Sınavlar

YDS’den 50 almak için nasıl çalışılmalı?

YDS’den 50 almak istiyorsanız ya hiç İngilizce bilmiyorsunuz ya da çok az biliyor olmalısınız. Eğer İngilizce seviyeniz orta seviyedeyse daha üst notları rahatlıkla hedefleyebilirsiniz.

Eğer hiç İngilizce bilmiyorsanız YDS’den 50 almak için düzenli bir çalışmaya ihtiyacınız var. Hazır sınava çalışacaksınız İngilizce artık her yerde lazım bu nedenle İngilizceyi sınav için değil de kendiniz için öğrenmeye çalışın. İlk 3-4 kuru kursta almanız faydanıza olur. Eğer kursa gitmeden sıfırdan başlayacaksanız internet üzerinde online eğitimler mevcut bunları takip edebilirsiniz. Lakin kursa giderseniz etkileşim olacağından temelleri daha iyi alırsınız. Sonra telaffuz gibi konularda sıkıntı yaşamazsınız.

Hiç bilmeyenler de şu an diğer az bilenler grubuna dahil olduğuna göre Yabancı Dil Sınavından 50 nasıl alınır diyerek esas konuya girelim. YDS sınavı tamamen okuduğunu anlama üzerine kurulu bir sınavdır. Belki sağdan soldan taktikler varmış o gelince bu gelir gibi onları ezberleyip 50 alınıyormuş tarzında şeyler duymuş olabilirsiniz. Evet öyle taktikler var. Ancak o taktiklerle çözülen sorular mazide kaldı.
YDS 80 sorudan oluşmaktadır. Şimdi konu ve soru dağılımlarına göre neler yapılması gerektiğini konuşalım.

  • Kelime Soruları: Kelimelerin Türkçesini direk ezberlemek kesinlikle doğru bir yöntem değil. Ama kelime çalışmak hem genel İngilizce için hem de sınavın bütünü için faydalı olacaktır. Kelime çalışmak için reading words kitabı ile odtü’nün more to read kitaplarını tavsiye edebiliriz.
  • Dil Bilgisi: Dil bilgisi kısmı aslında İngilizcesi kötü olanların en rahat yapacağı bölüm. Çünkü bu noktada biraz kelime bilgisi ve kuralları bilmek yeterli olacaktır. Dil bilgisi ile ilgili olarak grammer in use kitabı temel için çok faydalı. Ancak YDS’ye yönelik çalışmak isterseniz youtube videolarını tavsiye edebiliriz.
  • Cümle Tamamlama: Cümle tamamlama sorularına çalışırken cümlelerin negatif manada veya pozitif manada olup olmadıklarına dikkat edin. Bunları anlamaya çalışın. Bunların tespit edebilecek seviyeye geldiğinizde tek yapmanız gereken aradaki bağlacın pekiştiren bir kavram mı yoksa zıtlık belirten mi bir kavram olduğunu öğrenmeniz.
  • Paragraf Soruları: Kelime çalışırken paragraf okuyarak çalışın. Yukarda bahsettiğimiz kitaplar zaten bu yönde. Bu şekilde çalışırsanız bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.
  • Alakasız Cümle Soruları: Alakasız cümleyi bulmanızı isteyen sorularda cümle tamamlamadaki gibi bağlaçlara dikkat etmek lazım. Ayrıca cümlelerdeki özneleri veya tamlamaların işaret ettiği nesnelerin bir sonraki cümle/cümlelerde geçip geçmediğine bakın. Hiçbir fikriniz yoksa hepsini 3veya 4 ‘den birini seçip sallayın. Genelde cevapları 2-3-4 çıkar ama istatistikler 3 ve 4’ün daha çok çıktığını gösteriyor.
  • Çeviri soruları eskiden çok kolaydı. Mantıkla direk çıkıyordu. Şu an özne ve yüklemi belirleyip şıkları 2 ‘ye indirmek kolay ama doğru şıkkı belirlemek için genelde çevrilecek cümlede ince bir nüans farkı koyuyorlar. Ona dikkat etmek lazım. Ama yine de Hiç yoktan %50 şansınız olur.
  • Kalan birkaç kısım daha genel olarak bahsettiğimiz şekilde çözülüyor. Hiç İngilizce bilmeyen birisi YDS’den 6 ayda 50 alabilir. Kendinize güvenin yeter.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu