Haberler

2018 KYK Yurt Yedek Listede Bulunanların Yapması Gerekenler

03-10 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılan KYK yurt başvuruları tahminen 13-15 Eylül tarihleri arasında açıklanacak. Ülke geneli ve Kıbrıs’ta 748 yurtta 600.000’den fazla öğrenciye barınma imkanı sunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yurt kontenjanlarından çok daha fazla öğrenci başvurduğu için başvuru yapan herkese yurt çıkmamaktadır. KYK’nın internet sitesinde başvuru sonuç ekran kısmında yaptığınız sorguda ASİL KAZANDINIZ veya … SIRADA YEDEKSİNİZ şeklinde bir ibare göreceksiniz. KYK yurtlarına asil kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler belli tarihler arasında KYK’nın web sitesinde belirtilen belgeleri götürerek kaydını yaptırabilir.

KYK YURT YEDEK SIRADA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN YENİDEN BAŞVURU YAPMASINA GEREK YOKTUR. KYK’NIN WEB SİTESİNDEKİ KYK YURT YEDEK SONUÇLARINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. YEDEK SIRADA BULUNAN ÖĞRENCİLERE YURT ÇIKMASI HALİNDE ÖNCELİKLE E-DEVLET ÜZERİNDEN TAAHHÜT ONAYLANMASI GEREKECEK. ARDINDAN E-DEVLETTE YAZAN 1 AYLIK YURT ÜCRETİ VE DEPOZİTOYU BANKAYA YATIRDIKTAN SONRA KAYIT İŞLEMLERİNİZ TAMAMLANACAKTIR. 1 AY İÇİNDE DE KYK’NIN İSTEDİĞİ (Vesikalık vb.) BELGELERİ KURUMA GÖTÜRMENİZ GEREK.

PEKİ YEDEK SIRADAKİ ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?
KYK yedek listede bulunan öğrencilerin bu süreçte neler yapması gerektiğini sırayla anlatmaya çalışacağız.
1- Öncelikle telaş yapmayın. Yurt başvurusu yapan öğrencilerin önemli bir kısmı ya özel yurtlara kayıt oluyor ya da eve çıkıyor. Bu yüzden yedek sıradaki arkadaşlara sıra gelmekte. Tabi ki sıranıza göre yurda çıkma süreniz uzayabilir. Örneğin Ankara’da 5 bininci yedekte bulunan öğrenciye yurt çıkmıştır.

2- Yedek öğrenciler KYK yurt kayıt tarihlerinin bitmesinin ardından KYK’nın web sitesi üzerinden belirli periyotlarda KYK yedek yurt başvurularını takip etmelidir. Boş kalan yurtlara yedek sırasına göre öğrenci alımı bu başvurularla yapılmaktadır.

3- Bu süreçte nerede kalacağım sorusunu sorabilirsiniz. Yedek sıranıza göre 2 hafta – 9 ay arası yurt çıkma olasılığı vardır. Bu süreçte eğer varsa akrabanızın veya arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa da KYK misafirhanelerinde barınabilirsiniz. Bunun için yurt müdürlüklerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

4- Peki hangi yurdun sırasını bekleyeceğim? Kafaları karıştıran bir diğer soru da öğrencilerin özellikle büyükşehirlerde varolan birçok yurttan hangisinin sırasını bekleyeceğim sorusudur. Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri kazandığı üniversiteye en yakın yurtların sırasına sokacaktır.

5- KYK yurt kayıt tarihlerinin bitiminden sonra KYK’nın web sitesinde yıl içinde 1-2-3-4-5…yedek başvuruları başlıklı 30’dan fazla başvuru yapma imkanına sahipsiniz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kyk nöbetçi yurtlar için aradim yurdu sizi alamayız dediler daha kaydınız yok yani yurt 20 sinde açıklansa 17 de üni başlıyor zaten ne yapmaya çalışıyorlar nöbetçi yurdun amacı ne yani

  2. Başbakanlık bursu diye bir burs bulunmamakta. Bahsettiğiniz durumda 2.üniversite için KYK bursu alamazsınız.

  3. Daha önce bir yükseköğretim programından mezun olan ve o öğretim süresince burs alan bir öğrenci 2. Üniversite okurken Başbakanlık bursu alabilir mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu