Haberler

TYT için Çalışma Programı Nasıl Hazırlanmalıdır?

YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversite giriş sınavlarında yapılan değişiklikleri açıkladı. Öğrenciler, daha önce üniversiteye giriş sınavında YGS ve LYS olmak üzere iki oturumdan sorumluydu. Yeni düzenlenen sisteme göre öğrenciler artık daha farklı sınav sistemi ile seçilecektir.

Geçtiğimiz yıllarda öğrenciler birinci oturum YGS sınavına mart ayında, ikinci oturum LYS sınavına ise haziran ayında giriyordu. Yeni sisteme göre ise haziran ayının herhangi bir hafta sonunda tek günde bütün sınavlara girecektir. Yekta Saraç, ilk oturumda öğrencilerin Türkçe ve Matematik olmak üzere toplam da 80 sorudan sorumlu olduğunu, ikinci oturum da ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri dallarında toplam da 160 sorudan sorumlu olacaktır.

YGS sınavı yerine Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve YGS ile LYS sınavlarının tamamına ise Yükseöğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak açıklandı. TYT sınavına farklı şekillerde çalışmak yerine uygun bir çalışma programı hazırlamalısınız. Birinci ve ikinci oturumu aynı anda götürmeyi başarabilirseniz sınavdan başarılı bir sonuç alabilirsiniz.

TYT için Çalışma Programı Nasıl Hazırlanmalıdır?

Kendinize bir düzen oluşturun!

Üniversiteye giriş sınavları için hayatınızdan bir takım fedakarlık yapmanız gerekiyor. Örneğin, uyku alışkanlıkları, sosyal faaliyetler, televizyon, bilgisayar ve akıllı telefonlar ile vakit geçirmek için kendinize bir zaman ayırmalısınız.

Sürekli ders, sürekli ders politikasından vazgeçin!

Ders çalışma programı içerisinde kendinize de vakit ayırmalısınız. Konu öğrenme, soru çözümü ve tekrar dersleri için 40’ar dakikalık programlar oluşturmalısınız. Konuların uzunluğuna ve testlerin bitmesine göre esneklik gösterebilir.

Konu özetleri için tekrar saatleri belirleyin!

Öğrencilerin en sık yaptığı hatalardan birisi konuları öğrendikten sonra özetlerinden tekrar çalışma düzenlemiyor. Ders çalışma programı içerisinde günlük, haftalık ve aylık periyotlar halinde bütün konuların özetlerini tekrar etmelisiniz. Örneğin, konuları tekrar ettiğiniz zaman en az 50 soru çözdüğünüz zaman o konuyu pekiştirmiş olacaksınız.

Eksik olduğunuz konuları ve dersleri tespit edin!

Ders çalışma programında eksik olduğunuz konu ve derslere öncelik vermelisiniz. Örneğin, soru çözümlerinde eksik hissettiğiniz noktalara daha fazla önem göstermelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu