Bölüm Tanıtımları

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Tanıtımı

Günümüzde sık tercih edilen bölümler arasında İş Sağlığı ve Güvenliği bölümüne fazla talep bulunuyor. Üniversite öğrencileri sınava hazırlık süresinde genellikle mesleklerin ne iş yaptığı ve ne kadar kazandığına göre mesleklerini seçmek istiyorlar. İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü kolay ve mezun sayısı az olduğu için kazançları yüksektir. Bu sebeple üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler bu bölümü tercih etmek istiyor.

Üniversite sınavına hazırlandığınız süre içerisinde bölümlerin kolaylığı ve zorluğu, kazançları yerine hayallerinizin peşinden koşmanız gerektiğini bilmelisiniz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Taban Puanları bağlantısına tıklayarak üniversitelerin taban puan, tavan puan, kontenjan ve başarı sıralaması bilgilerine tablo halinde erişebilirsiniz.

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği programının geliş amacı iş yerlerinde iş güvenliğinden teknik sorumlu kişilerin bulunması zorunlu kılındığı için bu bölüme ihtiyaç duyulmuştur. İş Güvenliği ile ilgili sorumlu mühendis ve ya iş güvenliği uzmanı kişiler o iş yeri ile ilgili güvenlikten sorumludur. İş yerinde bulunan güvenlikle ilgili bütün sorumluluğu üstlenecek bilgi, beceri ve yeteneğe sahip kişiler bu bölümü tercih edebilir.

Bu bölümü tercih edecek öğrenciler yasaları takip eden, iş güvenliği hakkında yeni çıkarılmış onamları sık sık takip ettiği esnada bilgilendirme yapacak, mesleki etik kurallara uygun davranan kişiler olması gerekir.

Programdan mezun olduğunuz zaman iş ve işci güvenliği alanında çıkartılan bilgileri takip edebilme, etkili bir şekilde teknoloji kullanabilme, ahlaki ve mesleki değerlere sahip olma, yeterli bilgi ve bilinç sahibi olacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği programı hangi puan türü ile alım yapıyor?

Üniversite sınavı sonrasında SAY puan türü sayesinde İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü tercih edebilirsiniz. Ülkemizde yeni oluşturulan bir bölüm olduğu için her üniversitede bulunmuyor. Uşak, Çanakkale, Sinop, Gümüşhane, Bingöl ve Üsküdar Üniversitesinde bu bölüm yer almaktadır.

İş ve işci güvenliğine gereken önem arttığı için bu bölüm her geçen yıl daha fazla artış gösterecektir.

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü zor mu?

Üniversite bölümlerini tercih etmeden önce kesinlikle bölümlerin zor, kolay, basit ve ne kadar kazanç getireceğini düşünmek yerine sevdiğiniz bir bölümü tercih etmelisiniz. İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünün 4 yıllık ve 2 yıllık bölümleri bulunmaktadır.

Bu bölümü tercih eden öğrenciler bölüme gereken önemi verdiği zaman kolaylıkla mezun olabilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü tercih edecek öğrencilerde bulunması gereken özellikler nelerdir?

Bu bölümü tercih etmeden önce;

  • Güncel bilgi ve teknolojiyi takip edebilme,
  • İş ve işci güvenliği hakkında yasaları takip etme,
  • Öğrendiklerini etkili bir şekilde aktarabilme,
  • Büyük bir çoğunluğa hitap edebilme,
  • Sözel yeteneğinin gelişmiş olması,
  • Kendini geliştirebilen öğrencilerin tercih etmesi gerekir.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler nerelerde çalışabilir?

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden önlisans olarak mezun olan öğrenciler “İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri” olarak kamu, özel sektörde bulunan kurum ve kuruluşlar içerisinde kendisine yer bulabilir.

En az 50 kişinin 6 aydan fazla çalıştığı iş ve sanayi kuruluşlarında iş güvenliği uzmanları bulunması zorunludur. Bu bölümden mezun olduğunuz zaman özel sektörde birden fazla şirket ile anlaşma yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu