Haberler

Hacettepe Üniversitesi’nden Askıda Sistemi

Hacettepe Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İktisadi İşletmeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan kantin, kafeterya ve restoranlarda, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere,ücretsiz yemek sağlamak amacıyla ”Askıda Yemek” adıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.

Proje katılmak isteyen gönüllüler, yemek siparişi verirken, istedikleri sayıda yemeğin de ücretini ödeyerek askıya bırakacak. İhtiyacı olan öğrenciler askıya bırakılan yemeklerden, üniversitenin öğrencisi olduğunu beyan ederek hiçbir ücret ödemeden yararlanacak.

 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrencilerin rahat etmelerini sağlamaya yönelik çok sayıda uygulama başlattıklarını belirterek, ”Askıda Yemek” sisteminin ihtiyacı olan öğrencilerin sorunlara katkı sağlayacağını ifade etti,

Tuncer, ”Yemek siparişi verilirken istenen adette yemek de ücreti ödenerek ‘askıda’ sistemine ekletilecek. Tüm kantin, kafeterya ve restoranlarımızda gönüllülerce ‘askıda’ sistemine bırakılan yemekler, her gün ‘askı’ tahtasında ilan edilecek. İlan edilen yemeklerden seçilecek olan menüyü, öğrencimiz olduğunu beyan eden ihtiyaç sahipleri hiçbir ücret ödemeden görevlimizden alabilecek” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu