Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme-1 Vize Soruları 2010 (Ayşegül Akdoğan)

0
8969

Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme-1 Vize Soruları 2010 (Ayşegül Akdoğan)

1. yüksek sıcaklıkta çalışacak bir malzemeyi yapmak için hangisini seçmezsiniz
a.) kym b.)sph c.) khm

CEVAP:C

2……..kafes sisteminin difüzyonu hızlıdır.

CEVAP: khm

3. khm merkezlideki atom sayısı……dır.

CEVAP:2

4.atomun kristal yapıdaki yerini terk edip kristal yapı dışına çıkması aşağıdaki hangi hatada olur?

a.) arayer b.) asalyer c.) yeralan d.)schotty e.)frenkel (yazım hatası olabilir tüm hatalar vardı yani şıklarda)

CEVAP:D

6.kym linin atom dolgu faktörü ……. dır.

CEVAP: 0.74

7.katılaşma sonucu,
a.) atom boyutu ve atom şekli belirlenebilir
b.)difüzyon hızı
c.)alaşımlama
d.)şekil verme
e.)…..hatırlamıyorum

CEVAP:A

8.indis sorusu ..(101) düzlemi ve vektörü aşağıdakilerden hangisidir.

CEVAP:D idi..kübik olduğu için vektör dik olacaktı..vektör [101]

9. difüzyon hızı nedir? D0=1.28*10^-11 T=1200K

CEVAP: 8.44*10^-11

10. ……bağlı yapılar bağ kopmaksızın diye devam ediyordu.

CEVAP:Metalik


Sponsorlu bağlantılarUnibilgi'yi sosyal medyadan takip ederek güncel duyurulara hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Twitter→ twitter.com/unibilgi
Instagram→ instagram.com/unibilginet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin
İsim