Haberler

KYK Borç Sorgulama

Öğrenim kredisi, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine karşılıklı verilen parasal yardımlardır. KYK öğrenim kredisi öğrencinin mezun olduktan 2 yıl sonra devlete bazı fiyat endeksleri dikkate alınarak geri ödenmektedir.

Kabaca bir hesap yapmak gerekirse 4 yıllık bir bölümde okuyan öğrenci 1.sınıftan itibaren toplamda 20 Bin TL öğrenim kredisi alıyorsa ödeme zamanı geldiğinde düzenli ödeme yaptığınız takdirde 25-30 Bin TL arası geri ödeme yapmanız gerekecektir.
KYK Öğrenim Kredisi Geri Ödeme Sorgulama İşlemi için Tıklayınız

KYK borç sorgulama işlemi
KYK borcunuzu e-devlet, KYK’nın web sitesi ve Ziraat Bankasından öğrenebilirsiniz. Bu 3 sorgulama ekranından ödemeniz gereken tutarı öğrenebilir, taksitleri hangi aydan başlayıp ne kadar süreceğini görebilirsiniz. Bu üç sistemden de yaptığınız ödemeleri kontrol edebilirsiniz.

YouTube video

e-Devlet üzerinden KYK borç sorgulama
Bu işlemi yapabilmek için e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. e-devlet şifresini PTT’den ücretli olarak alabilirsiniz. PTT’ye gitmeden de kullandığınız bankanın internet bankacılığına girdikten sonra e-devlet alanından giriş yaparak e-devlet’e ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Sisteme kayıt olup giriş yaptıktan sonra sitenin sol üst kısmında yer alan “e-hizmetler” bölümünü tıklayın ve açılan ekranda “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü” işlemine girin. Bu sekmede yer alan “KYK Kredi Geri Ödeme Sorgulama” seçeneğine tıklayarak ödeme hakkında bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
e-Devlet’ten KYK borç sorgulama için TIKLAYIN

Ziraat Bankası’ndan KYK borç sorgulama
KYK öğrenim kredisi geri ödemesini sorgulamak için kyk.ziraatbank.com.tr sitesine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda yer alan bilgileri doğru girip sisteme giriş yapın. Ardından güncel borç bilgilerinizle birlikte kyk borç ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Ziraat Bankası’ndan KYK borç sorgulama için TIKLAYIN

Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden borç sorgulama
KYK’nın web sitesine giriş yaparak da borcunuzu sorgulayabilirsiniz. 
YURTKUR’dan KYK borç sorgulama için TIKLAYIN

Faiz ödemekten kaçınmak adına KYK borcunuzu zamanında ödemelisiniz. Çünkü borcunuzun ödenmemesi, yapılandırılmaması durumunda KYK kredi borcu üzerine faiz binecek ve ödemeniz güçleşecektir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ozan bey merhaba. Mezun olana kadar faiz işlemez. Yalnızca mezun olduğunuz tarihteki tüketici fiyat endeksi belirlenerek ödeme yapmanız gerekir. KYK kredi ödemeniz mezun olduktan 2 yıl sonra başlar. Öncesinde de ödemeniz mümkün. Elinize para geçiyorsa şimdiden bile ödeme yapabilirsiniz.

  2. Ben 8 ay kıredi aldım ve iptal ettim 3600 lira kadar kredi aldım geri ne kadar ödeyeceğim şu an birinci sınıf öğrencisiyim. Ve mezun olduktan sonra ödemek istesem her sene bi faiz binermi ödeyeceğim tutarın üzerine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu