Bölüm Tanıtımları

Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü Örgün Öğretim

Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü Örgün Öğretim

Puan Türü: TM-1
Kontenjan: 154
Başarı Sırası: 217.000
En Küçük Puan: 288,897

Manisa, İzmir’e yaklaşık yarım saat uzaklıkta bir şehirdir. İklimi İzmir ile hemen hemen aynıdır. Ancak kışları biraz daha soğuk geçer. Kar görme ihtimaliniz biraz daha fazladır. Eğlence yerleri biraz kısıtlıdır ama çarşısı oldukça hareketlidir. Bunun dışında her yıl mesir şenlikleri düzenlenir. Manisa özellikle sanayi alanında Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerindendir.

     Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uncubozköy’dedir. Buraya İzmir’den gelenler özel servislerle, otostopla veya Manisa seyahatle kolayca ulaşabilirler. Ayrıca Manisa’nın merkezinden 1 ve 6 numaralı araçlarla gelebilirler.

     Fakülte bahçesi oldukça büyük, bunun yanında 1 büyük dış, 1 büyük iç kantin bulunmaktadır. İç kantinlerde buz hokeyi ve langırt masaları mevcuttur. Ayrıca büyük bir yemekhanesi vardır. Sadece öğle yemeği çıkar. (11.30-13.00 arası) Her gün 4 çeşit yemek çıkar. Yemek ücreti 2 TL’dir.

Fakülte hakkında kişisel bir sorunuz olursa
http://www.facebook.com/bayariibf linkteki sayfaya mesaj atabilirsiniz.

  Celal Bayar Üniversitesi İktisat bölümü için hazırlık sınıfı vardır. Fakat zorunlu değil; isteğe bağlıdır. Okula kayıt olmaya gelindiğinde bilgi formuna istemediğinizi belirtirseniz muafiyet sınavına gerek kalmadan hazırlık okumamayı tercih edebilirsiniz.

İktisat bölümü 1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir:

İktisada Giriş :
Dersin hocalığını Doğan Uysal yapmaktadır. Dersin oldukça zordur. Bir çok iktisat terimiyle ilk kez karşılaştığınız için biraz sıkıntı yaratabilir.. 1. Dönem İktisada Giriş 1’de mikro, 2.Dönem İktisada Giriş 2’de makro iktisat görmekteyiz. Çan sisteminin olması dersten geçebilmeniz için tek şans denilebilir.

Genel Muhasebe:
Dersin hocalığını Hakan Arıcı yapmaktadır. Ders ilk başta biraz karışık gelmesine rağmen Hakan hocanın katkılarıyla bu dersi rahatlıkla geçebilirsiniz. Hakan Arıcı okulun en iyi öğretim üyelerinden biridir ve dersi kolaylaştırmak için elinden geleni yapar. 1. Yılın en uzun sınavı bu dersten olunur.

İngilizce
Derse giren hocaların çoğu kitaptan ders işlemektedir. Dersi geçmek oldukça kolaydır. Genellikle kitaptan işlenileni sorarlar.

Atatürk İlke ve İnkılapları
Kolay bir derstir, arkadaşlarınızın notlarıyla ya da hocanın okulun fotokopisine  bıraktığı notlarla dersi geçebilirsiniz.

Türk Dili
Ders kolaydır. Lisedeki bilgilerinizle dersi rahatça geçebilirsiniz. Ancak hocanız sizden sınavda sormak üzere bazı kitapları okumanızı isteyebilir. Dersin hocası Hasan Yılmaz’dır.

Hukukun Temel Kavramları — Anayasa Hukuku
Hukukun Temel Kavramlarını 1.yarıyılda , Anayasa Hukukunu 2. Yarılıda görüyorsunuz. Dersin hocası Fatih Demir’dir. Sıkıcı gibi görünen dersi Fatih hocanın kendini dinletmesiyle ve tuttuğunuz anlaşılır notlarla geçebilirsiniz. Sınav genelde test yapılıyor.

Temel Bilgi Teknolojileri:
Bilgisayar dersidir. İlk dönem vize ve finalde ‘word’den sorumlu olduğumuz için basittir fakat ikinci dönem işin içine Excel, Power Point girince ders zorlaşıyor. Bilgisayara hakimseniz güzel bir notla dersi geçebilirsiniz.

Matematik:
Türev, integral gibi lisedeki bazı konuları görüyorsunuz. Ancak bunlar iktisadi terimlerle birleşiyor ve problemler daha farklı çözülebiliyor. Zor gibi görünse de düzenli not tutulunca geçebileceğiniz bir ders oluyor.

Genel İşletme-İşletme yönetimi
1. Yarıyılda genel işletme adıyla gördüğünüz dersin devamını 2.yarıyılda İşletme Yönetimi adı altında görüyorsunuz. Dersin hocalığını Cevdet Kayalı yapıyor. Özellikle markalarla ilgili olan bilgisi sizi şaşırtıyor. Dersin amacı bir işletmenin temel fonksiyonlarının öğretilmesidir.

Seçmeli Dersler(beden eğitimi,müzik,resim,halk oyunları):
Bu derslere devamlılığınız olduğu sürece dersi çok rahat geçebilirsiniz.

Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

     Üniversitemizin iktisat bölümünden mezun olduktan sonra;

Kamu sektöründe; Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Rekabet Kurumu, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Kurumu, Devlet İstatistik Enstitüsü ve Bakanlıkların Müfettişlik ve Uzman kadroları

Özel sektörde; Özel bankaların müfettişlik ve uzmanlık kadrolarında, Özel şirketlerin Halkla İlişkiler, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Dış Ticaret ve Muhasebe gibi branşlarında kendilerine iş imkanı bulabilmektedirler. Bunun dışında mezunlar, gerekli aşamaları geçmek şartlı ile serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir unvanlarını alabilmektedirler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu