Haberler

2019 KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı. Detaylar!

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. 21 Ekim 2019 tarihinde sona eren başvurular 27 gün sonra açıklandı. Başvuru yapan öğrenciler sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Bu içerikte KYK burs ve kredi ödemeleri, taahhütname ve banka işlemleriyle ilgili yapmanız gereken işlemleri anlatmaya çalışacağız. Umarız ihtiyacı olan tüm arkadaşlara burs çıkmıştır. Hepinize başarılı ve mutlu bir üniversite yaşantısı diliyoruz.

Bana Burs veya Kredi Çıktı Ne Yapmam Gerek?

Öncelikle burs/kredi çıkan arkadaşlar ödeme alabilmek için 19 Kasım 2019 tarihine kadar e-Devlet üzerinden burs veya kredi taahhütnamesini onaylamak zorunda. Taahhütnameyi onaylamayan arkadaşlar kesinlikle ödeme alamaz.

Taahhütnameyi onaylayacağınız bağlantı: https://www.turkiye.gov.tr/kyk-burs-kredi-onay-islemleri

Krediye başvurdum ancak almak istemiyorum. Ne Yapmalıyım?

Öğrenim kredisine başvuran öğrenciler krediyi almak zorunda değil. e-Devlet üzerinden taahhütnameyi onaylamazsanız eğer kredi başvurusu yapmamış sayılırsınız.

Ödemeleri Alacağım Banka İle İlgili Detaylara Nasıl Ulaşabilirim?

https://kyksorgu.ziraatbank.com.tr/ adresinden hesabınıza ait banka kartınızı teslim alacağınız tarih ve banka şubesini görebilirsiniz.

Ödemeler Toplu mu Olacak?

Henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak KYK’nın önceki yıllardaki uygulamalarından yola çıkarak ilk 2019 KYK burs ve kredi ödemelerinde ekim ve kasım ayları toplu ödenecek sonraki aylar TC kimlik numaranızın son hanesine göre belirlenen günde yatacak.

KYK Burs veya Kredisi Ne Zaman Yatacak?

KYK, web sitesinden ekim ayı sonunda 2 aylık ödeme yapılacağını belirtti. Ardından aralık ayından itibaren TC kimlik numaranızın son hanesine göre belirlenen günde burs veya krediniz yatacaktır.

KYK Bursları Hangi Gün Yatıyor?

KYK burs/kredi ödemeleri öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanesi göre yapılmaktadır. Buna göre TC kimlik numarasının son hanesi;

  • 0 olanlar için ödeme günü her ayın 6’sı
  • 2 olanlar için ödeme günü her ayın 7’si
  • 4 olanlar için ödeme günü her ayın 8’i
  • 6 olanlar için ödeme günü her ayın 9’u
  • 8 olanlar için ödeme günü her ayın 10’unda KYK bursları banka hesaplarına yatmaktadır.

Ne Kadar KYK Bursu Alacağım?

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ocak ayından itibaren öğrencilerin alacağı burs & kredi miktarları aşağıdaki gibidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda KYK burs & kredi ücretlerine ocak 2020’den itibaren geçerli olmak üzere %10 zam yapıldığını duyurmuştu.

  • Önlisans: 550 TL
  • Lisans: 550 TL
  • Yüksek Lisans: 1100 TL
  • Doktora: 1650 TL

Söz konusu %10 zam ocak ayından itibaren geçerli olacağı için ekim, kasım ve aralık ayı için öğrenciler önlisans ve lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada 1500 TL ödeme alacak.

İçindekiler

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu