Haberler

KYK Yurduna Asil Kayıt Nasıl Yapılır?

2015 KYK Yurt başvuru sonuçları açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet sitesinde açıklanan sonuçlara göre öğrenciler ekranda ASİL KAZANDINIZ ve YEDEK KAZANDINIZ ibarelerini gördü. Bu yazımda sizlere kyk yurduna asil kayıt yaptıracak öğrencilerin neler yapacağıyla ilgili. Öncelikle geçmiş yıllarda olduğu gibi kayıt için yurda gidip bir vesikalık, kimlik fotokopisi vb. belgeleri götürmenize gerek yok. KYK yurt kayıtları ilk kez internet üzerinden yapılacak. e-devlet şifresi alarak turkiye.gov.tr adresinden kyk yurt başvurularınızı yapabileceksiniz.

e-devlet şifresi nasıl alınır?

Birçok üniversite, kayıtlarını e-devlet üzerinden yaptı. Bu sebeple e-devlet ile işlem yapmaya aşinasınız. Ancak yine de e-devlet şifresi nasıl alınır? kyk yurduna internetten nasıl kayıt yapılır? gibi soruların cevabını vereceğim. Öncelikle e-devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında e-devlet şifresi alabilirsiniz. Lütfen bu işlemi yapmaya giderken nüfus cüzdanınız yanınızda olsun. 2 TL karşılığında almış olduğunuz şifreyle turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapın. TC kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapın. Sisteme giriş yaptıktan sonra KYK yurt işlemleri kısmına tıklayarak karşınıza gelen ekrandaki bilgileri girerek kyk yurt başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Tekrar etmekte fayda var; 2015 kyk yurt kayıtlarını internet üzerinden yapabilirsiniz.

* Bilmeniz gereken diğer bilgiler

1- Özel yurtlarda bulunan imkanların devlet yurtlarında da olduğunu ilk madde olarak belirtelim.

2- Yurda kayıt esnasında öğrenciler bir aylık depozito vermek zorundadır. Kayıt sildirme sonrasında verilen depozito geri alınmaktadır.

3- Yurt ücretinin senelik peşin ödenmesi halinde %20 indirim uygulanmaktadır.

4- Yurt kurallarıyla bağdaşmayan işler yapmanız yurttan atılmanız için bir nedendir.

5- Yurtlarda internet bulunmaktadır.

6- Yurtlarda sıcak su, mini buzdolabı da bulunmaktadır.

7- Yurtlarda sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek çıkmaktadır. Devlet yurtlarda kalan öğrenciler için sabah kahvaltısında 2,5 TL akşam yemeğinde ise 5,50 TL beslenme yardımı vermektedir. Yani 2015-2016 senesinde günlük 8 TL; aylık 240 TL yemek yardımı yapılmaktadır.

8- Yemek alımlarında günlük fiş uygulaması kaldırılmış yerine parmak iziyle alım başlamıştır.

9- Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. Ancak okulunu uzatan öğrencilerin yurt içindeki durumları göz önüne alınarak en çok 1 sene daha yurtta kalmalarına izin verilebilir.

10- Her sene yurt, burs ve yemek yardımlarına cüzi miktarda zam gelmektedir. Örneğin 2014 senesinde günlük yemek yardım 7,30 TL iken 2015 yılında 8 TL’ye çıkarılmıştır.

11- Devlet yurtları yazın da açıktır. Ancak öğrencilerin çoğu evlerine döndüğü için yalnızca 3 aylık yaz döneminde tüm öğrenciler farklı bir devlet yurdunda toplanacaktır.

12- Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam eder.

13- Yurttan kendi isteğiyle ayrılan öğrenciler tekrar yurda başvurursa 2 katı ücret alınır.

 

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu