Haberler

Başbakanlık Bursu 2015-2016

Başbakanlık bursu nedir?

Devlet tarafından üniversite öğrencilerine yapılan karşılıksız parasal yardımlardır.

Başbakanlık bursu kimlere çıkar?

Başbakanlık bursu genellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere verilmektedir. Ailenizde çalışan kişi sayısı, ailenizde kaç birey var, ailenizde şehit var mı, ailenizin bakmakla yükümlü olduğu yaşlı var mı, arabanız var mı, eviniz var mı gibi sorular sonrası yapılan değerlendirmede burs alıp almayacağınız belirlenmektedir.

Başbakanlık burs ücreti ne kadar?

2015-2016 senesinde başbakanlık burs ücreti 330 TL’dir. Yüksek lisans öğrencileri için burs ücreti 660; doktora öğrencileri için 990 TL’dir.

Bursları mezun olunca geri ödeyecek miyim?

Burslar karşılıksız yardımlardır. Bu yüzden geri ödemeniz gerekmez. Ancak kredi alan öğrenciler mezun olduktan 2 sene sonra aldığı kredileri düzenli olarak ödemek zorundadır.

Burs hangi durumlarda kesilir?
KYK bursu hangi durumlarda kesilir yazısından konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak burda önemle üzerinde durmamız gereken bir nokta var. Bursunuz kesildikten sonra otomatik krediye çevrilmektedir. Bu bilgi tarafınıza ulaşmamaktadır. Bu sebeple kyk bursu hangi durumlarda kesilir yazısını okumanız gerekmektedir.

KYK bursuna ne kadar zam yapılıyor?

KYK, Başbakanlık burslarına her yıl ortalama 20-30 TL zam yapılmaktadır. 2014 yılında 300 TL olan burs ücreti 2015 senesinde 330 TL’ye çıkarılmıştır.

KYK Burs başvuruları ne zaman yapılacak?

2014 yılında yapılan burs başvuruları 23 Ekim-9 Kasım tarihinde yapılmıştı. 2015 yılında da kyk burs başvuruları ekim-kasım ayları arasında yapılması bekleniyor.

Burs başvurularını nereden yapacağım?

Burs başvuruları kredi yurtlar kurumunun internet sitesinden http://kyk.gsb.gov.tr yapılacaktır.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu