Haberler

2022 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 KYK yurt başvuruları 28 Ağustos saat 23.59’da sona erecek. Peki öğrencilerin merakla beklediği KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanı 2022 yılında KYK yurtlarının yaklaşık 800 bin kontenjana sahip olduğunu açıklamıştı. KYK yurt ücretlerinin ise eylül ayında açıklanacağını; sosyal medya üzerinden yurt ücretleri hakkında bilgi verenlere itibar edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

KYK, yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi açıklamıyor. Unibilgi, sizler için geçmiş yıllarda KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklandığını araştırdı.

2022 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

  • 2017’de son başvuru tarihinden 11 gün sonra,
  • 2018’de son başvuru tarihinden 3 gün sonra,
  • 2019’da son başvuru tarihinden 3 gün sonra,
  • 2020’de Covid-19 sebebiyle başvuru alınmadı.
  • 2021’de son başvuru tarihindne 4 gün sonra açıklandı.

2022 KYK yurt başvuru sonuçlarının 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

Yüksek lisans, doktora, yatay geçiş, dikey geçiş, ek yerleştirme, özel yetenek sınavı ile üniversiteye yerleşen adaylar ile yabancı uyruklu öğrencilerin KYK yurt başvuruları ise normal başvurulardan yaklaşık 1 ay sonra başlamaktadır.

Bu kategorideki öğrencilerin yurt başvurularının başlaması için ek yerleştirme sonuçlarının, dikey geçiş sınav sonuçlarının, yatay geçiş başvuru sonuçlarının açıklanması beklenmektedir. Tüm sonuçlar açıklandıktan sonra hızlı bir şekilde KYK yurt başvuruları alınmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu