Haberler

2021 Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Her şey Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın canlı yayında “Üniversitelerin 16 Mart itibariyle 3 hafta tatil edildiğini” açıklamasıyla başladı. Bu açıklaması sonrası öğrencilerin büyük çoğunluğu evlerine dönmek zorunda kaldı.

3 haftalık tatil sonundaysa vakaların artması sebebiyle üniversitelerde eğitimin online olarak devam edeceği açıklandı.

Maalesef birçok üniversitenin online altyapı yetersizliği, eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olarak her öğrencinin internete erişim imkanının olmayışı, kopyanın önüne geçilememesi, verilen ödevlerin fazlalığı ve uygulamalı derslerin online olarak öğretilememesi gibi sebeplerden dolayı online eğitimde başarılı olduğumuzu söylemek güç.

Üniversiteler bahar yarıyılında açılır mı?

Yaklaşık 1 yıldır üniversiteler kapalı. Bu dönemde sosyal medya hesaplarımıza “üniversiteler ne zaman açılacak?” sorusu sıklıkla gelmekte. Bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte açıkçası sığınacak bir liman arayışında olduğumuz için gelecek olumlu yorumların içimizi rahatlatacağını düşünüyoruz.

Arkadaşlar bu konuda net olmakta fayda var çünkü virüsün yayılma hızı artıyor. Bildiğiniz gibi ülkemize aşılar 2021 yılının hemen başında geldi.

Eğer aşıda öncelik üniversite öğrencileri ve akademisyenlere verilirse ve de aşının virüse karşı direncinin güçlü olduğu tespit edilirse üniversiteler 2021 yılı bahar döneminde yani mart ayının ortalarında açılabilir.

Ancak şubat ayı sonuna kadar öğrenciler aşılanmaz veya aşının virüse karşı direncinin güçlü olmadığı anlaşılırsa üniversitelerin açılması 2021-2022 eğitim yılına kalır.

Yetkililerden kesin bir açıklama gelmeden üniversitelerin açılmasıyla ilgili sosyal medyadaki asılsız haberlere güvenmeyin. Hepinize başarılar diliyoruz.

YouTube video

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu