Haberler

YKS için Çalışma Programı Hazırlamanın İncelikleri

Üniversiteye giriş için yapılan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) yerine artık YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yapılacaktır. Her yıl sık sık dile getirilen sınav programının değişmesi bu yıl hayata geçirildi. Üniversiteye giriş sınavları iki farklı oturumda öğrencilere sunuluyordu. YGS ve LYS olarak iki farklı oturum üzerinden değerlendirilen giriş sınavları artık birkaç gün içinde tamamlanacaktır. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yaptığı açıklamaya göre artık haziran ayında ilk oturum öğleden önce, ikinci oturum ise öğleden sonra yapılacaktır.

İlk oturumda öğrenciler Türkçe-1 ve Matematik -1 dallarından toplam 80 sorudan sorumludur. YKS sınavının ikinci oturumunda ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri için 40 ayrı sorudan sorumlu olacakları belirtildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlanırken çalışma programına özen göstermeli, saygı duymalı ve kendinizden taviz vermemelisiniz. Ders çalışma programı hazırlanması esnasında dikkat etmeniz gereken incelikler vardır.

YKS için Çalışma Programı Hazırlamanın İncelikleri!

Zamanı iyi planlamalısınız!

Üniversiteye giriş sınavının değişmesinin ardından sınav programına uygun bir şekilde hareket etmelisiniz. İlk oturum için belirlenen 80 soruya göre bir zaman dilimi ayırmalısınız. Örneğin; hangi konulara çalışmanız gerektiğine, konuların soru dağılımı, konuya ayrılması gereken zaman dilimi ve konu hakkında kaç soru çözülmesi gerektiğine doğru karar vermelisiniz.

Soru dağılımlarına göre konulara çalışın!

Sınav takvimi değişmesine rağmen geçtiğimiz yıllarda hangi konulardan ne kadar soru çıktığını inceleyerek konulara çalışmalısınız. Örneğin; geçtiğimiz yıllarda hangi konudan daha fazla soru çıktıysa, o konulara öncelik vermelisiniz.

Hangi konudan, kaç soru çözeceğinize karar verin!

Yeni bir konu öğrenmeye başlamadan önce test kitaplarından, geçtiğimiz yıllarda çalışacağınız konu hakkında ne tarz sorular sorulduğunu incelemelisiniz. Konu hakkında ne şekilde soru sorulduğunu öğrendikten sonra konuları çalışıyorken zihin haritaları (kolay anlayabileceğiniz özetler) oluşturun. Konu hakkında bütün detayları çalışın, zihin haritaları sayesinde tekrar edin ve her konu hakkında en az 200 soru çözmelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu