Bölüm Tanıtımları

Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Pamukkale Üniversitesi-Bilgisayar Mühendisliği

     Denizli yazları çok sıcak kışları da son iki yıldır diğer senelere oranla daha soğuk olmaktadır. İzmir’den Denizli’ye gidenler için ortama biraz adapte olmak sorun olabilir. Gezilecek yer açısından da çok fazla bir yer bulunmamaktadır. Çınar dediğimiz merkez ve 3 tane AVM’si bulunmaktadır.

     Ben devlet yurduna da başvurmuştum ama yedek sıralardaydım.Yedekte olsanız bile çıkması çok muhtemel ama bir süre beklemeniz gerekiyor. KYK odaları 4 ve 6 kişiliktir. Her odaya ait tuvalet ve banyo mevcut. Hatta 4 kişilik odalarda LCD ekran televizyon ve mini buz dolabı ve baza bulunmaktadır. Ama bu yurtlardan ayrılan çok az olduğu için çıkması biraz zor. Kampüs etrafında birçok özel yurt ve apart bulunmaktadır. Özel yurt fiyatları yemeksiz 250-300 TL iken yemekli 400-500 TL arasındadır. Apartlarda oda sayısına ve her şey dahil olup olmamasına göre değişmektedir. En ucuz olarak bakarsak 450-500 liradan başlamaktadır. Ev kiraları okul çevresinde biraz yüksektir. Çamlık bölgesinde biraz ucuz olmasıyla beraber  okula yürüme mesafesi vardır. Genelde ev kiraları 550-600 civarındadır.

     Fakültemiz Kınıklı bölgesinde bulunmaktadır ve kampüs önünde neredeyse her yere giden otobüslerin kalktığı otobüs durakları mevcuttur. 

     Kampüsümüz orta derece büyüklüktedir. Bütün fakülteler (Meslek Yüksek Okullları hariç) Kınıklı kampüsünde bulunmaktadır. Ayrıca kampüste 1 tane büyük yemekhane bulunmaktadır. 11.30-13.00 arası hizmet vermekte ve 4 çeşit yemek 1.6 TL’dir. Ayrıca yemekhanede 08.00-17.00 saatleri arası hizmet veren fast food bölümü vardır. Burada da et döner köfte şeklinde yiyecekler 3 TL’dir. Kampüste spor salonu, olimpik yüzme havuzu da mevcuttur. Girişler öğrencilere yıllık 50 TL ve her girişte 2 TL olarak ücretlendirilir. Ayrıca kampüsümüzde halı saha da mevcuttur. 

 Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünün hazırlık sınıfı bulunmaktadır. 2011 girişliler için bölüm %100 İngilizcedir. Sonraki yıllarda girecekler için bölüm Türkçe olmasına rağmen hazırlık sınıfı zorunludur. Hazırlık binası yine Kınıklı kampusü içinde bulunmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıfta gördüğümüz dersler;

Algoritmalar ve Programlamalar(İngilizce): Dersin hocalığını Abdülkadir Yaldır yapmaktadır. Ders bölümün programlama derslerinden birisidir. Bölüme yeni başlayanlar ve programlama ile daha önce ilgilenmeyenler için zor bir derstir. Dersin İngilizce olması dersi daha da zorlaştırmasına rağmen terimler genelde İngilizcedir. Derste birçok kişinin kalmasına rağmen yaz okulunda açılmamaktadır.Dersin not ortalamasına vize, final dönem içinde verilen ödevler ve bir tane proje dahil edilmektedir.

Bilgisayar Mühendisliğine Giriş (İngilizce): Dersin hocalığını Gürhan Gündüz ya da Sezai Tokat yapmaktadır. Genel anlamda bilgisayar bilişimini tanıtmaya yönelik bir derstir.

Genel Matematik-1-2: Dersin hocalığını Sadulla Jafarov ve Zeki Kasap yapmaktadır. Sadullah Hocamız Azerbaycan Türkü olduğundan dolayı dersi Azericeye yakın işlenmektedir. Hoca kendisi kitabının örneklerinden sormasına rağmen birçok kalan vardır çünkü sadece kendi cevabını kabul etmektedir. Genel matematik 2 dersine Zeki Hoca girmektedir. Hızlı ders anlatır. Soruları da orta kolaylıktadır.

Atatürk İlke ve İnkilapları 1-2: Dersin hocalığını İbrahim Akman yapmaktadır. Hoca derste kişilere sunum hazırlatır ve bu sunum karşılığında 10 ile 25 puan arasında vizeye ekleme yapar. Kolay bir derstir.

Türk Dili-1-2: Dersin hocalığını Şenel Çalışkan yapmaktadır.Sınavlarda biraz zorlasa da çalışmaya yapılabilir bir derstir.Derste öğrencilere sunum yaptırır ve vizede 12 puan ekler. 

Genel Fizik-1-2: Dersin hocalığını Keziban Usta yapmaktadır. Lise fiziğinin devamıdır. Hoca genelde derste çözdüğü örnekler gibi sormaktadır.

Nesneye Yönelik Programla(İngilizce): Dersin hocalığını Gürhan Gündüz yapmaktadır. Ders nesnesel programlama ile ilgilidir. Bu derste c# programı öğretilir. Dersin not ortalamasına vize, final, quizler, ödevler ve proje dahil edilir. Gürhan Hoca dersi anlatabilecek en iyi hocadır. Güzel anlatır sınavda da ister.

Ayrık Matematiksel Yapılar(İngilizce): Dersin hocalığını Necdet Güner yapmaktadır. Derste ara ara quiz yapmaktadır ve ödevler verir. Ortalamaya bu quizler ve ödevlerde dahil edilir. Ders sayılar üzerine kurulu bir derstir.

Bilgisayar Mühendisliği Semineri(İngilizce): Dersin hocalığını Sezai Tokat yapmaktadır. Bu hoca aynı zamanda bölüm başkanıdır.İlk ders hoca etkili sunum özelliklerini anlatır ve öğrenciler konu listesinden sunum yapacakları konuyu seçerler. Derste İngilizce olarak sunum yapılır ve bu sunum ders ortalamasının %30’unu etkiler. Bu sunumla ilgili olarak rapor hazırlanır ve bu raporda dersin %30’unu etkiler. Vize ve finalin etkisi %20’dir. Sınav soruları sunumlarla paralel olmakla beraber çok zordur. Kredilik ders olmasına rağmen koşullu geçen bir çok kişi vardır.

Mühendisler İçin Genel Ekonomi: Dersin hocalığını Reşat Ceylan yapar. Ders Endüstri ve Tekstil Mühendisliği ile beraber alınır. Derste iktisat anlatılır  ve herhangi bir iktisada giriş kitabı önerilir.

Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

Üniversitemizde İngilizce eğitim verilmesine rağmen konuşma düzeyine çok ulaşılamamaktadır. Özel bir kursa gitmek gerekir konuşmamızı geliştirmek için. Mezun olduktan sonra eğer gerekli akademik ortalamaya sahip isek okulda asistan olarak kalabilir yada özel sektörde bilgi işlem ile ilgili bir departmanda çalışabiliriz. Ya da KPSS’ye girip yeteli puanı alıp devletin bilgi işlem ile ilgili bölümünde memur olup çalışabiliriz. Özel sektör genelde genç iş elemanı istediği için başta cazip gelse de ben devlet memuru olma taraftarıyım.

Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Facebook Sayfası
http://www.facebook.com/pages/PA%C3%9C-Bilgisayar-M%C3%BChendisli%C4%9Fi/146468975405035

Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Facebook Grup Sayfası
http://www.facebook.com/groups/219723654762174/

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu