Üniversite

Beykent Üniversitesi Tanıtım Yazısı

Beykent Üniversitesi Tanıtım Yazısı

Bir vakıf üniversitesi tanıtımı ile daha karşınızdayız. Şunu belirtelim, üniversiteler hakkında daha çok o okullara gitmiş kişilerin fikirlerini alarak bir inceleme yapmaya çalışıyoruz. Ancak elbette onlardan aldığımız fikirler öznel olup tamamen nesnel bir yaklaşım olmaktan uzaklar. Bunlara değinecek olsak da tamamen uç fikirlere yer vermekten kaçınıp daha genel ve tutarlı incelemeler yapmaya çalışacağız.

Beykent Üniversitesi, İstanbul’da 1997 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Beykent Üniversitesi’nin Ayazağa – Maslak’ta ve Taksim’de birer, Büyükçekmece’de ise iki yerleşkesi olmak üzere toplamda 4 adet kampüse sahiptir.

Tercih yapmadan önce mutlaka tercih listenizde yer alan üniversitelerin tanıtım günlerine katılmalısınız. Kayıt öncesi üniversitenin tüm imkanlarını, artı ve eksilerini görerek listenizi oluşturun. Beykent Üniversitesi taban puanları bağlantısını ziyaret ederek güncel taban puan tablolarına ulaşabilirsiniz.

Beykent Üniversitesi & Barınma

Beykent Üniversitesi Ayazağa-Maslak kampüsünde öğrenci ve akademisyenlerin konaklayabileceği 6000 m²’lik konukevi bulunmaktadır. Konukevi yatak kapasitesi 242’dir. Kız & erkek öğrenciler farklı bölümlerde konaklamaktadır.

Beykent Üniversitesi yurt ücretleri oda tipi, kahvaltı seçeneğine göre aylık 1250 – 3600 TL arasında değişmektedir. Güncel fiyatlar için üniversitenin web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Söz konusu rakamlar 2018-2019 eğitim-öğretim yılına aittir.

Beykent Üniversitesi & Ulaşım

Ayazağa’da bulunan kampüs, ilk akla gelen İTÜ-Ayazağa durağında değil. Bulunduğunuz yere göre ulaşım için birden fazla vesait kullanmak gerekebilir. İstanbul’da oturanlar bu duruma çok da yabancı değildir gerçi. Özellikle 41AT ve 41E gibi müthiş hatlara binmeniz gerekebilir. Üniversiteye ulaşım problemi bulunduğu için kampüse yakın ev veya yurt tercihi yapmanızı tavsiye ediyoruz. 

Beykent Üniversitesi & Yemek

Vakıf üniversitelerinde genellikle yemek ücreti 15-20 TL arasında değişmektedir. Öğrenciler yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını genellikle üniversite içinde bulunan kafe & restoranlarda gidermektedir.

Beykent Üniversitesi Logosu

Beykent Üniversitesi Öğrenci Sayısı

Birinci öğretim 28.932
İkinci öğretim 3.198
TOPLAM 32.130

Beykent Üniversitesi Artı ve Eksileri

+ Konaklama: Okul çevresinde birçok yurt ve civar yerlerde kiralık ev imkanları;

  • Ayazağa-Maslak Yerleşkesinde, 242 kişi kontenjanlı yürüme mesafesindeki konukevi.
  • 248 kişi kontenjanlı Beylikdüzü Konukevi.
  • 70 kişi kontenjanlı Beytepe Konukevi.

+ Fiyat: Diğer vakıf üniversiteleriyle kıyaslandığında Beykent Üniversitesinin lisans fiyatları daha uygun. Birçok öğrenci bu durumdan dolayı Beykent Üniversitesini tercih ediyor.

+ Spor: Yerleşkelerin hemen hepsinde spor salonları ve yüzme havuzu bulunuyor. Yer sıkıntısı çekebilen vakıf üniversiteleri arasında bunun öğrencilerin nazarında bir artı olarak geçtiği bir gerçek.

– Kalabalık: Bünyesinde en çok lisans düzeyi öğrenci barındıran vakıf üniversitesidir. Bu sebeple okulun kalabalığının sizlerin içini daraltma olasılığı da söz konusu. Tabii her öğrencinin derslerini hiç kaçırmadığını farz ederseniz.

-Açık alan: Beykent Üniversitesinde çimlere oturup arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz bir alan bulmak çok zor. Çok fazla kapalı alan bulunduğu için basık bir ortam söz konusu.

Beykent Üniversitesi Çan Sistemi, Eğitim Kalitesi ve Hazırlık Sınıfı

Çok fazla öğrenci barındıran bir üniversite olmanın getirdiği kötü yanlar da var. Bu şu demek, bir nevi döner sermaye olan bir vakıf okulunun bu kadar öğrenciyi bünyesinde barındırması, gelecek yıllardaki öğrenciler için bu kontenjanların boşaltılması anlamına geliyor. Bu da öğrencilerin bir şekilde mezun edilmesini zorunlu kılıyor. Zaten çoğu özel üniversitede bu durumun bir çözümü olarak sınavlarda çan sistemi adı verilen bir sistem görürsünüz. Nedir bu çan sistemi?

Çan sistemi, geçme notu yerine, sınava giren öğrencilerin not ortalaması baz alınarak yapılan ders geçme notunun ve ilgili notlara verilecek harf karşılığının (A+, A, B+, F, NA vs) belirlenmesini sağlayan bir çeşit sistemdir. Devlet üniversitelerinde denk gelinen tüm sınıfın kalması gibi vakalar bu yüzden vakıf üniversitelerinde pek görülmez. Çan sistemi ile sınıfın en azından yarısının dersi geçtiğinden emin olunur. Peki nedir bunun zararları?

Bunun zararları her sene belirli sayıda mezun vermesi gereken bir kurumun seçiciliğindeki azalma olarak genel olarak tanımlanabilir. Mezun verilen öğrencinin öğrenim becerilerinin kalitesi, üniversitenin vermesi gereken mezun sayısı ile ters orantılı olduğu söylenebilir. Bu durum hemen hemen tüm vakıf üniversiteleri için geçerli olsa da en çok lisans öğrencisi sayısına sahip Beykent Üniversitesi için kritik bir öneme sahip olduğu da aşikârdır. Bu bağlamda bu okulu yazacak öğrencilerin bir bakıma edindikleri bilgilerinin kalitesini okulun ölçüm sistemine göre değil de kendi ölçümlerine göre değerlendirmesi, iş hayatına atılırken yeterli bilgi dağarcığının bulunmasını garantilemekte elzemdir. Özetle bu tip okullarda öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri bir şarttır!

Yine hazırlık eğitimine baktığımızda maalesef ki bir İTÜ, ODTÜ kalitesi beklemek, hayal kırıklığı ile sonuçlanacaktır. Öğrencilerin, özellikle İngilizce eğitimine sıfırdan başlayacakların çok ciddi şekilde kendi çabalarıyla ingilizceye asılmaları gerekmektedir.

Hazırlık okuyacaksanız eğer hazırlık sınıfını ciddiye alın ve İngilizce’nizi geliştirmeye çalışın. Bölüme geçtiğinizde dersleri rahat geçmek ve mezuniyet sonrası daha kolay iş bulabilmek için yabancı dilinizi ikinci anadiliniz yapmalısınız. 

Beykent Üniversitesi Tanıtım Videosu

YouTube video

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu