Haberler

2021 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Çin’den yayılan koronavirüs vakası ülkemizde ilk defa 11 Mart 2020 tarihinde görüldü. Virüsün yayılmasını engellemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayında “Üniversitelerin 16 Mart itibariyle 3 hafta tatil edildiğini” açıkladı.

Yurtlarda kalan öğrenciler evlerine döndü ve yaklaşık 10 aydır eğitimlerine online olarak devam etmekte.

Online eğitim sürecinde 2020-2021 yılı güz dönemini de geride bıraktık sayılır. Bu dönemde hali hazırda hem KYK yurtlarında kalan öğrenciler hem de üniversiteye yeni yerleşen öğrencilerden en fazla “KYK yurtlarının ne zaman açılacağı” soru gelmektedir. Bu sorunun net bir cevabının olmadığını siz de biliyorsunuz. Yine de ihtimaller dahilinde KYK yurtlarının ne zaman açılacağını yorumlayalım.

Koronavirüs aşısı 2021 yılı ocak ayı itibariyle ülkemize geldi. Aşıda kimlerin öncelikli olacağı henüz planlanmış değil. Birçok üniversitenin online eğitim altyapısının zayıflığı, bazı akademisyenlerin teknolojiyi kullanma yetkinliğine sahip olmaması, kopyanın önüne geçilememesi ve uygulamalı derslerin online ortamda anlatılamaması gibi nedenlerden dolayı virüsün en çok üniversite öğrencilerini etkilediğini ve bu sebeple öğrenci ve akademisyenlerin aşıda öncelikli olması gerektiğini düşünüyoruz.

KYK yurtları ne zaman açılacak?

YouTube video

Arkadaşlar bunun için önümüzde iki senaryo bulunmakta. İlki 2021 yılı şubat ayı sonuna kadar tüm öğrenciler aşılanır ve aşılar da virüse karşı etkili olursa bahar döneminde yani mart ayından itibaren üniversitelerin açılmasıyla birlikte KYK yurtları da açılır. Bu durumda KYK yurt başvuruları hızlı bir şekilde yapılarak en geç 2 hafta içinde süreç tamamlanır.

Diğer senaryoysa şubat ayı sonuna kadar öğrenciler aşılanmaz veya aşının virüse karşı direncinin zayıf olduğu anlaşılırsa maalesef üniversitelerin açılması 2021 yılı eylül ayına sarkar. Bu durumda KYK yurt başvuruları da ağustos ayında başlar.

Yetkililerden kesin bir açıklama gelmeden sosyal medyadaki asılsız haberlere güvenmeyin. Hepinize başarılar diliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu