇİŞ TARİHLERİ VE KONTENJANLARI bağlantısına tıklayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Üniversitelerin yatay geçiş tarihleri ile YÖK’ün bağlantısındaki tarihleri karşılaştırdım. YÖK’ün sitesinde yer alan tarihler üniversitelerin “ortalama ile yatay geçiş” tarihleridir. Muhtemelen MYP ile yatay geçiş başvuru bilgileri daha sonra açıklanacak.

Bu bağlantılardan da hem ortalama ile hem de MYP ile yatay geçiş hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sitede ilk açılan sekme “Üniversitelerin yatay geçiş kontenjanları listesi”dir. Sağ sekmede ise “Yatay Geçiş Kontenjan Listesi” bulunmaktadır.

Liste YÖK tarafından sürekli güncellendiği için geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin kontenjan takvimine ulaşmak için düzenli olarak sayfayı takip etmelisiniz.

Hepinize başarılar <3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu