Haberler

Önlisans (2 Yıllık) Okuyanlar KYK Bursu / Kredisi Alabilir mi?

Herhangi bir üniversitenin (Açıköğretim fakültesi hariç) 2 yıllık önlisans programında okuyan öğrenciler de KYK bursuna başvuru yapabilmektedir. Yine 2 yıllık bölüm okuyan öğrenciler KYK öğrenim kredisine de başvurabilirler.

KYK bursu, devlet tarafından başarılı ve yardıma muhtaç öğrencilere verilen karşılıksız parasal yardımlardır. KYK öğrenim kredisi ise yine devlet tarafından öğrencilere verilen karşılıklı parasal yardımlardır. Mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler halinde geri ödemeye başlarsınız. Eğer ödemenizi yapmazsanız icra takibi başlatılır.

Önlisans KYK Bursu Ne Kadar?
2018 yılı için önlisans öğrencilerine verilecek KYK bursu ücreti 425 TL’dir. Derslerinizde başarısız olmamanız durumunda 2 yıl boyunca yaz ayları da dahil olmak üzere burs almaya devam edersiniz. Okulunuz uzarsa bursunuz kesilir.

Önlisans KYK Öğrenim Kredisi Ne Kadar?
2018 yılı için önlisans öğrencilerine verilecek KYK öğrenim kredisi ücreti 425 TL’dir. Başvuru yapan herkes KYK öğrenim kredisi alabilir. Mezun olduktan 2 yıl sonra KYK kredisini taksitler halinde geri ödemeye başlarsınız.

EK BİLGİ: KYK yurdunda kalan öğrencilere burs çıkmıyor diye söylentiler dolaşıyor. Böyle bir bilgi kesinlikle doğru değildir. Hem KYK yurdunda kalıp hem de burs veya kredi alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu