Haberler

Üniversiteye e-kayıt nasıl yapılır? (resimli anlatım)

Üniversiteye e-kayıt nasıl yapılır?

e-kayıt, yerleşmiş olduğunuz üniversite bölümüne kaydınızı yapmanızı sağlayan sistemdir. e-kayıt işlemini www.turkiye.gov.tr adresinden yapabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle en yakın PTT adresine giderek 2 TL karşılığında e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. e-kayıt işlemini tamamladıktan sonra e-kayıt belgenizin çıktısını alabilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra ayrıca öğrenci işlerine giderek kayıt işlemi yaptırmanıza gerek yoktur. Üniversiteye e-kayıt sistemi için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Üniversiteye e-kayıt nasıl yapılır? Resimli anlatım
Üniversite kaydınızı e-devlet üzerinden 03-07 Eylül arasından yapabilirsiniz. e-kayıt ile üniversite kaydınızı yaptırmak istiyorsanız bizzat kazandığınız üniversitenin web sayfasını ziyaret edip 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. e-devlet üzerinden üniversite kaydını yaptıran öğrencilerin kayıt için üniversiteye gitmelerine gerek yoktur!
1. Adım
Öncelikle e-kayıt sistemi için www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapacağız.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir
2.Adım
e-devlet şifremizle sisteme giriş yapıyoruz. http://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir bu linki kullanarak giriş yapabilirsiniz. Bu adımda TC Kimlik numaranızı ve e-devlet şifresini kullanarak sisteme giriş yapmalısınız.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir-2

3.Adım
Giriş yaptıktan sonra hizmeti bulmak için dilerseniz sağ üst köşede bulunan arama kısmına “üniversite e-kayıt” yazarak dilerseniz de tarayıcınızdan http://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit bu linke tıklayarak bu adımı tamamlayabilirsiniz.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir-3

4.Adım
Bu adımda ön gereksinimler başlığıyla ilgili işlemler yapacağız. Bu adımı geçmek için cep telefonunuzu sistemden onaylamanız ve e-posta vb. iletişim adreslerini girmeniz gerekmektedir. Doğrulama işlemi için, e-posta adresinize gelen iletideki kodu ve cep telefonunuza gelen kısa mesajdaki kodu ilgili ekranlara yazmanız gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra hizmeti tekrar açınız..Eğer iletişim bilgilerinizi daha önce tanımladı ve doğrulanmış hale getirdiyseniz, bu uyarı mesajı görünmeyecektir. Lütfen bir sonraki aşamaya geçiniz.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir-4

5.Adım
Bu işlemden sonra karşınıza gelen ekranda bazı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki gibi hatalarla karşılaştığınızda sorunu çözmeden devam etme şansınız yoktur.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir-6

6.Adım
e-kayıt yapacağınız üniversite isminin ekranda görünüyor olması gerekmektedir. E-Kayıt yapacağınız üniversiteyi seçtikten sonra bu adımı da tamamlamış olacaksınız.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir-7

7.Adım
Üniversitenizi seçtikten sonra devam et butonuna basın. Ardından bilgi doğrulama ekranı çıkacaktır. Lütfen bu alandaki bilgilerin eksiksiz olduğunu kontrol edin.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir-8

8.Adım
Bu adımda SMS ONAYI yaptırmanız gerekmektedir. Cep telefonunuza gelen kodu e-kayıt sistemindeki alana girdikten sonra devam et butonuna basınız.
universiteye-e-kayit-nasil-yapilir-9

9.Adım 
SMS onayı sonrasında belgenizi göreceksiniz. Belgeyi almak için direk yazdır butonuna tıklamayınız. Belgeyi önce bilgisayara indirin ardından yazdırma işlemini gerleştirin.

VİDEOLU ANLATIM

YouTube video

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu