Haberler

Çevik Kuvvet Polisi Nasıl Olunur?

Toplumsal olaylarda sık sık görmeye alıştığımız Emniyet Teşkilatının en önemli unsurlarından birisi olan Çevik Kuvvet polisi olmak isteyenlerin merak ettiği bu soru hakkında sizlere bilgiler vermek istiyoruz.

EGM’nin en önemli parçalarından olan ve toplumsal olaylar ile maçlarda sık sık görmeye alışkın olduğumuz Çevik Kuvvet polisinden olmak için öncelikle EGM’nin açmış olduğu POMEM veya PMYO okullarında eğitim gördükten sonra polis olmaya hak kazanmak lazım.Polis okulunu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra iş atandığınız ilde personel dairenin sizleri nerelere uygun göreceğine bağlı olacaktır.

Özellikle son zamanlarda ülkemizde doğan polis açığını kapatmak için polis alımlarına olan ilginin artmasından sonra Çevik Kuvvet olmak isteyen arkadaşların yapmaları gereken okullarını başarılı bir şekilde bitirdikten sonra atandıkları yerde Çevik Kuvvet olarak kalmak istediklerini belirtmeleri ana faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Büyükşehirlerde daha çok ihtiyaç duyulan Çevik Kuvvet polisine nüfus bakımından az olan yerde daha az ihtiyaç duyulması bu alanda sizlerin çalışmasının önüne geçecektir. Bu yüzden eğer polis olarak atandığınız il Büyükşehir ise muhtemel olarak mesleğinizin ilk yıllarında Çevik Kuvvet Polisi olarak mesleğe başlama şansınız bulunmaktadır. Ankara, İzmir, İstanbul, Adana gibi nüfus bakımından büyük olan illerde mesleğinize başlayacaksanız büyük olasılıkla Çevik Kuvvet Polisi olarak başlayacaksınız. Tabi burada sizlerinde Çevik Kuvvet olarak kalmak istediğinize dair biriminize bilgi sunmanız son derece önemlidir. Aksi durumda herhangi bir birimde çalışma fırsatınızda ortaya çıkacaktır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Pmyo dan 2 yıl la polis olursun pomem de 6 aylık eğitimle kapalı olman bişey farketmez ve sen bu yorumu görmiceksin

  2. 23 yaşındayım boyum 164 açık lise son sınıftayım ve kapalıyım hiçbir sağlık sorunum yok çevik kuvvet olmak istiyorum ne yapmalıyım lütfen bilgi verin pmyo kazanmadan olabilirmiyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu