Haberler

KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir? (2020 Güncellendi)

e-Devlet sisteminin KYK’ya entegre edilmesiyle artık öğrenciliğe dair birçok işlemi elektronik ortamda kolayca yapabilirsiniz. Bunlardan birisi de KYK öğrenim kredisi ve burs iptalidir. Önceki senelerde işlemler dilekçe ile yapılırken artık e-Devlet üzerinden kolayca burs & kredi iptal işlemini yapabilirsiniz.

Başarısız olan öğrencilerin bursları ekim ayında öğrenim kredisine dönüyor. Bu yüzden eylül ve ekim aylarında burs ve kredi durumunuzu e-Devlet üzerinden kontrol etmelisiniz.

KYK Öğrenim Kredisi Nasıl İptal Edilir?

Öğrenim kredisi isteyen her öğrenciye verilmektedir. Bu da haliyle geri ödeme konusunda öğrenciler için sorunlara yol açmakta. 2018 yılı içinde 1 milyonu aşkın mezunun öğrenim kredilerini ödeyemediği açıklanmıştı. Bu yüzden ihtiyacınız yoksa öğrenim kredisi almanızı tavsiye etmiyoruz.

Öğrenim kredinizi iptal etmek için e-Devlet üzerinden burs/kredi – iptal/vazgeçti işlemini yapmanız gerekmektedir. Bu işlemi https://www.turkiye.gov.tr/kyk-kredi-burs-iptal-basvurusu direk bu bağlantıdan da yapabilirsiniz.

Bursunuzun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını e-Devlet’teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden öğrenebilecektir.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Bitsin krediye döndü ama hesabıma yatmadı ne yapmam gerek

  2. e-Devlet üzerindeki taahhütü onaylamazsanız hiç başvuru yapmamış gibi işlem görür.

  3. İptal etme işleminin belirli bir tarihi var mı?
    Ya da istege bağlı bir tarihte iptal edilebilir mi?

  4. Birisi yardımcı olsun Allah aşkına Ben birinci sınıf öğrencisiyim 4 yıllık üni kazandım erzurumda ve geri ödemesiz burs çıktı Fakat 1 ay okuyup bıraktım okulumu Her ay düzenli bursumu aldım kendi memleketimden Şimdi iptal ettirmek istiyorum fakat aktif olarak kredi/burs almadıgınızdan dolayı iptal edemezsiniz diyor ne yapmalıyım ne olur birisi yardımcı olsun

  5. 9 aylık bir borcum var diyelim. İptal ettikten sonra bu 9 ay için faiz ödüyor muyum ? Ödüyorsam ne kadarlık bir şey ödemem gerekiyor ?

  6. Faiz uygulaması oluyor mu peki veya harcanan tutara göre mi oluyor ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu